Čekanka

Čekanka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212277/mid_cekanka-212277.jpg 4 1340 1340

Další kniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska.

Carol1122
14.12.2024 5 z 5

Penelope, moje nejoblíbenější hrdinka z Bridgertonových. Jemná, nenápadná, chytrá a přeci jen na okraji společnosti. Z časového hlediska se mi nechce věřit, že to bylo přes deset let, co byla "čekankou", nicméně její milostný příběh s Colinem byl ze všech příběhů zatím ten nejkrásnější. Asi zaslouženě pro mě oblíbený díl, plný lásky, vášně, možná i erotiky. Těším se na další díly :)

kopeceli
25.11.2024 4 z 5

Trochu slabší díl. Méně humoru, ale čtivost zachovaná. Ke konci mě to už tolik nezajímalo, děj byl příliš jednoduchý. Seriál jsem neviděla, ani se na něj nechystám.

alnovka82
21.11.2024 3 z 5

Pro mě byl tohle jeden z těch slabších dílů.
Od Colina a Penelope jsem čekala trochu zajímavější děj, ale určitě stojí za přečtení.
Hodně se tu srovnává děj v knize a děj seriálu. Za sebe musím říct, že jsem z filmového zpracování tohoto dílu byla strašně zklamaná. Colin mi v něm přijde jako nevyzrálý slaboch, v knize mi byl mnohem sympatičtější.

PodzimkaKnižní
17.11.2024 5 z 5

Má oblíbená kniha ze série. A že jsem ji četla dávno před tím, než se začala rodit nějaká myšlenka na seriál.
Taková odpočinková pohádka, která nikdy neomrzí a pohladí na duši.

Answera
04.11.2024 4.5 z 5

Miluji tuto sérii, ať knižní nebo seriál. Knihy mě baví víc než seriál, ale u tohoto dílu se mi teda víc líbí seriál. Kniha mě bavila, ale děj v seriálu je vážně lepší, takže jsem opravdu lehce zklamaná, ale i tak to bylo oddychové a dobré počtení.

Dudlík08
01.11.2024 3 z 5

Celou sérii srovnávám s Ravenelovými a musím říct, že se mi líbí trošku míň než zmínění Ravenelovi. Penelope i Colina mám ráda, ale občas mi přišla kniha zdlouhavá. Ale jako odpočinek od detektivek to je fajn volba :)

Marfuška89
01.11.2024 audiokniha 4 z 5

(SPOILER) SPOILER!

Tolik mě překvapilo jak moc je to odlišné od seriálu. V knize vůbec není "nápadník" Penelope a Colin tedy nemusí žárlit... I to jak se Colin dozvěděl pravdu a jak se pak choval je v seriálu úplně jinak... To jak se dozvěděli pravdu ostatní, je v knize jinak než v seriálu.
A Eloise? Tak ta její dějová linka ze seriálu v knize vůbec není... Ta mi v knize přijde jako dítě...
Je mi jasné, že se knihy od seriálu/filmy liší a je to pochopitelné, ale u Čekanky a 3 série Bridgerton mě to zatraceně vadí a musím zde veřejně říct, že seriál je za mě mnohem lepší, mnohem.

hanina.k
14.10.2024 5 z 5

Tak konečně došlo i na Penelope, která je mou druhou nejoblíbenější postavou, hned po Eloise. Zdánlivě nenápadná dívka, teď už tedy žena (oficiálně ,,stará panna"), která v očích společnosti nestojí za pozornost. Ale tady víc než kdy dřív platí ,,tichá voda břehy mele", nenechte se zmást, v Penelope se skrývá víc než byste tušili a ten Colin už by to mohl taky pochopit, co myslíte? Napínavá, ale i oddychová, plná emocí, to je Čekanka. Rozhodně vřele doporučuji.

knihárna
25.09.2024 5 z 5

Čtvrtý díl Bridgertonových se zaměřuje na dnes všemi milovaný pár, Penelope a Colina. V celku milý friends to lovers příběh. Opět, velmi čtivá oddechová kniha.
Pokud tento díl zase porovnám se seriálem, kniha je rozhodně lepší. V seriálu se zaměřujeme na víc dějových linek, než jen vztah Polin, a tak mi přijde, že už se od knih hodně vzdalujeme a hodně scén(hlavně těch vtipných) z knihy se do seriálu vůbec nedostalo. Na to si ale už asi budu muset zvyknout.
Colin, jako hlavní mužská postava, byl rozhodně lepší v knize. Hlavně tedy na konci příběhu, kdy v tom Penelopku nenechal vymáčet samotnou, stál po jejím boku a přede všemi ji podpořil. Colin je hodný, miluje cestování, ale je tak trochu ztracený v tom, kam by se jeho život měl ubírat, což je taky důležitá zápletka v této knize.
Penelope je velmi bystrá, inteligentní žena, která se zdá být nejistá a stydlivá, ale jakmile ji člověk pozná, zjistí, že je vtipná a pohotová. V této knize jsem hlavně milovala všechny scény Penelope s lady Danbury, celá ta sázka a snaha zjistit, kdo je lady Whistledown, všechny ty koncerty u Smythe-Smithových. Zase, škoda, že se tohle do seriálu nedostalo.

AlcaLou
18.09.2024 4 z 5

Ač nerada, musím i po druhém přečtení konstatovat, že Čekanka mě příliš nebavila. V knihách nepotřebuji plno akce a zvraty, ale tady se toho dělo docela málo. A jak já miluji příběh a hlavně postavy Colina a Penelope od začátku v seriálu, v knize jsem jim ani napodruhé nepřišla na chuť, především tedy Colinovi, který by občas potřeboval proplesknout, aby se vzpamatoval. Za mě kniha tak 3,5/5.

Vendy1993
18.09.2024 4 z 5

Tento díl mi přišel trošku jiný než předchozí díly...po většinu času děj plynul klidně, bez jakýchkoliv zvratů. V podstatě až ke konci se to rozjelo a i mě to začalo více bavit :) Ale tak nějak chápu proč to tak je, Colin se s Penelope znali skoro celý život a tak nebylo moc věcí, které by se o sobě museli dozvědět, nebo by spolu museli projít nějakým bouřlivým začátkem. Myslím, že hlavní poselství tohoto dílu je po většinu času klid a objevování lásky tam, kde nikdo nemyslel, že bude ;)

Leňulaaa
11.09.2024 5 z 5

Na tento díl, jsem se těšila nejvíc, musím, ale říci, že se nese v jiném duchu než předchozí tři díly. Nemůžu ji hodnotit záporně, opět oddechové čtení, kdy stránky ubíhají. Knihu jsem porovnávala se seriálem na netflixu a je to tedy úplný opak.

Hradčiatko
15.08.2024 5 z 5

Kniha, ktorá má sprevádza od svojho vydania, bola darčekom k Vianociam od strýka a stala som po prvom prečítaní mojou romantickou favoritkou :))) Sťahovala sa so mnou z domova do internátov a nových domov ako jediná stabilná tohto žánru v mojej knižnici a aj teraz na ňu vidím od písania príspevku. Je to nostalgia, spomienky, rozličné vnímanie jej obsahu v priebehu života, a to som netušila 20 rokov, že existuje nejaká séria, nejaké pred a po. Doporučujem zo srdca!

Mitculka
13.08.2024 4 z 5

Mám tuhle sérii moc ráda a s příběhem Penelope jsem se dokázala nejlépe ztotožnit. Přesto mě tento díl nějak táhnul méně než předešlé, nevím pořádně proč. Možná mi neseděl způsob kombinace té milostné linky s linkou ohledně Colinových deníků, i když chápu jejich význam pro hlavní děj, nějak to na mě působilo jen jako výplň.
I tak ale super počtení, oddechovka, jak se patří.

Danielle22
05.08.2024 5 z 5

Po pár dnech čtení jsem dočetla i Čekanku. Občas mi už prolínající postavy z předešlých dílů dělají problém, ale vždy je to jen chvilka a opět si vybavím jejich krásný příběh. Čekanka je jiná a přitom velmi poutavá - svým způsobem. Konec, tím chci říct - EPILOG, je famózní. Možná to někoho v průběhu čtení napadlo, ale já jsem byla tak mile překvapená, až mi to vehnalo slzy do očí.
Bravurní ukončení knihy a za mě hodnocení 5*.

evelýny
04.08.2024 4 z 5

Příběh o lásce, která nepřišla jako blesk z čistého nebe. Kdo si však počká, ten se dočká. Penelope o tom ví své.

Laskavé, škádlivé, chvílemi pikantní, přesto něžné čtení pro romantické duše. Lehce předvídatelné, ale chtěli bychom to jinak?

I v takovémto příběhu se mohou najít podněty k přemýšlení:

,,Když jsou lidé přesvědčení, že mají problémy, rozhodně nechtějí slyšet prosté přímočaré řešení."

A protože v jednoduchosti je síla, tak tedy čtěte.
A jestli váháte, zda kniha nebo seriál na Netflixu, já říkám oboje.

Audiokniha: Lucie Pernetová čte v modifikaci zábavně, empaticky,

rilajaan
01.08.2024 4 z 5

Nejenom láska, ale i trošku "akce a tajemství". Zatím pro mě nejlepší kniha série. Souhlasím, že Colin byl v knize daleko lepší postava.

dominika8192
31.07.2024 4 z 5

Líbilo. Přečteno po zhlédnutí minisérie na Netflixu a musím říct, že se mi zejména Colinova postava líbila mnohem víc v knize než v seriálu. Nevím, jestli za to může blbě napsaný scénář nebo nedostatečná herecká vyspělost Newtona, ale tohle jsem si upřímně užila mnohem víc než seriál.

dana_vrana
26.07.2024 5 z 5

Ačkoliv je celá série velice čtivá, tenhle díl byl konečně! taky o něčem jiném než o tom, že si někoho nemůžu vzít, protože mám tajemství. I když tahle kniha byla vlastně celá o tajemství. Romantická linka prima, ale zápletka kolem lady Whistledown mě velmi bavila. A jsem ráda, že se můj tip (už od prvního dílu) potvrdil.

milena8281
21.07.2024 4 z 5

Příběh Colina a Penelope se mi moc líbil. Colin byl v knize mnohem lepší postava než v seriálu, hlavně na konci, kdy se postavil za svou ženu. To bylo nádherné, romantické a v seriálu mi to chybělo. Penelope se konečně vyloupla ze své ulity a jako nádherný motýl předvedla svoji pravou tvář. Colin po boku své ženy taky dospěl. Jsou pro sebe jako stvoření, podporují a motivují jeden druhého, a to mi přijde sympatické.