Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535811/bmid_divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-66116e8111ce9.jpg 5 6223 6223

Milénium / Millennium série

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají z prvního dílu. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před otištěním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po ní zahájí celostátní pátrání, které podporuje mediální kampaň, při níž vycházejí najevo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je přesvědčen o Lisbethině nevině, ale ta odmítá jakoukoli pomoc při pátrání po skutečném viníkovi. Do hry navíc vstupuje nelítostný gang násilníků, který po Salanderové jde, a tak se kniha mění v závod o její záchranu... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Flickan som lekte med elden, 2006

Interpreti: Martin Stránský

černá puma
05.11.2017

Trilogie,už ji mám přečtenou jsem ráda,že je zfilmovaná i toto se povedlo,každý ale má svou fantazii a tak se stane jen málokdy ,kdy se filmaři trefí..

smatralka008
01.11.2017 4 z 5

První knihu jsem přečetla na základě filmu a kniha mě zaujala více než film u druhého pokračování jsem to udělala přesně naopak a kniha mě chytla, film byl taková třešnička a pak jsem jedním dechem přečetla i třetí díl.

lenamor
29.10.2017 5 z 5

Z první knihy jsem byla naprosto nadšená, druhý předčil mé očekávání. Naprosto skvěle napsaná kniha

Yarwen
26.10.2017 2 z 5

Ve druhém díle Milénia se autor pustil do prostituce, která je dle něj nechutná a špatná a měla by se zakázat. Fakt, že se jeho hlavní postavy chovají promiskuitně, mu ale vůbec nevadí. Ostatně veškerý text popisující v knize erotiku, sex, nebo rozhovory na toto téma, není ani tak pikantní, jako veskrze trapný, a čtenář se jím musí útrpně prokousávat stejně jako přes prvních 150 stránek knihy, působících jako nastavovaná kaše, kde je zcela nesouvisející část o pobytu Lisbeth v Karibiku a seznam toho, co si koupila z Ikey do svého nového bytu.
To, co se snaží posunout knihu nad průměr, je stejně jako v prvním díle zápletka a děj, jenž se začíná rozvíjet okolo dvousté stránky a činí konečně knihu zábavnou. Drobné logické kiksy, neutuchající kapky feminismu tu a tam roztroušené na stránkách, stejně jako useknutý konec však nedovolí knize zmíněný průměr překročit. Za mě 49%.

ddkk
25.10.2017 5 z 5

Výtečné, výtečné, výtečné!

hroneczek
25.10.2017 5 z 5

Při čtení úvodu jsem ani nedýchala. Po prvním místy zdlouhavém díle je díl druhý jak z jiného světa. Naprostá bomba.

boxas
21.10.2017 5 z 5

Dobrá detektivka, ale je v ní na mne příliš mnoho náhod. A také první část knihy ne a ne nabrat tempo.
Nicméně i přes tyto drobné "chybky" se vám tento díl Milénia nesmazatelně vryje do hlavy a ke konci už jen poposedáte do noci na židli, nebo kde zrovna jste, a svádíte sami se sebou bitvu na téma: To dneska dočtu, i kdybych vůbec nešla spát!
Škoda, věčná škoda, že Stieg Larsson nám už nic nenapíše!!!

jana4920
03.10.2017 4 z 5

Skvělé pokračování prvního dílu, opět napínavé od začátku do konce.

Hakate
22.09.2017 5 z 5

Ani druhý díl nedá spát. Ač se kniha zdá jako "bichle" nejde odložit, která mnohé může odradit. Kniha je víc než čtivá, stejně tak jako první díl, chytí a nepustí. V díle se dozvídáme mnohé z minulosti a z Pandořiny skříňky Lisbeth. Boj Švédska vs. Lisbeth. Kdy tato nepříliš oblíbená dívka zjišťuje, že i přes svou nepřístupnost a odtažitost má nemalou skupinku přátel, "vedenou" novinářem Mikaelem Blomkvistem, která stojí za její nevinou a dopomáhá k odkrytí pravdy a poskládání celé skládanky její minulosti. Autora i Lisbeth si čtenář okamžitě zamiluje již v prvním díle a
v tomto si akorát a potvrdí, že knižní svět by potřeboval více Larssonu a "náš" svět více lidí jako Lisbeth. Série je právoplatným držitelem Bestselleru.

DoDidDone
19.09.2017 5 z 5

Druhý díl se mi četl možná o chlup lépe než ten první a nemám, co bych mu vytkl (což je u mě s podivem). Jediné, čeho se bojím, je, že až dočtu celou trilogii, nebudou se mi líbit už žádné knihy, protože nedosáhnou takové úrovně, jakou nasadil autor. Všem doporučuju, jen je lepší vyhradit si na knihy nějaký čas, protože od Lisbeth z nějakého důvodu prostě nelze odejít ;).

novina
19.09.2017 5 z 5

Z prvního dílu jsem byla nadšená a druhý díl rozhodně předčil mé očekávání - napínavé od začátku do konce. Fandila jsem Lisbeth a věřila, že to není tak jednoznačné jak se to na první pohled zdálo. A Mikael se ukázal jako pravý přítel co za ní stál.
Líbilo se mi větší propracování postavy - dostala jsem spoustu odpovědí na nezodpovězené otázky z prvního dílu.
Jdu rovnou na třetí díl.

hucjafson
19.09.2017

skvele citanie... skoro som po docitani knihy zaspal do prace ale stalo to za to :)

marcela6425
15.09.2017 5 z 5

Knížku jsem přečetla během 1,5 dne nemoci, stáhla jsem si ji do čtečky, abych se s tou bichlí v posteli tolik nenadřela, přesto mám ztuhlou ruku z toho, že se prostě nedala odložit. Neporovnavala bych ani tak, zda je lepší první nebo druhý díl, každý jsou úplně jiný a oba jsou skvělé. V tomhle jsou skvěle a detailně popsány příčiny "podivnosti" Lisbeth, její motivace i její morálka. Zápletka je napínavá až do konce, přestože superschopnosti Lisbeth už tady byly vyšroubovány trochu přes čáru. Atraktivnosti příběhu to ale neuškodilo. Jediné, co mi do psychologického profilu Lisbeth nezapadá, je ta plastická operace, ale možná tím chtěl autor říci, že tuhle holku fakt nejde na sto procent poznat.

oskli
14.09.2017 5 z 5

Jak už jsem psala u prvního dílu, nejprve jsem viděla filmy, ale už je to delší doba a dokážu se od nich psychicky oddělit :-) Takže knihy mě baví, ačkoli vím, jak každá z nich skončí. Užívám si dialogy, vnitřní svět každé z postav, úžasný vypravěčský styl... Paráda!

MonicaMonique
06.09.2017 5 z 5

Trochu zdlouhavější, ale to vůbec nevadí. Lisbeth je prostě neřízená střela. Trochu mi tam překáží postava Eriky, ale co už. Je to skvělá kniha

SadUnicorn
03.09.2017 5 z 5

Opět přečteno během dvou dnů. Lisbeth je zkrátka skvělá postava, kterou nejde nemilovat.

Lunicko
30.08.2017 5 z 5

Lisbeth jede!!

Andy74
27.08.2017 5 z 5

Přečteno na jeden zátah, mezi prvním dílem jsem si dala pauzu asi tři čtvrtě roku, ale navazovalo se mi na další děj jako kdybych dočetla před týdnem.
Bohužel pro mne a moji hlavu - v polovině jsem zjistila, že přestávám poznávat některé vedlejší osoby a nevím proč tam jsou. Takže k třetímu dílu půjdu s malým tahákem. Výborné čtení, pro mne až děsivá zápletka, ale to by nebyla severská detektivka, že?

Šárka345
25.08.2017 5 z 5

Úžasná kniha, prostě se to čte samo - už sahám po Dívce, která kopla do vosího hnízda :0)))

Schamila
19.08.2017 5 z 5

Tak opět se četlo a četlo, protože to jinak nešlo, no a zase ten konec - hned jsem musela k další knize - je to fakt špica - všem moc doporučuji!!!