Bible domácího pečení přehled
Rose Levy Beranbaum
Již potřetí vychází kompletní „učebnice“ domácího pečení. Kromě klasického chleba nebo ciabatty si připravíte muffiny, challu, pizzu, vícezrnné chleby, žemle, bagely nebo briošky. U každého receptu autorka srozumitelně vysvětlila taje technologie a připojila finesy profesionálů. Nechybějí ani rady, které vyřeší všechny problémy: jak na dokonale vykynutém bochníku utvořit zářezy tak, aby neklesl. Jak odhadnout, kdy je těsto ideálně vykynuté. Jak poznat, kdy je chléb pečený, nebo jak zabránit přichycení spodní kůrky.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2021 , EsenceOriginální název:
The Bread Bible, 2003
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bible domácího pečení. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (5)
Naprosto dokonalá kuchařka!
Není možné aby se výsledek nepovedl. Vše přehledné, převážené na gramy, spousta rad a triků.
je to výborná kniha o pečení, recepty fungují, těsto na pizzu je NEJ! Jen ze začátku trochu složitější na pochopení, člověk se trochu nejdříve utápí v pekařském procentu, ale když se chce.....
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Bible domácího pečení v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 12x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 19x |
v Chystám se číst | 5x |
v Chci si koupit | 10x |
Osobně bych knize vytkla zavádějící název začínající slovem Bible, což není úplně vhodné, jelikož neobsahuje ani tři čtvrtiny toho, co je potřeba v souvislosti s pekařinou znát (i když délkovou kapacitu na to skoro má :)). Také mi vadilo množství stránek, které, ač byly hustě popsány, mi nic ve skutečnosti neřekly. Rovněž si myslím, že i jednotlivé recepty by šly sepsat srozumitelněji a doplnit fotografiemi. Avšak musím dodat, že i přesto jsem v ní našla několik zajímavých a nových věcí a vzala si pár autorčiných receptů na vyzkoušení.