Děti z Bullerbynu
Astrid Lindgren
Kniha vypráví o šesti dětech a jejich zážitcích v malé vesničce Bullerbynu. Sestry Anna a Britta, Olle, sourozenci Lisa, Bosse a Lasse společně chodí do školy do vzdálené vesnice, hrají si spolu na Indiány, tráví spolu Vánoce, chodí spolu bruslit. Prožívají společně různá dobrodružství jako například uvíznutí ve sněhové bouři cestou ze školy, hledání ztraceného pokladu, koupání na ostrově, hledání hastrmana u mlýna. Chodí často navštěvovat dědečka Anny a Britty, kterého i ostatní děti považují za dědečka vlastního.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 1962 , Albatros (ČR)Originální název:
Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn, Bara roligt i Bullerbyn, 1947
Knížka mého dětství. Četla jsem ji pořád dokola...dokonce jsem některé úryvky znala zpaměti. Doporučuji například jako dárek pro dcery, vnučky nebo neteře.
Knížku, kterou jsem jako malá hodněkrát přečetla. Určitě, bych si jí chtěla ještě někdy přečíst.
Jako malá jsem ji četla minimálně desetkrát... Byla to moje první knížka, kterou jsem přečetla. Je naprosto úžasná. Znám ji skoro nazpaměť. Chtěla jsem v Bullerbynu bydleta zažívat ta dobrodružství.
Tohle je knížka mého dětství (ještě teď si vybavím jak voněla). Tyhle příběhy jsou tak mile napsané, že jsou nadčasové a žádné dítě by o ně nemělo být ochuzeno.
Kdopak by ji neznal?! : D Nádherná kniha a pokud chcete,aby dítě nebylo o nic v dětství ochuzeno,přečtěte mi tuto knihu.
Kniha mého dětství. Jedna z mála, kterou dokážu číst pořád a pořád dokola a dosud se mi ještě neomrzela. :-)
Četla jsem ji jako 13ti letá holka,kdy ji babička koupila ségře a já si ji od ni pujčila,ale pořád věřim,že je fajn:o)
Knížka mého dětství, tehdy jsem si ji půjčovala v knihovně. Pro své děti jsem ji konečně už mohla i koupit. Občas se k ní varcím i teď, je to krásné, veselé, prostě dětské a k tomu překrásné ilustrace...
Děti z Bullerbynu mám přečtené snad stokrát!! Jedna z nejkrásnějších knížek v dětství:))
Úžasná knížka, kterou jsem přečetla jako holka několikrát a do dneška si představuju, jak by to bylo úžasné přelízat po stromě z domu do domu. Jen kdyby bylo ke komu, když dneska všichni někam spěchají a na návštěvu k někomu jen tak už se skoro nedá jít.
pro děti zfilmováno švédská literatura rodinné vztahy dobrodružství dětský hrdina severská literatura rozhlasové zpracování dědeček parta dětí
1962 | Děti z Bullerbynu |
2001 | Bratři Lví srdce |
2007 | Ronja, dcera loupežníka |
1998 | My z ostrova Saltkråkan |
2007 | Karkulín ze střechy |
Pamatuju si, že jako malý capart jsem to hltal jedním dechem.. dnes už si příliš nepamatuji, o co v knize jde, ale vím, že jsem se od ní nemohl odtrhnout :)