Čerstvě a chutně od jara do zimy přehled
Jana Balonová
Když se podíváte do starých kuchařek, zjistíte, že se jedlo vždy to, co zrovna zrálo a rostlo. Bylo to zdravé (ale o tom se zas tolik nepřemýšlelo), a navíc hospodárné. Naše babičky jedlý čerstvě, a co nestačily sníst, zavařily. V dnešní době, kdy letadla a kamiony křižují svět a převážejí potraviny z místa na místo, jíme nejen potraviny z jiných zeměpisných šířek, ale aby vůbec vydržely, než se dostanou k zákazníkovi, jsou chemicky ošetřené, upravené, konzervované, přibarvené a navíc chuťově doladěné. Pojďte se vrátit k tradici a zkuste jíst v souladu s přírodou. Zkuste jíst sezónně a objevte znovu tradiční druhy zeleniny a ovoce, na které se zapomnělo, a ochutnejte třeba tuřín, moruší, kdoulí. Uvidíte, že propadnete jejich kouzlu.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čerstvě a chutně od jara do zimy. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Mně se zdá výborná. Recepty se mi trefují do chuti, jedu jeden po druhém, suroviny dostupné pěkně v souladu se sezónou.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Čerstvě a chutně od jara do zimy v seznamech
v Přečtených | 4x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Knihotéce | 1x |
Autorovy další knížky
2018 | Moje nejkrásnější vánoční knížka |
2017 | Zelená smoothie |
2017 | Čerstvě a chutně od jara do zimy |
2016 | Moučníky moderně i tradičně |
2016 | Grilujeme doma i na zahradě |
Některé recepty se mi líbily a něco i vyzkouším. Jen si myslím, že by si kniha zasloužila lepší fotografie.