Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535811/bmid_divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-66116e8111ce9.jpg 5 6223 6223

Milénium / Millennium série

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají z prvního dílu. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před otištěním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po ní zahájí celostátní pátrání, které podporuje mediální kampaň, při níž vycházejí najevo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je přesvědčen o Lisbethině nevině, ale ta odmítá jakoukoli pomoc při pátrání po skutečném viníkovi. Do hry navíc vstupuje nelítostný gang násilníků, který po Salanderové jde, a tak se kniha mění v závod o její záchranu... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery

12.08.2017 5 z 5

jediný slovo...neskutečný

BlaFre
06.08.2017 4 z 5

Druhý díl už byl trochu slabší, ale i tak se kniha čte prakticky sama. Našla jsem v ní pár nedotažených myšlenek, které mě ale neodradily od čtení dalších dílů.

greatbear
03.08.2017 5 z 5

Druhý díl Milénia, stejný osud, jako u prvního. Přečteno, doslova zhltnuto za 3-4 dny. Napínavé, čtivé.
********
Mile mě překvapilo, že švédská filmová trilogie je přesně podle knihy :)

LordBexr
16.07.2017 4 z 5

Velmi čtivě napsané. Nelíbilo se mi jen, že se v příběhu místy nalézají logické nedotaženosti. Autor při vyprávění použil různé berličky, kterými místy postrčil děj směrem k happyendu. Celkově jsem se ale u čtení velice dobře bavil a kniha se mi četla jedním dechem.

Milky92
14.07.2017 5 z 5

Topovka jako celé milenium :)

Romžiry
11.07.2017 4 z 5

Trochu slabší předešlí díl, ale i tak velmi čtivé.

Bohdana11
08.07.2017 4 z 5

Kniha byla slabší než první díl, žádné napětí,ale konec napsaný tak že třetí díl úplně navazuje a musíte ho začít číst.mezi prvním a druhým bylo 1 a půl roku,tady ne.třeti zatím super.

midlajs
01.07.2017 3 z 5

Me to bavilo do té doby než někoho zabili pak už to bylo jen o domnenkach. Až se tam pak objevila Lisbeth tak to bylo lepší. Chyběla mi. Nu což ten třetí díl si přečtu. Třeba bude lepší.

Nikolah
29.06.2017 5 z 5

U téhle trilogie se člověk ještě víc utvrdí ve svý závislosti na kafi. Samozřejmě jedna z nejlepších knih, který jsem četla. Po dočtení jsem musela okamžitě pro třetí díl, jinak to nešlo.

NADEI
28.06.2017 5 z 5

Právě jsem dočetla a musím jen konstatovat, že to byla naprostá bomba ! První díl jsem přečetla s velkým zájmem a moc se mi líbil, zatímco tento druhý jsem hltala plnými doušky až do konce. S velkým očekáváním se vrhám na třetí díl.

kirkpatrick
21.06.2017 5 z 5

Tato druhá část Milénia se mi zdála lepší než první díl, i když Sally působila jako Superman. Její hackerské umění plus neúprosný postoj v boji proti ostříleným motorkářům vypadal zcela neuvěřitelně. Jsem zvědavý jak se bude příběh vyvíjet v dalším díle.

gigi77
16.06.2017 5 z 5

Po přečtení prvního dílu trilogie nejsem vůbec zklamaná. Opět velmi čtivé a dobré dílo.

Simii45
13.06.2017 3 z 5

Pro me asi nejslabší ze všech dilu, ale stejně to byla bomba :-)

petra.kind
10.06.2017 5 z 5

Zatímco prvním dílem jsem se prokousávala nejdřív trochu ztuha, druhý už jsem přečetla jedním dechem. Dvojice "Lisbeth a Mikael" je mi jedna z těch nejsympatičtějších a jsem ráda, že další díly se točí hlavně kolem Lisbeth, která je fakt svéráz. Líbí se mi postupné odkrývání pozadí příběhu a to jak kniha pořád drží v napětí. Ke knize se sem tam vracím a pořád nenudí!

maryska09
10.06.2017 3 z 5

Dobrá kniha, ale... Začátek je dobrý, konec skvělý, ale to mezi je už opravdu trochu příliš. Příliš kávy a obložených chlebů, příliš moc popisů (nákup v ikea na několik stran, opravdu?) a opravdu příliš rozvláčné. Čtenáři je jasné, že Lisbeth vraždy nespáchala, i to že proti sobě bude mít většinu společnosti, ale i tak se nás o tom snaží autor přesvědčit ve větší části knihy. I tak je to velmi dobrá detektivka, ráda si přečtu třetí díl.

Nita17
07.06.2017 5 z 5

V 2. Díle jsem se konečně dozvěděla to, co mi vrtalo hlavou od začátku setkání se s Lisbeth. Je skvělé, že se autor vydal tímto směrem. Pokračování je malinko záživnější než v jedničce.

sinfulka
07.06.2017 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale podle mě je dvojka lepší jak jednička. Kniha mi nepřišla vůbec zdlouhavá.

Irovská
29.05.2017 5 z 5

Tuhle knihu miluji pro její tajemnou atmosféru a napětí. Úžasná detektivka napsaná geniálním stylem.

kristyna6626
28.05.2017 4 z 5

Kniha mě naprosto pohltila. Byla napínavá, měla nečekané zvraty, jednoduše to byla bomba. Líbilo se mi, že jsme se dozvěděli konečně mnoho věcí o Lisbeth. Proč je vlastně taková, jaká je a co (nebo spíš kdo) to zapříčinil. Když už jsem byla u konce, říkala jsem si: "To přece nemůže skončit takhle brzo!" :-)

hjoo
25.05.2017

Po dobrém dojmu z první knihy jsem se pustil i do druhého dílu a byl jsem mile překvapen, dějová linka byla srozumitelná i když místy popis prostředí mi připadal zdlouhavý jako u prvního dílu.. ale kniha se četla dobře a můžu doporučit. Uvidíme co třetí díl.