Čerstvě a chutně od jara do zimy
Jana Balonová
Když se podíváte do starých kuchařek, zjistíte, že se jedlo vždy to, co zrovna zrálo a rostlo. Bylo to zdravé (ale o tom se zas tolik nepřemýšlelo), a navíc hospodárné. Naše babičky jedlý čerstvě, a co nestačily sníst, zavařily. V dnešní době, kdy letadla a kamiony křižují svět a převážejí potraviny z místa na místo, jíme nejen potraviny z jiných zeměpisných šířek, ale aby vůbec vydržely, než se dostanou k zákazníkovi, jsou chemicky ošetřené, upravené, konzervované, přibarvené a navíc chuťově doladěné. Pojďte se vrátit k tradici a zkuste jíst v souladu s přírodou. Zkuste jíst sezónně a objevte znovu tradiční druhy zeleniny a ovoce, na které se zapomnělo, a ochutnejte třeba tuřín, moruší, kdoulí. Uvidíte, že propadnete jejich kouzlu.... celý text
Přidat komentář
Mně se zdá výborná. Recepty se mi trefují do chuti, jedu jeden po druhém, suroviny dostupné pěkně v souladu se sezónou.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2018 | Moje nejkrásnější vánoční knížka |
2017 | Zelená smoothie |
2017 | Čerstvě a chutně od jara do zimy |
2016 | Moučníky moderně i tradičně |
2016 | Grilujeme doma i na zahradě |
Některé recepty se mi líbily a něco i vyzkouším. Jen si myslím, že by si kniha zasloužila lepší fotografie.