Marco

Marco
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240289/bmid_marco-240289.jpg 4 1834 1834

Případy oddělení Q série

Patnáctiletý Marco netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou a nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Náhodou však při útěku odhalí nebezpečné rodinné tajemství — a hra o život začíná. Podaří se mu získat důkazy? Měl by se obrátit na policii? Prozatím netuší, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Kriminální komisař Carl Mørck se rozhodne záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl se svými kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo zahraničí až do hloubi afrického pralesa. Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host

Marco Effekten, 2012

Briv
02.03.2019 4 z 5

Ač dávám 4 hvězdy, tak mi kniha připadala o dost slabší než předchozí díly. Přece jen bych uvítala více vyšetřování a akce ze strany oddělení Q. Na můj vkus se to hodně točilo okolo Marca, který měl až neuvěřitelné schopnosti. Doufám, že další díl bude jiný, více jako ty předešlé.

Yorika
28.01.2019 3 z 5

Občas trochu přiřazené za vlasy.Marco je zřejmě superman zkřížený s Chuckem Norrisem.Přesto však děj nemá koule.No co.Občas musí přijít slabší chvilka.

kapitan9556
22.01.2019 5 z 5

MMMMM...... tenhle "ESCAPE" styl miluju!!! (Running man). A Jussi mu dal zcela jiný průběh, než jsem byl zvyklý! Pátá kniha je zase jízda! Je tedy fakt, že zde dává příběhu o Marcovi menší stránkový prostor, než bylo zvykem(o hlavním případu) v knížkách předešlých, zato to kompenzuje informacemi o trojlístku z oddělení Q. (tedy teď už čtyřlístku) Na druhou stranu, to beru jako plus, protože jsme v půlce série a už bylo načase s tím trochu pohnout.
P.S. Začínám se hodně bát, že to co jest vydáno rychle dočtu a pak budu dlóóóóuho dlóóóuho čekat. A to se mi opravdu nechce :( :)

Marta08
09.01.2019 3 z 5

Předchozí kniha byla výrazně lepší, tohle mě nějak nechytlo. Chybělo mi více zapojení oddělení Q, zde hrálo víceméně druhé housle v pozadí. Jinak oceňuji záměr autora se v každé knize zaobírat problematikou, která v Dánsku rezonuje.

Abia
02.01.2019 4 z 5

Tentokrát to nějak nemělo šťávu. Předchozí kniha byla výrazně lepší, ale i tak jsem se pobavila.

adulik23
02.01.2019 4 z 5

Za mňa trošku slabšia ako predchádzajúce diely, ale miestami som sa pobavila (Rose) :)))) Marco teda dokázal pekne dlho odolávať, klobúk dolu. Teším sa na ďalší diel vydarenej série.

Šárka345
04.12.2018 5 z 5

Paráda, Asad a Carl dvojka k pohledání :0)) a bez Rose ani ránu :0))
Pěkný příběh a čte se to samo jak je to krásně napsané :0)))

SilvieSisinka
30.11.2018 4 z 5

Nebylo to špatné.Marco toho opravdu zažil mnoho.Asad a Carl prostě dvojka....nejvíc mě baví ten jejich hůmor-velbloud atd :-)

astra3
27.11.2018 5 z 5

Jako obvykle dobré počtení. Jen mě trochu mrazí, když vidím, jak se k nám valí přes Itálii afričtí přátelé bez dokladů. Po přečtení této knihy jistě všichni chápou.

burilltomas
16.11.2018 3 z 5

Poněkud méně čtivé, než jiné autorovi knihy, ale pěkné

Lolila
03.11.2018 4 z 5

Tentokrát slabšie ako predchádzajúce diely. Chýbalo mi viac vyšetrovania zo strany oddelenia Q. Aj keď je to zaujímavý príbeh - imigranti, využívanie detí na krádeže, zneužívanie humanitárnej pomoci Afrike, detskí vojaci,.......tá severská mrazivosť a atmosféra z predchádzajúcich dielov chýbala:-)

cukrovka
30.10.2018 4 z 5

Opět zajímavé čtení. Příběh mohl mít o pár stránek míň. Trochu nudně působilo neustálé skrývání a útěky Marca před strýcem a jeho klanem a jinými pronásledovateli.

kytikyti
11.10.2018 4 z 5

Dej se mi libil. Autora mam rada. Dokonce jsem v knize nasla knihovnici a knihovnnu, takze jsem zaradila do ctenarske vyzvy.

Nestorkea
03.10.2018 4 z 5

Finance, banky, peněžní podvody, to není zrovna moje oblíbené téma. Ale osud sympatického Marca mě vtáhl do děje a knihu jsem přečetla téměř jedním dechem.

Vikk
11.09.2018 3 z 5

Jak mám Adler-Olsena ráda, tohle mě dost zklamalo. Neustále opakované utíkání Marca před všemi zloduchy Kodaně bylo k neuvěření, nudné a zdlouhavé. Kdo a proč je vrahem je od začátku jasné... Snad jen pěkné zadostiučinění v prologu... Ale vlastně taky laciné a na ruku jdoucí. Od tak kvalitního autora bych tak hloupoučkou knihu nečekala. I když napsané je to samozřejmě jako vždy pěkně, humorné hlášky jsou super a přečíst se to dá.

Nello
30.08.2018 2 z 5

Vlastně ani nemám přečteno.. Musím se nutit,aby jsem dočetla, už 4 měsíce.. Asi nedočtu. Jednoduše mě nebaví a jsem zklamaná...

Árie15
23.08.2018 5 z 5

Jednoduše skvělé!!! Marco byl poslední díl, který mi chyběl.. Po komentářích, které jsem zde četla se mi do něj moc nechtělo.. A teď je mi líto, že už jsem ho dočetla.. Teď si budu muset dát chvíli pauzu, protože právě tato kniha se mi z celé série líbila nejvíc a nebude snadné opustit už známou partičku :-)

Jolina
15.08.2018 3 z 5

Dobré, stejně postavené jako předchozí díly - ale osobně nemám moc ráda ekonomické prostředí a děj, který se odráží od financování projektů apod. Proto jenom tři hvězdičky. Na druhou stranu se mi velmi líbil příběh Marca, který si - i přes startovací handicap ve svém životě - chtěl jít za svým a snažil se být tím, kdo může být v životě šťastný.

sachista
18.07.2018 1 z 5

Bezkonkurenčně nejslabší a nejzbytečnější díl série. Nedokážu odhalit smysl tohoto dílu - vůbec nejde o krimi, mám až absurdní dojem, že se jsem byl jako čtenář svědkem nějaké bizarní počítačové hry, o tom, jak malý, snědý zloděj nejasného původu a etnika uniká gangsterům z celé Evropy a Afriky a bojuje za spravedlnost. Druhé housle mu k tomu hrají rozervaný Carl a naprosto nevýrazní Assad s Rose. Nuda, nuda, nuda, záblesk akce, napětí, nuda, nuda, nuda. Jestli série pokračuje tímhle směrem a tímhle tempem, tak jde o největší propad v severské krimi, co znám.

000nugatovej
17.07.2018 3 z 5

Jeden ze slabších příběhů oddělení Q. Zdlouhavý, natahovaný. Ani (prý vtipné) odbočky do vzahů mezi členy Carlova týmu mne moc nebaví. Pořád se to ale jako odpočinková četba dá zkousnout.