Dalajlámova mačka

Dalajlámova mačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222097/mid_dalajlamova-macka-222097.png 4 1455 1455

Dalajlamova kočka série

1. díl >

Malinkého mačiatka, ktorému hrozí nešťastný osud, sa ujme samotný dalajláma. V jeho prítomnosti múdre zvieratko zisťuje, ako naplniť dve základné túžby všetkých živých tvorov: byť šťastný a vyhnúť sa utrpeniu. Postupne sa himalájske mačiatko učí, ako sa nenechať ovládať emóciami, ako si zachovať bdelú myseľ, ako pristupovať ku každodenným problémom, ako využiť prítomný okamih k vytváraniu lepšej budúcnosti a akú moc majú v našom živote láska a súcit. Zábavný a zaujímavo napísaný román v sebe nesie posolstvo, ktoré môže urobiť šťastnejším každého z nás. Dokazuje, že snaha žiť ako lepšia bytosť prospeje každému – a nie je (len) pre mačku.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Synergie

The Dalai Lama, 2012

katynais
05.04.2016 5 z 5

Krasna, inspirativni kniha, kazdy kdo hleda cestu, by si ji mel precist. Celou dobu jsem opravdu myslela, ze to ta kocka doopravdy vypravi

zvěřinec
01.04.2016 5 z 5

Knihu jsem měla z knihovny, ale musím si ji koupit. Je to kniha, do které se člověk podívá několikrát do roka. Je tam spousta moudra, našla jsem tam mnoho poučení pro sebe. Jelikož miluji kočky, styl vyprávění mi sedl i z tohoto pohledu. Opravdu každý by si měl přečíst vyprávění JSK :-).

piagginka
21.03.2016 5 z 5

Skvelá kniha, každý by si ju mal prečítať:)

maygirl
20.03.2016 5 z 5

Skvělá kniha, kombinující v sobě oddechový žánr se základními principy buddhismu. Uspokojí toho, kdo touží po lehce plynoucím příběhu bez zásadních zvratů, jako stvořeném pro četbu před spaním, stejně jako člověka, který touží po troše duchovního zamyšlení.

Knihomol22
03.03.2016 5 z 5

Krasne vyprávění protkane moudrosti buddhismu.
Ctive, jednoduche, pohodova cetba.

Monicay
23.02.2016 4 z 5

K téhle knize mě napadá jediné slovo - milá. Byl to příjemný příběh vyprávěný z pohledu neobvyklé hlavní postavy. Nemůžu říct, že by mě myšlenky v knize nějak zvlášť oslovily, i když vždycky říkám, že kdybych si musela vybrat náboženství, byl by to buddhismus. Možná jsem trochu jako Franc, který vidí zprvu hlavně to pozlátko - no, snad se časem taky posunu někam dál.

Matilka
16.02.2016

Jsem milovník koček takže tahle knížka pro mě byla jasnou volbou.Relax,pohoda a naučíte se poznat něco o budhismu.Knížka se čte výborně,bavila mě a dokonce přemýšlím,že se o ten budhismus začnu zajímat více....Něco na tom bude ;)

Papyn
14.02.2016 2 z 5

Věřím, že mnohé může tato kniha zaujmout. Pro mě však byla nudná, příliš vleklá a filosofická. Chápu, že to byl záměr autora, ale pokud máte raději rychlý děj a příběh, tato kniha rozhodně není pro vás. Tak trochu jsem doufala, že po přečtení změním názor na kočky, ale nestalo se tak. Ba právě naopak to ještě potvrdilo mé mínění.
Na druhou stranu, myšlenky v knize jsou smysluplné a mohou pomoct s pochopením nepochopeného. Je to oddechové čtení vhodné k relaxaci.

Kulhavá
12.02.2016 5 z 5

skvělá kniha,skvělé příjemné obohacující čtení :-) Je to má první kniha z oblasti budhismu, po přečtení jsem si zakoupila další budhistickou četbu a začala se o toto láskou protknuté náboženství zajímat. Velmi doporučuji všem kdo chtějí klid a mír ve vlastní duši.

morava
27.01.2016 5 z 5

Uzasna knizka, kterou jsem cetla ocima snezne lvice.Pribeh,ktery vam vtipne a zajimave nabidne rady do zivota a vubec nemusite byt budhiste.Odpocinkova cetba, ktera pohladi na dusi.Pri cteni se clovek nad sebou zamysli.
"Z myslenky se stava slovo, ze slova skutek, ze skutku se stava zvyk a zvyk utvari charakter."

Betty11
26.01.2016 5 z 5

Knihu jsem si dala k poslechu a přečetla mi ji Ivana Jirešová - FAKT moc pěkné. Myslím, že nemusíme být budhisti a ani milovníci koček, abychom si z knihy odnesli poselství, které nám má předat. A to, že skutečná příčina štěstí spočívá v upřímném přání rozdávat štěstí druhým a pomáhat jim, aby se osvobodili ze všech podob nespokojenosti. A jak je důležité žít přítomným okamžikem, chceme-li si užívat naplno svůj každodenní život v celé jeho kráse. Na to a ještě další věci zapomínáme. Knihu doporučuju a věřím, že ve společnosti himalájské kočičky vám bude tak hezky jako bylo mně.

dark.ma93
20.01.2016 5 z 5

Moc krásné... Tak si říkám, proč už všichni nejdeme žít do Himaláje do hor poblíž Dalajlámy a nenecháme se obklopovat pozitivním šíření lásky. Kniha je pohlazení na duši v temné realitě, protože v realitě se bohužel často nesetkáváme s lidmi, kteří by dosahovali kvalit a vnímání světa ve stylu Dalajlámy a dalších mnichů, kteří šíří to, že lidé by se měli mít rádi a šířit dobro a lásku. Vyprávění knihy je netradiční tím, že ji vypráví malá kočička Sněžná lvice a čtenář musí mezi řádky vnímat poselství jejího vyprávění.

fajvka
19.01.2016 5 z 5

Poetické čtení, plné inspirace a lásky. Doporučuji:-)

Zdeňula
18.01.2016 4 z 5

Kniha je úžasně napsaná. Líbilo se mi originální vyprávění kočky a nenápadně vložené myšlenky Buddhismu ......

Skripi
12.01.2016 1 z 5

Dej o ničom, knihu som počúval nahovorenú príjemným ženským hlasom ale aj tak ma vyložene nebavila. Strata času pre mňa...

Aggie.
09.01.2016 5 z 5

Když mi zrovna nebylo nejlíp, takhle kniha mi neuvěřitelně pomohla. Je dokonalá... Hlavní hrdinku jsem si zamilovala! :D vypravění z pohledu kočky, bylo naprosto skvělé, zajímavé a roztomilé. Nejen, že kniha rychle pnynula, upoutala a bavila mě, ale navíc mě více seznámila s buddhismem a s Dalajlámou. Také mi dala spoustu příjemných ponaučení do života. Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Také jsem byla na autogramiádě a autor je přesně jako jeho kniha, milý, zábavný, symatický a moudrý.

Kraken84
09.01.2016 4 z 5

Velmi čtivá kniha psaná z pohledu kočky sledující lidi v okolí jeho svatosti Dalajlámy. Příběh svádí dohromady různé osobnosti, kteří se vzájemně ovlivňují a čtenáři tak vysvětlují základy Buddhismu.

Káča Máča
25.12.2015 5 z 5

Naprosto dokonalá kniha, nejen pro milovníky koček. Obsahuje tolik moudrých myšlenek, se kterými jsem se setkala poprvé, překvapily mě svou logičností, jednoduchostí a přesto neskonalou hloubkou a moudrostí. A protože jsem knihomol, milovník koček a nových inspirativních myšlenek vedoucích k lepšímu životu, byla pro mě knížka opravdu čtenářským zážitkem :). Už držím v ruce nedočkavě pokračování.

evarec
25.12.2015 5 z 5

Krásně a mistrně napsaný příběh kočky Sněžné lvice, který se prolíná s prostými okamžiky života dalajlamy a lidí z jeho okolí. Knížka není žádnou učebnicí buddhismu, obsahuje jen pár základních principů. Jejich výklad je navíc podaný srozumitelně, vždyť příběh vypráví kočka :-)
Z knížky jsem nadšená, pohladila mě po duši kočičím příběhem, ač jsem spíše pejskařka, a ušlechtilými myšlenkami buddhismu. Jak by byl svět krásný, kdybychom každý aspoň část těchto zásad přijali za své.

Joges
04.12.2015 5 z 5

David Michie překvapil. Čekal jsem kočičí povídání a několik překotných pohledů na Dalajlámu. Nic z toho se ale nekonalo. Autor příběh dovedně poskládal a všemožně vyvážil. Odklonil se od popisného dokumentu a zaměřil se na obyčejný život Jeho Svatosti a Sněžné lvice, tedy na osudy Dalajlámy, himalájské kočky a ještě několika dalších vážených i prostých lidí.To vše proložil humorem a moudrostí. Chtěl jsem udělit nějakých 80%, ale právě buddhistické moudro ze mně vykřesalo tu poslední hvězdu.