Boss Babiš

Boss Babiš
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357092/mid_boss-babis-aPj-357092.jpg 4 1027 1027

Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i jeho roli ve polosvětě kolem kmotrů Františka Mrázka, Tomáše Pitra či Radovana Krejčíře. Kniha je zčásti postavená na reportážích časopisu Reportér. Přináší však celou řadu novinek a dosud nepublikovaných informací, které tvoří zatím nejucelenější obraz oligarchy Babiše.... celý text

Odehnalka
30.09.2018 5 z 5

Kniha není veselé čtení, je to dost silné kafe a já osobně jsem si ho musela dávkovat po částech hezky postupně, proto mi taky kniha trvala delší dobu.
Kdyby to šlo, dám za ten doslov šestou hvězdu.

gladya
20.09.2018 5 z 5

Není to veselé čtení, zejména proto, že Babiš vlastně do značné míry vyrostl i "zásluhou" některých politiků a jejich "pasáků". I oni přispěli k tomu, že Babiš získal ekonomickou moc a pak využil naštvanosti občanů na politiky a politiku, naštvanosti alespoň částečně oprávněné.

Některé věci v knížce na mě působí spíš jako spekulace, nechce se mi věřit, že Babiš má až tak dlouhé prsty. Je vidět, že autor Babiše nemusí. Ale nešetří ani ostatní politiky . A nakonec, i kdyby byla pravda jen zlomek, bohatě by to stačilo k podzimní depresi. Jak z toho ven?

Chtěla jsem dát 4*, ale za skvělý epilog dávám tu pátou.

rasputin
19.09.2018 5 z 5

Na knize pana Kmenty se mi líbí, že jednotlivé kapitoly čísluje a i řadí podobně, jako Stephen King své horory. Ona to tedy není jediná paralela a jen doufám, že do voleb si tento horor přečte také pár "budelípistů".

DAVRE
18.09.2018 5 z 5

No coment! Tak tu žijeme.Smutné až neuvěřitelné.

Vesmich
14.08.2018 5 z 5

Jakmile se člověk ponoří do problematiky takto hluboko, není úplně snadné se s tím vyrovnat. Divím se, že autor ještě nepropadl alkoholismu. Moje četba vypadala asi takto - pár desítek stran/ nějaká běžná denní práce a činnost, pokud možno manuální/pár desítek stran...zásadně ne před spaním.... Volební program O čem sním, když náhodou spím, jsem před volbami četla a přišlo mi, že je jasné, kdo volby vyhraje a proč....zde jsem si ještě prohloubila své názory a postoje a text mi sloužil po celou dobu i jako výzva k reflexi vlastního konání. Nejen myšlení a názorů, ale konání.

wally
13.08.2018 3 z 5

Tohle by si měli přečíst všichni ti, kteří tomuto zloději, mafiánovi, lháři, estébákovi, manipulátorovi, uplakánkovi...dali hlas ve volbách a snad by se dodatečně alespoň zastyděli a příště by si nechali ruku upadnout než ten hlas mu ve volbách dát! Absolutně nechápu, jak si tenhle padouch dokázal omotat tolik lidí kolem prstu a stát se pro ně důvěryhodným. Stydím se za to, co tu máme za prezidenta a premiéra.
Knížka není tak čtivá jako ´Mrázkoviny´, ale i kdyby byla jen půlka pravda, tak je to žumpa a platí, že všichni ´kradnú´, ale Babiš nejvíc!

Jiparis
10.08.2018 4 z 5

Jak je mozne,ze mu vse porad prochazi? Je pravda,ze kdo ma penize ma i pravdu? Pokud ho budou lide porad volit,je to beznadejne.

Tilikum
08.08.2018 5 z 5

Klobouk dolů před autorem. Takové množství informací tak skvěle a srozumitelně podané. Tohle by si měli přečíst všichni ti důchodci, co Andrejovi skočili na koblihu.

ladaol
26.07.2018 3 z 5

Těžko hodnotit. Dost přeskakuje od jednoho k druhému, spousta jmen, cifer, názvů, kdo se v tom nepohybuje, těžko se orientuje v tom množství. Sám přiznává, že nemá důkazy, některé z tvrzení jsou spekulace. Hlavně mi z toho vyšla jedna důležitá věc, kdyby tyto počiny nepomohla uskutečnit naše vláda, tak by se uskutečnit nemohly... Nejvíce se mi líbila poslední část "Koho volit" a nejvíce mne pobavila část se Semtexem, ano, takto se hospodaří s penězi daňových poplatníků...

radekk33
19.07.2018 5 z 5

Velmi zajímavé a hlavně aktuální čtení. Co člověk tak nějak tušil, tak si potvrdil. Napsat tuto knihu muselo být neskutečně náročné. Autor má můj veliký obdiv. Takový lidé jako je p. Kmenta jsou dle mého názoru hrdinové naší doby, kteří by měli dostat státní vaznamenání za zásluhy o stát! Myslím, že díky této knize ubude hned několik voličů Babiše a to má smysl...

kohoutp.cz
16.07.2018 4 z 5

Přelouskáno jako audiokniha.
Hezky zpracovaný profil zloděje, kterému lidi věří, že chce bojovat proti zlodějům. Je pravda, že proti němu jsou klasičtí zkorumpovaní politici s pár nakradenými miliony rázem čisté duše..

Kopta
11.07.2018 4 z 5

Je zajímavé najít i tento druh literatury. A co více, tak u člověka, který je stále na živu a co víc, stále aktivní. Číst o Mrázkovi a Krejčířovi je jedna věc. Ale o premiérovi České republiky, který ještě ke všemu dnes má vládu opřenou o komunisty. Kniha je pojata, co možná nejjednodušeji to jde. Nicméně pokud nejste v jistém ohledu pokročilý ekonom nebo politolog, tak budou pasáže, ve kterých se snadno ztratíte a nebo se v ní budete nudit. Ale v jistém ohledu stále jde o záležitost, která byla opravdu záživná v mnoha případech na čtení. Měl by si přečíst každý, kdo i Babiše podporuje a hledět na to konstruktivně. Protože alespoň by zde mohla vzniknout menší vlna skepticismu. Takhle je zde jenom fanatismus.

Vonda006
07.07.2018 5 z 5

Doporučuji k přečtení všem, kdo chtějí nastínit politickou kariéru Andreje Babiše.

Layyen
29.06.2018 5 z 5

zajímavé zhodnocení Babišovo života, a velká čest autorovi, že opakovaně ukázal odvahu, a odešel po koupi Mafry Babišem.. určitě by si měl povinně přečíst každý kdo volil nebo zvažuje volení Babiše

oolinkaa
19.06.2018 3 z 5

Určitě je to příjemně a srozumitelné napsané, ale ja, jelikož se nezajimam o politiku, jsem se v textu a v souvislostech celkem ztrácela. Nicméně je to hezký napsané o životě a politice Andreje Babiše

martunka
18.06.2018 5 z 5

Kmenta opět nezklamal. Už jsem od něj četla o Mrázkovi a tohle je taky dost dobře napsané.

Bebsa
16.06.2018 5 z 5

Vyborná kniha, z které až mrazí.

zuzana4587
14.06.2018 5 z 5

Musím uznat, že kniha je extrémně nabitá informacemi a vyznat se v celé té džungli mi dalo opravdu zabrat. Mám pocit, že i kdybych si ji přečetla i 20×, pořád všechny souvislosti nepochopím. Klobouk dolů před panem Kmentou, nedokážu si představit to obrovské množství materiálů, které při psaní knihy zpracovat. Kniha je opravdu na vysoké úrovni. Občas jsem však měla pocit, že se v textu díky přehlcení poznatků lehce ztrácím. To však nic nemění na její kvalitě. Za mě 5*.

ErikaJ
09.06.2018 5 z 5

Od autora mám doma tři knihy Kmotr Mrázek,ale tato mě nezaujala.Čte se dost těžce,hodně jsem se ztrácela a vzhledem k tomu,že politiku nějak zvlášť nesleduji, svou nepřehledností mě přestávala bavit,až jsem ji nedočtenou odložila.

anntine
03.06.2018 4 z 5

Kniha obsahuje spoustu užitečných informací nejen o Andreji Babišovi a jeho životě. Ocenila jsem, že Jaroslav Kmenta dokáže vysvětlit i složitější akce spojené s financemi, jelikož v oblasti ekonomie se docela ztrácím.