Čekanka přehled

Čekanka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212277/mid_cekanka-212277.jpg 4 1358 1358

Bridgertonovi série

Další kniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čekanka. Přihlašte se a napište ho.

Kniholenka_DK
dnes 3 z 5

Zatím asi nejslabší díl ze série, přitom jsem měla od příběhu Penelope velká očekávání. Bohužel jsem si nechtěně dopředu nějakým komentářem vyspoilerovala důležitý fakt, který se v tomto díle řeší. To trochu mohlo snížit můj zážitek ze čtení. Dalším faktem je to, že čtu už čtvrtý díl po sobě a už je těch Bridgertonových v tak krátkém čase na mě prostě moc. V jednu chvíli se mi už dokonce londýnská šlechta i chování samotného Colina začínalo hnusit - jasný důkaz, že se musím v četbě zas na chvíli vrátit do současné moderní společnosti :-) V tomto dílu asi více než v jiných vynikne tehdejší nerovnopravné postavení žen, protože se zde setkáme s inteligentní ženou, která má i jiné sny než být jen dobrou manželkou a matkou. Colin mě svým chováním taky až tak nenadchnul - nálady měl jak na houpačce a ne vždy mě jeho myšlenkové obraty připadaly uvěřitelné. A celkově ta romantika byla tentokrát slabší a vlastně byla spíš až na druhém místě, protože hlavní téma bylo jinde. Velmi mě bavil až samotný závěr - ten byl napínavý, romantický a jak jinak než šťastný. Za mě tedy tentokrát jen takový průměr.

Zelený.úval
31.01.2025 5 z 5

Zatím nejlepší kniha ze série. :-)

Staanis
18.01.2025 4 z 5

Příběh Penelope má podle mě asi nejlepší zápletku. Oproti seriálu je knižní Colin o trochu vyzrálejší, ale i tak je za mě seriál mhonem živější. I tak mě ale kniha moc bavila

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Dokáže však někdo ocenit dokonalost, když v ní žije neustále?

Není nic horšího než ženská, která stále dokola klábosí o ničem.

Když jsou lidé přesvědčení, že mají problémy, rozhodně nechtějí slyšet prosté, přímočaré řešení.

Kniha Čekanka v seznamech

v Přečtených2 024x