Velký závod
Pavel Čech
![Velký závod Velký závod](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158947/dobrodruzstvi-rychle-veverky-velky-zavod-158947.jpg?v=1365802269)
Dobrodružství Rychlé Veverky série
1. díl >
Každý dospělý v sobě nosí kus svého dětského světa a téměř každý by se do něj rád alespoň na skok vrátil s vlastními dětmi. Co si má ale takový dospělý počít, když zjistí, že jeho potomek se možná pohybuje v úplně jiném vesmíru? Příběh obsažený v této knize nabízí jednu z možných odpovědí - hravou, vtipnou a půvabnou.... celý text
![kopeceli kopeceli](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/343192/m_kopeceli-ZlW.jpg?v=1678888158)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělý Pavel Čech! Komiks na téma táta a syn, Indián a auta... I to lze při troše fantazie skloubit a namalovat. Doporučuji!
![MaxíkD. MaxíkD.](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/378766/m_maxikd-GK8.jpg?v=1640873017)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
V knize jsou zmínky z dalších knih od Pavla Čecha. Např. kluk z knihy Klíč.
V pátém díle Tajemná krabička je zase Ruddy.
![Sauron Sauron](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/391049/m_sauron-tlX.jpg?v=1680271916)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělý nápad, dokonalé kresby a malby. Nejvíc se mi líbil ta vsuvka o nepovedených F1ičkách.
![RobertVlach RobertVlach](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/233307/m_robertvlach-sJv.jpg?v=1559070542)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Celá série komiksů Dobrodružství Rychlé Veverky je naprosto úžasná a našeho syna moc bavilo plnit různé úkoly. Na rozdíl od jiných Čechových knih je právě tato série komiksových sešitů nejvíc interaktivní a hravá, pro děti 4-8 let tutově doporučuji všechny díly — pokud je ještě seženete.
Nápaditý Pavel Čech!
Poté, co jsem s nadšením přečetla nejprve 4. díl, jsem vypátrala a zakoupila skoro všechny díly o Rychlé Veverce. A tento první je už zabalený pro vnuka, čerstvého prvňáka, jako první dárek ze série. Velmi se mi líbí pospolitost táty a syna, kdy i přes rozdílnost zájmů dokáže táta (P. Č.?) najít propojení, které prohloubí jejich vztah.
![HanKasp HanKasp](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Když jsem před několika lety začala s knihami Pavla Čecha, oslovil mě název Dobrodružství Rychlé Veverky. Když jsem se dívala do obsahu a zjistila, že to není o zvířátku, trochu mě to zklamalo. A téma aut vlastně ještě víc. Jsem však velmi ráda, že jsem této útlé knížce dala šanci, protože mě vlastně neskutečně mile překvapila a mám ji už doma, protože si myslím, že by v domácí knihovně chybět neměla. Pavel Čech se jak jinak, než bravurně vypořádal s obtížným tématem. Ale klasicky s jeho lehkostí. A za to, nejen za kresby, ho mám ráda.
![martinstefko martinstefko](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/40210/martinstefko-9w3.jpg?v=1555390211)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Vzhledem k tomu, že tohle je moje první širší setkání s tvorbou Pavla Čecha, neskutečně mě překvapila jeho kresba. Dokáže využívat jen jednoduchou linku, a přesto v ní nakreslit přesně to, co potřebuje. Například sebe. I když jste ho viděli třeba jen jednou na fotce, poznáte ho. Výborný je s barvami i s jejich nedostatkem, ale v čem je naprosto nepřekonatelný, to je v tom, jak využívá stránky. Na klasické panely mnohdy naprosto rezignuje, rámy umazává, a přesto zůstává přehledný, což se jiným autorům nedaří - například Honza Bažant a jeho Krakatit. Zároveň si ale dovolí mnohem víc. Vstupuje do příběhů jako autor, jako nadřazená moc a prezentuje stránky, které jsou nepovedené, škrtá v bublinách a prochází mu to. Je to kouzelné.
![bibi.r bibi.r](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10884/10884.jpg?v=1381127938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak u téhle Čechovi knížky jsem si už dopředu říkala, že se mi určitě nebude líbit, protože auta rozeznávám zásadně podle barvy a Indiáni mě prostě nikdy nebavili.
Nechápu, jak jsem kdy mohla pochybovat :D.
A nejvíce mě pobavila stránka s malými odkazy na další jeho knížky, to bylo moc milé.
![Locika Locika](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16972/m_locika-6571032d25b59.jpg?v=1701905197)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další z knih Pavla Čecha, která je stylová, originální, fantazijní, humorná, hravá... Skvělá!
Indiáni auta, automobily komiksy pro děti závody (sport) automobiloví závodníci otcové a synovéAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2011 | ![]() |
2012 | ![]() |
2012 | ![]() |
2014 | ![]() |
To je ták krásné, že to ani není možné. I slzu jsem na konci zamáčkla.