Obránce mimo hru

Obránce mimo hru
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535140/bmid_obrance-mimo-hru-66032b99d415c.jpg 4 263 263

Mitch je pořádně ostrý hokejový obránce, který prostě nedokáže udržet svou vznětlivost na uzdě. A to vede k zákazu hry na patnáct zápasů NHL. Jako by to nestačilo, musí dočasně zaskočit za trenéra juniorů. Hned při prvním tréninku vtrhne na led energická blondýnka, které je úplně jedno, že má co dělat s hokejovou hvězdou, a neváhá mu pěkně od plic vysvětlit, co si myslí o jeho trenérských schopnostech. Mitchova obrana přestává fungovat. Jiskří to mezi nimi totiž tak, že ledy tají.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Desire or Defense, 2023


více info...

Přidat komentář

NikyTaky
předevčírem 2 z 5

Tak koukám, že svým hodnocením půjdu proti proudu, ale to byla takovááá nuda! Proboha. Postavy byli sice sympatické, nicméně strašně ploché, stejně jako celý příběh. Romantická linka mezi nimi spíš nebyla, než byla, tu chemii mezi nima jsem nevycítila, nevěřila jim. Dvě rande a čtyři pusy a hned se milujou. Děj nula, nula, nic, zápletka taky nula, nula, nic. Za mě velké zklamání.

bezzink
25.09.2024 4 z 5

Souhlas s Kudik ve vsem. :)) Je to dost nenarocna pohodovka, velmi prijemne napsana. A nastesti je to serie, tak moc doufam, ze Cosmopolis bude pracovat na dalsim dilu. Tesim se.


Aires
25.09.2024 3 z 5

Pohoda lahoda! Odpočinková a překvapivě i cudná romantika jako stvořená pro bublinkové koupele, povalování se na gauči v teplákách s korbelem zmrzliny a kulichem, abyste si připadali jako na kluzišti! Jen zkrátka na těch pár stránkách nejde stihnout jít se zápletkou více do hloubky, proto příběh plyne sice lehce, ale jen tak zlehka bruslí po povrchu :)

pogmanka
22.09.2024 5 z 5

Tohle bylo milé překvapení. Nečekala jsem od toho moc a naopak jsem si to moc užila. Oba hrdinové mi byli sympatičtí, líbilo se mi, jak pracovali se svými situacemi a nebáli se řešit i psychiku. Moc hezké, četlo se to samo.

mikika
16.09.2024 4 z 5

na téhle překvapivě cudné romantice se mi líbilo, že se tu nebojí chodit na terapii a pracovat na svých traumatech, i to, jak psychika může ovlivňovat i sportovní výkony. rozkošné.

hey123
15.09.2024 4 z 5

Kniha je takova ,,letni jednohubka.

Postavy jsem si hned zamilovala (i ty vedlejsi) :).

Libilo se mi, ze zde byl i docela dost popisovany hokejovy svet. Takze nazev je opravdu na miste.

Take jsem ocenila vyvoj Mitche.

Kniha, ktera neurazi, necekejte ale nejaky zavratny dej nebo zapletku. Cte se ale proste uplne sama. A hlavne se u ni, diky humoru, i hodne nasmejete.

Super letni kniha, doporucuji

terezak016
11.09.2024 4 z 5

Tak tohle byla opravdu hokejová romance. A tím hokejová myslím, že hokej tady fakt byl! Ne teda nějak v úplně přemrštěné formě, ale bylo ho tu dost.
A romance tu taky byla. Té tu bylo taky požehnaně.

Já osobně si tenhle příběh užila, protože na 250 stránek nedáte nějak moc zvratů, ale jelikož tady Mitch i Andie mají od začátku ve svém životě dost naloženo, tak mi ten jejich vývojem sedl.

Nečekej od toho něco převratného. Tohle je ta kniha, kterou přečteš na jedno sezení. Kniha, kde se díky skvělým sarkasmům dost zasměješ, možná trochu budeš i smutný. Ale je to přece romance

Za knihu děkuji v rámci #spoluprace @cosmopolis_cz

Knižnípauza
10.09.2024 3 z 5

Tak , na úvod musím napsat, že Obránce mimo hru je lehké, oddechové čtení k vodě, na cestu či na jeden večer se sklenkou vína. Knihu totiž slupnete jak malinu.
No a tady pro mě vznikla taková menší potíž. Ehm..
Příběh totiž jede a jede, nikam se nerozvíjí, nejde do hloubky a je i dost předvídatelný. Tak nějak prostě klouže po povrchu i po problémech hlavních hrdinů,
což mi tady přijde dcl na škodu.
Myslím si, že autorka klidně mohla více postavy rozvíjet a nechat nás nahlédnout hlouběji do problémů i do jejich minulosti.

Mitch pro mě byl zajímavější postava než Andie (blondýna). Jejich seznámení bylo vtipné ale postrádalo to trochu víc jiskry.

Obránce mimo hru je tedy pro mě kniha, která neurazí a vytáhne i ze čtecí krize. Jestli ale po dočtení ve čtenáři něco zanechá, to si už tak moc jistá nejsem.
Já tuhle knihu hodnotím jako takový lepší průměr.

Heaven001
10.09.2024 3 z 5

Hezký příběh o několika lidech, kteří zažili tragické události a díky tomu že se navzájem poznali, jim bylo dopřáno se navzájem uzdravit.
Postavy mi přišly trochu ploché, ale i tak k nim cítíte sympatie.
Co bych především vyzdvihla jsou myšlenky, které kniha obsahuje. Že každý někdy potřebuje pomoc a není to žádná ostuda. Dovolit sám sobě ji přijmout, může být těžké, ale vyplatí se to. I když to třeba nějakou dobu potrvá. Někdy nejsme tak sami, jak si myslíme a můžeme naleznout podporu tam, kde bychom ji nečekali. Děláme chyby, ale musíme se snažit na sobě pracovat.
Dávám 3,5 hvězd.

EvikU.
10.09.2024 4 z 5

Obránce mimo hru je hokejová romanťárna. Mitch má vznětlivou povahu, alespoň co se hokeje týče. Dostane zákaz hrát na 15 zápasů. Svoji povahu má zlepšit trénováním hokejového týmu juniorů a docházením na terapii k psychologovi.

Není divu, že se tak chová. Má za sebou ne příliš povedenou minulost. Jenže mu do života vklouzne bezvadný žák Noah, kterého trénuje v hokeji. Zjistí, že má také bolestnou zkušenost v minulosti a také dochází na terapii. Narozdíl od Mitche si o tom umí povídat.

Noah má nádhernou sestru Andie s prořízlou pusou? Co to pro Mitche znamená? Andie se nebojí odkázat ho do patřičných mezích. Pro Mitche je výzvou zkrotit Andie. Mimořádná chemie, která mezi nimi proudí je pro ně o to víc zajímavá.

Andie především chrání svého mladšího bratra. Když ale zjistí, že mu nic nehrozí, začnou si oba užívat flirtování mezi hokejem. Je to slow burn romantika, jdou na to opravdu pozvolna, je vtipná, milá, oddechová. Užila jsem si ji. A přečíst si ji můžete třeba i na Bookportu.

AliceBeroun
08.09.2024 5 z 5

Já jsem se do ní zažrala a nepustila ji z rukou, dokud nebyl konec. Víc takových sportovních romancí a budu nejspokojenější čtenářka. Pět hvězdiček odpovídá mému knižnímu zážitku.

petusska01
31.08.2024 4 z 5

Hokejová romantika, už len to si zaslúži pár hviezdičiek. Začala som ju čítať hneď po hokejovej "Vrchol v oblakoch" takže som tam našla dosť veľa podobností, plus teda som sa neubránila porovnávaniu. Mitch je sympaťák aj napriek tomu že je teda vnútorne zlomený, v tejto knihe sa ale všetko vyvíjalo strašne rýchlo, takže aj on hneď na začiatku sa poučí, mení k lepšiemu, dospieva, stáva sa pekným vzorom pre Noaha. Andie mi prišla, napriek smutnej strate rodičov taká vyzretá a šikovná. Námet bol veľmi pekný a dalo sa podľa mňa z neho veľmi pekne vypísať a vytrieskať zopár silných emócií. Tu tie emócie chýbali, išlo to tak popovrchu. Na jednej strane bonusom je rýchle odsýpanie príbehu, dynamika fičí, vzťah funguje, zahapruje, napraví sa, zápletka, krásny koniec. Na druhej strane je to škoda. Mám dojem, že toto môže byť aj fajn pre mladšie ročníky (nedostatok sexi scén je citelný) pripadne v situáciách kedy siaham.po jednohubke a mám málo času :) plusom sú ozaj hokejový kamoši a scény s nimi, tie boli vtipné!! A taktiež poukázanie na riešenie duševného zdravia a potreba odbornej pomoci aj pre maloletých aj dospelých. Milé a príjemné čítanie.

Roux
26.08.2024 2 z 5

Tahle knížka nenadchne, ale ani neurazí. Celý příběh a děj na mě působí rychlým dojmem, nevidím a necítím žádnou hloubku, která by mě chytla za srdíčko. Jak Andie, tak Mitch mi přijdou strašně plytcí. Máme zde celkem důležitá témata, ale u všeho kloužete po povrchu. Mrzí mě to, ale nemohu dát více jak dvě hvězdy.

A ještě mi to nedá, abych neřekla: Ta obálka je děsná...

JessieEx
20.08.2024 3 z 5

3,5*
Musím přiznat, že jsem malinko zklamaná, po záplavě nadšenách recenzí jsem čekala trošku víc. Knížka rozhodně nebyla špatná, ale taková trochu plytká, naivní a hlavně jsem tam necítíla absolutně žádnou chemii mezi hlavními hrdiny a to je něco, co v romantické četbě potřebuji :)
Jako oddechové čtení to ale bylo fajn a oceňuji také krásnou obálku.

KatieKuli
15.08.2024 4 z 5

Trochu váhám mezi 3 a 4*, ale tak rozšoupnu se :-), protože zatím mám dobrý pocit a dost často jsem se usmívala nad konzervací postav.

Mitch je hvězdou NHL, který má problém se zvládáním vzteku a tráví dost času vyloučený na střídačce. Po posledním zápase dostane stopku na 15 zápasů. Jeho agenta napadne, že agresivní bručoun, který nemá rád lidi, by si mohl vylepšit image jako trenér dětské ligy. Umíte si představit jeho nadšení. A do toho si na první trénink napochoduje na led bloncka Andie, aby mu vysvětlila, že řvát po těch milých a sladkých chlapcích (kteří se navzájem šikanují a snaží se zabít) nebude. Mitch má navíc nařízenou terapii a dozvíme se více o jeho traumatech.

Musím říct, že Andie mi hned od začátku lezla na nervy. Starší sestra Noaha, malého hokejisty, kterého má Mitch trénovat, poučovala Mitche o komunikaci s dětmi a přitom sama s bratrem mluvit neuměla a ani nevěděla nic o hokeji, a to byla přitom jedna z nejdůležitějších věcí v životě jejího bratra. Podle toho jak je popsaná v knize, nechápu Mitchův zájem. Přišla mi většinou jen protivná a kritická, a to píšu jako někdo, kdo miluje dobrý sarkasmus. Jsem ochotná přimhouřit oči, protože mohla být hladová :-), ale asi ne ve všech případech. A taky jsem musela přivřít oko nad epilogem.

pollyn
12.08.2024 2 z 5

První půlka mě mile překvapila, ale s první Mitchovou slzou šlo všechno do kopru a konec byl k uzoufání plytký.

Salvatoreanne
12.08.2024 2 z 5

Mne to moc nenadchlo pardon ...

Kris204
12.08.2024 5 z 5

Ano, knížka je oddechovka, ale zároveň se mi líbilo, že hlavní hrdinové měli problémy, které se nevyřešily lusknutím prstu, ale pracovali na jejich řešení (terapie apod.). Za mě to není příběh, který hned zapomenu, bylo tam něco navíc :-)

Raislin
08.08.2024 4 z 5

Nenáročná oddechovka bez větších dramat, hezky se čte. Takový příběh na který si za měsíc nevzpomenete.

nada3314
01.08.2024 5 z 5

Další hokejová romantika za mnou a tahle mě neskutečně bavila! Mělo to všechno, co má správná feel good romance mít. Nestíhala jsem otáčet stránky, kapitoly se svižně střídají z pohledu Mitche a zároveň i z pohledu Andie. Máme tak možnost v přímém přenosu sledovat co se děje v hlavách obou hrdinů.

Autorka vytvořila úžasné hlavní postavy, které jsem si hned od začátku zamilovala. Leah je zdravotní sestra, která se stará o svého mladšího brášku Noaha. Noah je malý hokejista, kterého budoucnost teprve čeká. Oba se potkají s Mitchem, který za „trest“ musí trénovat děti. Jak se vše vyvrbí je asi všem jasné, ale nemělo to chybu. Mitch je úžasný bručounek, který si mě získal hned na první dobrou.

Ano, ano i když by pro někoho mohl být konec sladký já ho takový očekávala a moc jsem si ho přála. Husí kůže se dostavila a já dojetím vzdychala. Za mě to skončilo nejlépe, jak mohlo. Jsem prostě romantická duše se vším všudy. Parádní čtení na dovolenku nebo jen tak na odpočinek.

Štítky knihy

romantika lední hokej hokejisté

Autorovy knížky

Leah Brunner
americká
2024  81%Obránce mimo hru
Skrýt reklamy