Čarodějky

Čarodějky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546295/bmid_carodejky.jpg 5 81 81

Tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma. Debora a Táňa jsou dvojčata, přesto jsou každá úplně jiná. Zatímco Táňa je slavná zpěvačka a svůj čas tráví na koncertech či v honosném domě na kraji velkoměsta, Debora žije ve staré chalupě ukryté v lese. Na místě, kde spolu sestry vyrostly a kde ženy jejich rodu – léčitelky i čarodějky – žijí už po šest generací. Tragédie, při níž Debora málem přijde o život, je přinutí postavit se temné minulosti i svým vlastním stínům. Protože tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma.... celý text

Marketaparketa
předevčírem 5 z 5

Autorku jsem neznala. Je to čtivé. Zvláštní, mystické. Velmi mně to vtáhlo do děje

Janizoun
předevčírem 5 z 5

Čarodějky předčily mé očekávání. Karin Krajčo Babinská je další úžasná paní spisovatelka a její všechny knihy se čtou jedním dechem.
Dokonalý dramatický příběh plný smutku, bolesti, lásky, ale i naděje, to jsou Čarodějky. V příběhu se prolíná minulost a současnost a tak nám při čtení postupně zapadá mozaika příběhu, až do konečného rozuzlení.
Mám všechny knihy od této mé oblíbené paní spisovatelky, všechny jsou skvělé, ale Čarodějky jsou pro mě nyní tou nejlepší knihou co Karin Krajčo Babinská zatím napsala.

Vesmír nám ve své nekonečné moudrosti dává přesně to, co je třeba.
To jen my jsme tak pošetilí a hloupí,
že se ho neustále snažíme přechytračit.

lenka5798
30.10.2024 5 z 5

Karin opět nezklamala. Čekala jsem od této knihy hodně, ale zdaleka ne, to co jsem v ní našla. Dechberoucí příběh o osudu pěti žen, čtyř generací. Tato knížka rozhodně stojí za přečtení. Donutí vás k zamyšlení. A pokud máte ještě rádi či zálibu v bylinkách, bylinkařkách, kartách, věříte síle kamenů, živlu a přírodě. Baví vás čáry, okultismus, černá magie a přírodní léčení. Je toto vaše kniha. A nebojte se, jak už je zvykem s knih minulých, ani zde nás autorka nepřipravila o napínavý závěr a nečekané rozuzlení. Opět mi dojetím tekly slzy.

L.Helena
29.10.2024 5 z 5

Audiokniha
Nemohla jsem se odtrhnout. Krásný příběh, výborně odvyprávěný. Ke konci i slzička ukápla.

sycek
29.10.2024 5 z 5

Krásný ,lidský,smutný a milý příběh. Příběh, který ve mě probudil spoustu emocí a zamýšlení ,bylo to úžasné čtení .Děkuji autorce.

Ctenar1202
27.10.2024 5 z 5

Čarodějky vypráví příběh o několika ženách. Hermína, Elena, Debora, Táňa a Mína. Všechny jsou v příbuzenském vztahu a jsou rozdílné jako den a noc. Debora a Táňa jsou dvouvaječná dvojčata. Jedna miluje společnost, moderní technologie a hlavně koncerty, protože je zpěvačka. Její sestra Debora je naprostý opak. Miluje samotu, les, bylinky, chaloupku ve které žije a před ní žily generace léčitelek a čarodějek.

Není to však příběh o magii a léčitelství, jak by se na první pohled mohlo zdát. Je to příběh několika žen, které se postupně vyrovnávají se svými osudy. S životními událostmi a tragédiemi, které je potkaly a ovlivnily jejich životy. Debora a Táňa prožívaly dětství bez otce. Muže, který jim byl tak vzdálený a přesto se jednou za čas objevil. A převrátil poklidné žití vzhůru nohama. Jezdil po světě jako kouzelník a rozhodně nebyl rodinným typem. Obě dívky se s tím vyrovnávaly po svém.

Až v dospělosti a s nálezem deníků, přišly na to, že je v jejich rodině tajemství, které postupně vyplývá na povrch a rozhodně to není nic, co by Deboru i Táňu příjemně překvapilo. Ba naopak. A ke všemu by Mína ráda poznala své kořeny a navíc ji to táhne do míst, která byla v její rodině po x generací spojena s léčitelstvím.

Autorce moc děkuji za příběh, který se v knize odehrál. Byl plný rodinných dramat, tajemství a smutku. Příběh, který je naprosto dokonalý pro podzimní sychravé dny. Přesto obsahoval i naději, lásku a uvědomění si, že rodina by měla stát při sobě.

Knihu doporučuji všem, kteří si chtějí přečíst velice dramatický příběh, kdy vám v určité části padne brada a budete si říkat, no ty jo, to už je na jednu rodinu opravdu moc. A upřímně píšu, že Čarodějky svým příběhem překonaly Tsunami.

VevodkyneLinda
25.10.2024 3 z 5

Tato kniha na mě působila trochu zmateně a nemohla jsem se do ní začíst. Trochu jsem se ztrácela v tom, co je přítomnost a co minulost a to mi bránilo si knihu užít.

Werule88
23.10.2024 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala, časté přeskakování v čase a zvláštní konec.

Annannas
22.10.2024 5 z 5

Skvělý příběh, velmi čtivý. Autorka je opravdu dobrá!! Doporučuji

aljoska83
22.10.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Výborná kniha.

Minnie85
20.10.2024 5 z 5

Krásný příběh, čtivá kniha. Trochu mi vadilo časté přeskakování v čase, takže je potřeba větší pozornost, aby se v tom člověk neztratil. Příběh jako takový je skvělý. Nebyla tam žádná "hluchá" místa a přečetla jsem jedním dechem. Za mě určitě doporučuji

IvčaKraťaska
17.10.2024 3 z 5

Čtivá. Příběh má opravdu spád, nepřekáží žádná hluchá místa, neměla jsem potřebu nic přeskakovat, vynechávat. Postupné rozkrývání příběhu.
Nicméně, co mi trochu vadilo, časté přeskakování do minulosti. Musela hodně dávat pozor, abych se udržela v obraze co už se stalo, co se má teprve stát apod. A co mi vadilo hodně - příliš mnoho dramatu. Chápu, že každý si neseme něco, ale tady toho bylo na můj vkus trochu moc. Čekala jsem více prostoru pro to zmíněné bylinkářství, léčitelství, výklady karet.. to mne vlastně nalákalo, ale poselství bylo jinde

Martina023
17.10.2024 5 z 5

Krásná kniha. Neskutečně na mě vnitřně zapůsobila. Stále ve mě doznívá. Děkuji

knihomol1819
16.10.2024 5 z 5

Četla jsem od autorky všechny knížky a všechny se mi líbili i tato poslední nezklamala. Každá kniha je jiná ,má v sobě tajemství a překvapivé rozuzlení na konci.

oldriskaa3h4
15.10.2024 5 z 5

Pěkné počteníčko. Děj mě vtáhl hned od prvních stránek. Mám ráda téma bylinek, lektvarů, kouzel a zaklínadel, kde se současnost prolíná s minulostí a kde se odkrývají staré křivdy a pravdy. Příběh měl spád, pořád se v něm něco dělo, žádná hluchá místa a tak to má podle mě být. Určitě doporučuji.

Alena1957
15.10.2024 5 z 5

Úžasná kniha, přečteno jedním dechem. Od autorky již třetí kniha, těším se na další.

katkalang
11.10.2024 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Neskutečně čtivá, skvělý příběh, prolínání minulosti a současnosti, do poslední stránky napětí. Hodně dlouho bude ve mě rezonovat. Karin díky za skvělou knihu s podpisem. Bude mít u mě doma navždy místo.

Lóra1961
09.10.2024 5 z 5

"Čarodějky" jsou má třetí kniha, kterou jsem od autorky četla. Po předešlých "Hvězdy na cestě" a "Tsunami", které se mi velmi líbily, "Čarodějky" nezklamaly.
Styl Karin KB mi velmi vyhovuje, kniha je čtivá, ihned mne vtáhla do děje, líbilo se mi i prolínání časových linek. Autorka velmi dobře pracuje s češtinou, s její bohatostí a krásou. Nezbývá mi než smeknout. Těším se na další dílko.
Též musím pochválit obálku, která vizuálně navazuje na předchozí uvedené knihy a to i přes změnu nakladatele.
Prostě paráda

EvikU.
04.10.2024 5 z 5

Od autorky moje druhá přečtená kniha. Pro mě to byl opět silný příběh. Něco mezi nebem a zemí. A nejde tady jen o stará tajemství, jde mnohem o víc.

Po tragické události, kdy Debora, jedno z dvojčat málem přijde o život a skončí v nemocnici, bojuje o život a snaží se zorientovat ve svém životě, ve své minulosti. Se sestrou Táňou byly celý život jako noc a den. Co jedna milovala, druhá nenáviděla. Po čem druhá toužila, z toho měla druhá strach.

Střípky minulosti vyplouvají na povrch ze starých deníků babičky Hermíny. Dozvídáme se kus minulosti o jejich matce Elen, o tátovi Alexovi, o Máje, která je dcerou Debory.

Knihu prolíná vyprávění o kouzelnických trikách Alexe, o velké touze, nenaplněné lásce, o zraněních, které bolavá duše vytěsní z hlavy. Chalupa v lesích, kde po několik generací žijí jen ženy. Mužům se tam nedaří.

Jako kdyby chalupu a ženy někdo kdysi proklel. Kniha je rozdělená do třech částí, ale ani to nemuselo být, celou knihou se prolíná minulost i přítomnost. Druhá polovina pro mě byl silný zažitek. Není to o tom, že by tam po sobě vrhali kouzly. Je to o souznění s přírodou, o znalosti bylinek, o starých knihách, zaklínání a prolité krvi. Není radno si zahrávat. A také dávejte pozor, co si při zaklínání přejete. Určitě doporučuji.

Jane2016
03.10.2024 2 z 5

Musím říct, že od Karin Krajčo Babinské jsem už pár knih přečetla. Naposledy to byla, pokud se nepletu, kniha s názvem „Tsunami“. Tento příběh mě absolutně nadchnul a chtěla jsem víc. A právě z toho důvodu jsem se pustila do Čarodějek.

Bohužel, Čarodějky mi vůbec nesedly. Ačkoliv se v příběhu nacházely pasáže, které mě bavily, jako celek mě kniha nechytla. Zpočátku jsem si říkala, že to bude jen prvních pár kapitol a potom se začtu, ale bohužel, tento pocit, že se nějak nemohu do příběhu dostat jsem měla i u posledních odstavců.

Někdy se prostě stane, že ačkoliv čtete knihu od autora, který Vás v minulosti nadchnul, nenajdete v knize to, co jste očekávali. A i to je v pořádku. Knihu si zkusím přečíst za nějaký čas znovu a třeba mi sedne více, každopádně v tento moment Vám ji nemohu doporučit.