Čtvrté křídlo
Rebecca Yarros
Unikátní vydání žhavé dračí romantasy s dvěma bonusovými kapitolami a fanartovými ilustracemi. Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s „křehkými“ lidmi nespojují. Spálí je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzo ale zjistí, že z Basgiathské válečné školy vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , Fragment (ČR)Originální název:
Fourth Wing, 2023
draci sex tajemství nebezpečí války pro dívky fantasy romantasy
2024 | Čtvrté křídlo |
5/5*
Čteno v originále.
Skvost!
Nemám slov.
Hlásím, že hype okolo téhle knihy je naprosto a po právu zasloužený.
Milovala jsem každou vteřinu a hlavní dvojice předčila veškerá má očekávání!
Bravurně vystavěný svět, spolu s úžasnými postavami a jízlivými, přesto oddanými draky. Nádherně popsané propojení jezdců a jejich draků. A ta romantická linka vám zatřese se světem jakože neskutečně - přitažlivost level milion.
Prostředí vojenské akademie bylo kruté a jednotlivé úkoly smrtící. Adrenalinová jízda jak prase. Postupné zlepšování hlavní postavy, využití její inteligence, a snad i jisté míry prohnanosti, při plnění povinných cvičení byly osvěžující. Tahle hrdinka totiž není silná nabušená ženská, která má spasit svět, ale přesto je badass jako žádná jiná. Xaden taky není žádný typický alfa samec a jeho postava je opředena tajemnými vibracemi a opravdu není možné se do něj nezakoukat. Postava Daina zase vypouštěla vibe ala Tamlin ;). Liam byl miláček. No každý si jednoduše přijde na své!
Závěrečný twist byl naprosto boží a na sto procent splnil svůj účel - nalákat na další díly (kterých má být pět). Ano, hádáte správně, již ho mám předobjednaný a snad v listopadu přistane na mém čtecím stolku. Neskutečně se těším až se ponořím do pokračování a ani nebudu lhát, s nákupem jsem nečekala až knihu dočtu, protože už prvních pár desítek stran mi řeklo, že tohle bude hell of a ride a to taky byla!
PS: Kapitoly 30 až 32 mne budou pronásledovat ještě dlouho.
PPS: Jisté podobnosti v příběhu se dají spatřovat kupříkladu v Hunger Games, Divergenci či Nikdynoci.
ROZHODNĚ SE JEDNÁ O JEDNU Z NEJLEPŠÍCH KNIH ZA TENHLE ČTECÍ ROK A JÁ UŽ TEĎ VÍM, ŽE JSEM JI NEOTEVŘELA NAPOSLEDY.