Čtvrtá opice

Čtvrtá opice
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546600/bmid_ctvrta-opice.jpg 5 1640 1640

Sam Porter série

1. díl >

Je perfekcionista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Je to zabiják s pokřiveným viděním světa a s absolutní absencí soucitu. Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou tu dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti. Teď ale došlo k významnému zvratu v pátrání: Porterovi se dostal do ruky vrahův deník. Podaří se mu z šílencových zápisků vydedukovat jeho osobnost?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

The Fourth Monkey, 2017

Cuprinka
30.12.2020 5 z 5

Thrilleru už jsem přečetla řadu od různých autorů a musím říct, že tento patřil k těm nejlepším. Napínavý až do konce a plný překvapivých zvratů. Těším se na další díl série.

za_ne_ta
21.12.2020 5 z 5

Thrillery vůbec nečtu, ale tenhle je opravdu hodně dobrý. Příběh je napínavý, přehledný, pořád se něco děje. Musela jsem číst pořád dál a dál.

vera4669
20.12.2020 5 z 5

Mám už přečteno/rozečteno tolik sérií, že si vždycky myslím, že už mě nemůže nic překvapit, ale opět se pletu.
Skvěle čtivé, rychlé kapitoly, že člověk pořád chce číst dál a dál... Uznávám, že také spousta opravdu nechutných popisů (mě nevadí, ale někomu by mohlo).. Já jsem ovšem nadšená a nutně budu potřebovat pokračování :)

Annannas
02.12.2020 5 z 5

Jakmile jsem začala číst, tak už jsem skoro nemohla přestat, stále se něco děje a stále Vás drží v napětí. Jen ta krutost mě nedělala moc dobře.

jaja0841
27.11.2020 5 z 5

Začít číst tuhle knihu, bylo jako naskočit do jedoucího vlaku. Velice dobře zpracované, zajímavé nápady i zvraty. Určitě stojí za přečtení. Jsem zvědavá na další díl.

PetK
20.11.2020 5 z 5

Dávám pět, jelikož na rozdíl od jiných podobných detektivek tady byl překvapivý už začátek (který nezačíná klasicky první obětí), a především mě moc potěšil konverzační humor mezi detektivy. Mám ráda, když jsou ty "závažné" věci vyvážené, podobně to má třeba i Olsen s Oddělením Q.
Jinak je to klasicky dobrá detektivka, není přehnaně dlouhá, postavy se nepletou, zvraty included. Za mě palec hore.

altoja
14.11.2020 4 z 5

Strhující... nem

jejda.majda
11.11.2020 4 z 5

Čekala jsem trochu víc, než jsem dostala, ale rozhodně nemůžu říct, že by tahle kniha nestála za přečtení. Je opravdu čtivá, takže těch 450 stran máte přečtených za chvilku.
Ze začátku jsem se nějak nemohla začíst. Nejsem totiž moc zvyklá, že detektivka začíná až sedmou vraždou sériového vraha a ne hned tou první, takže jsem několikrát otáčela stránky zpět a hledala jsem, jestli mi náhodou něco neuniklo a ověřovala jsem na Databázi knih, že tohle je opravdu první díl série. :-D Pak jsem se ale začetla a nemohla jsem se odtrhnout. Je to neuvěřitelně napínavé a zároveň zvrácené a brutální. Autor vás nenechá chvíli v klidu.
PS: Nakladatelství Domino by mělo víc dbát na korektury. Čtvrtá opice tenhle rok vítězí mezi mnou přečtenými knihami v počtu chyb..

Anette99
09.11.2020 5 z 5

Pro mě zatím asi jedna z nejlepších knih tohoto žánru (a že jich čtu hodně). Porter je přivolán zdánlivě nesmyslně k dopravní nehodě, ale poté zjistí, že by to mohl být Opičí vrah, kterého už asi 5 let pronásledují. Poměrně brzy (po popisu Opičáka a jeho chování a pečlivosti) mi nesedělo to, že by to byl on. Bavilo mě, jak si s nimi hraje, jak všichni už pak věděli, kdo to je, a přesto ho nemohli lapit.

Zdero
30.10.2020 4 z 5

Po dlouhé době váhání jsem se pustila do tohoto thrilleru a musím říci, že mě dostal. Byl sice zbytečně moc brutální (jak jsem se obávala), ale nedalo se od něj odtrhnout. Kombinace reálného času s deníkem drží v neustálém napětí, kniha je napínavá do poslední chvíle.

ANDY28
26.10.2020 5 z 5

tak a co napsat? Původně jsem chtěla říct, nechutně zvrácené, autor je blázen. Ale po přečtení měním názor, dávám plný počet hvězdiček a říkám bomba!

m_martina
17.10.2020 5 z 5

Knihu jsem četla už před časem a zapomněla jsem ji ohodnotit. Moc se mi líbila, je čtivá a strhující. Doporučuji.

střapatá
12.10.2020 2 z 5

Asi ve třetině jsem knihu odložila. Nevžila jsem se do žádné postavy, osudy všech mi byly jedno. Úryvky z deníku vraha mě nebavily.

zimolka
05.10.2020 5 z 5

Líbil se mi styl psaní a příběh opravdu super.Jdu hned na další díl.

BStone
03.10.2020 3 z 5

Slušná, lehce nadprůměrná kriminálka, která nenudí. Co mě ale na této knize rozhodně prudí, je věta, která se opakuje na každé cca 20 stránce: "obrátil oči v sloup". Místo abych se vžil do příběhu, tak už jsem čekal kdy se tahle kravina zase objeví a přemýšlel, jestli je pako autor nebo překladatel.

Matkaknihomolka
03.10.2020 5 z 5

Na tohoto autora jsem slysela jen same dobre ohlasy, pry pise podobne jako muj oblibeny autor Carter. Musim uznat, ze to byla pravda. Po delsi dobe opet napinava kniha, zvracena, cetla jsem ji jednim dechem. Tesim se na dalsi!

Ossinky
30.09.2020 5 z 5

Nechala jsem se zlákat kladnými ohlasy a nezklamala jsem se. Kniha byla čtivá, napínavá, nemohla jsem ji nechat ležet. Už se těším na další díl.

rimar
29.09.2020 5 z 5

Po delší době zase jedna kniha která mi sedla a na konci musím říct že je to fakt bomba. Začátek pomalý rozvláčný až jsem si říkal za co to má takové hodnocení ale pomalinku polehoučku se člověk propadá do příběhu jak do nějaké bažiny a to ho nechce pustit ze svých pařátů. Linie minulosti v deníku byla naprosto dokonalá prostě taková dokonalá americká rodinka. A konec opravdu také povedený, každopádně další díl rozhodně dám.

Radííí
28.09.2020 5 z 5

Super! Dobře zamotaná zápletka a celé napínavé:) doporučuji

katasokolov
27.09.2020 4 z 5

Pronásledování vraha po celých pět let, dešifrování záhadných balíčků, které vrah posílá a zároveň snaha pochopit vrahovu mysl skrze jeho deník.. Skvělé!!!