Bible domácího pečení

Bible domácího pečení
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478573/bmid_bible-domaciho-peceni-1i6-478573.jpg 4 9 9

Již potřetí vychází kompletní „učebnice“ domácího pečení. Kromě klasického chleba nebo ciabatty si připravíte muffiny, challu, pizzu, vícezrnné chleby, žemle, bagely nebo briošky. U každého receptu autorka srozumitelně vysvětlila taje technologie a připojila finesy profesionálů. Nechybějí ani rady, které vyřeší všechny problémy: jak na dokonale vykynutém bochníku utvořit zářezy tak, aby neklesl. Jak odhadnout, kdy je těsto ideálně vykynuté. Jak poznat, kdy je chléb pečený, nebo jak zabránit přichycení spodní kůrky.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Esence
Originální název:

The Bread Bible, 2003


více info...

Přidat komentář

_Knihomolka_
14.10.2023 3 z 5

Osobně bych knize vytkla zavádějící název začínající slovem Bible, což není úplně vhodné, jelikož neobsahuje ani tři čtvrtiny toho, co je potřeba v souvislosti s pekařinou znát (i když délkovou kapacitu na to skoro má :)). Také mi vadilo množství stránek, které, ač byly hustě popsány, mi nic ve skutečnosti neřekly. Rovněž si myslím, že i jednotlivé recepty by šly sepsat srozumitelněji a doplnit fotografiemi. Avšak musím dodat, že i přesto jsem v ní našla několik zajímavých a nových věcí a vzala si pár autorčiných receptů na vyzkoušení.

Medvidek82
20.08.2020 5 z 5

Naprosto dokonalá kuchařka!
Není možné aby se výsledek nepovedl. Vše přehledné, převážené na gramy, spousta rad a triků.


bumelak
08.03.2018 5 z 5

je to výborná kniha o pečení, recepty fungují, těsto na pizzu je NEJ! Jen ze začátku trochu složitější na pochopení, člověk se trochu nejdříve utápí v pekařském procentu, ale když se chce.....

fery1
06.01.2017

Výborný pomocník pro ty co mají rádi domácí chléb.

von Bahnhof
13.12.2015 1 z 5

Hollywoodská žvanírna, navíc s megalomanským názvem! Zato na obrázcích uvidíte jak vypadají nůžky nebo kuchyňský nůž, budete poučeni, že do robota na těsto máte nejdříve nasadit hnětací hák, že červená řepa vám úchvatně obarví těsto na růžovo, že například konkrétní těsto obsahuje 0,73% droždí a další životně důležité rady.
Už na první pohled je to dílko z jiné kultury, kde musíte mít vše ošetřeno tak, aby váš právník měl jen minimální šance - to když si třeba propíchnete pomoučený prstík těmi nůžkami nebo se po nesprávném procentu droždí nafouknete tak, že se vám v tanečních všichni pánové raději vyhnou...
Peču chleba dlouhé roky bez právníka, mám poměrně bohatou knihovnu, ale tohle je nejhorší kuchařka, kterou jsem kdy měl v ruce, neměl jsem to kupovat!