Dokonalé ticho
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach / Luc Callanach a Ava Turnerová série
Audiokniha Dokonalé ticho obsahuje čtvrtý případ inspektora Callanacha a šéfinspektorky Turnerové. Autor Helen Fieldsová, čte Jan Šťastný. Luc Callanach #4 KDYŽ VŠECHNO ZTICHNE, KDO JE USLYŠÍ KŘIČET? Na okraji Edinburghu je nalezeno pohozené dívčí tělo s vyřezanými kusy kůže. Když později inspektor Luc Callanach objeví vedle opuštěného kojence strašidelnou postavičku, pochopí princip zvrácené hry: vrah bere materiál na panenky z těla svých obětí. Navíc někdo drogově závislým v bezvědomí vyřezává do tváře písmeno Z. Jde o stejného pachatele? Luc a jeho kolegyně Ava musí vypátrat zabijáka dřív, než udeří znovu – stihnou to, nebo už je příliš pozdě?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , VoxiOriginální název:
Perfect Silence, 2018
Interpreti: Jan Šťastný
Po předchozím slabším pokračování se mi tato kniha zase moc líbila. Případ jako takový je výborný, doslova dokonale vykonstruovaný a vyšetřování famózní! Stejně dobré je i pátrání po pachatelích, kteří mrzačí drogově závislé oběti. Ava i Callanach mi byli tentokrát zase sympatičtí a případ krutých vražd brutální, napínavý a nabitý dynamikou. Za sebe jsem se nedokázala od knihy odtrhnout a pevně doufala, že těch zabitých dívek nebude tolik... Byla jsem šokovaná zvrhlostí a hlavně motivem vraha, který se skoro až do úplného závěru dokáže skrývat za umně vybudovaným závojem lží. A za tohle všechno musím autorku pochválit, protože přesně takhle má vypadat perfektní thriller! No a samozřejmě budu doufat, že setkání s našimi detektivy nebylo poslední ;-).
Za mne opět super čtení. Dokud nedočtete, nechce se vám odchazet. Těším se na další knihy.
Jasné je, že Helen Field psát umí a její krimi série patří k těm hodně dobrým. V tomto díle se sympatická dvojice vyšetřovatelů Luc a Ava snaží dopadnou bestiálního vraha mladých dívek, ale nezapomínají ani pátrat po neznámém, který přepadává bezdomovce a vyřezává jim dýkou v obličeji velké písmeno Z. Přečteno jedním dechem, napínavé a drsné, žádná hluchá místa jsem neobjevila.
Skoro všechny knížky, které v poslední době čtu, musím hodnotit na výbornou a tady taky nemůžu jinak. Dokonalá série je prostě dokonalá! Ava i Luc super, těším se na další díl.
Helen Fields opravdu umí. Její knihy mě baví. A tahlo byla zase jízda. Ava tu řeší dva případy a člověk očekává propojení, jak do sebe vše zapadne...
Seržant Lively nemá chybu... Luc má stále svou partnerku Serenu... a člověk by ho ale raději viděl po boku Avy... no tolik k "romantické" vztahové vložce...
Samotný příběh, jak někdo unáší ženy, pak jim vyřízne kůži... brrr člověk z toho měl mrazení. Nechybí ani pohled "magora" ani pohled vězněné ženy a tohle mám na knížkách ráda, tu odvrácenou stranu. Za mě opravdu spokojenost a ten konec... no prostě jsem romantička :D
Stejně jako předchozí díly...skvělá detektivka... promyšlený děj, dvě linie vyšetřování, sympatická postava Avy a Luca. Doporučím celou sérii.
Dočteno a po předchozím slabším dílu musím tento díl vynést do výšin! Naprosto skvělé, brutální, napínavé..skvělá zápletka..dvě vyšetřování. Obě velice dobře promyšlená leč druhé vyšetřování se pak lehce posunulo do pozadí, ale i tak nemám co knize vytknout. Náboženství, drogy, lidé bez domova..vše tak dobře zakomponované do příběhu. Dosti jsem doufala, že Ava a Luc se konečně posunou zas o kousek dopředu, ale zatím se nic takového nestalo, tak snad v dalším díle. Tohle byla opravdu velice podařená kniha, která si zaslouží plný počet hvězd :)
Veľmi, veľmi slušné Mrs. Fields. Na ten "ružový" podmaz sa zvyknúť dá, zápletka, postavy, dej, štýl fenomenálne. Žeby reinkarnovaná Mrs. Christie? V modernejšej verzii.
Tahle "dokonalost" je téměř dokonalá. Autorka zde dosáhla napětí a brutality náznaky a ne jen popisy. Líbí se mi i lidský rozměr všech detektivů, který je ale také jen v náznacích a nepřeválcuje hlavní příběh. Jojo, moc dobrá knížka.
Noo, paní je ve svých představách dóóst uchylná a brutální :-). Ale je to velice čtivá kniha. Super.
Skvělá detektivka, skvělá celá série. Napínavé, čtivé, nemožno od knihy odejít. Perfektní zápletky, mělo to spád. Doufala jsem, že Ava s Lucem to posunou někam dál, tak snad příště.
Tahle série je naprosto skvělá. Avu mám ráda a do Luca jsem se zamilovala .. Jednoduché,bez nějakých složitých kombinací,kdy ke konci příběhu už ani já sama neznám své vlastní jméno. Prostě paráda. A Avěna hláška "Ruce nahoru a nehýbejte se!" mě pobavila na dlouhou dobu. Ta představa těch dvou a jejího výrazu ..
Trošku mě mrzí, že nedostala více prostoru druhá dějová linka s bezdomovci a hlavně její zakončení je jen naznačeno. Každopádně budu netrpělivě vyhlížet další pokračování série.
Nemůžu si pomoci, ale knihy autorky se mi líbí čím dál více. Zdají se mi propracovanější a více uvěřitelné (s přihlédnutím k tomu, jak moc neuvěřitelný samotný příběh bývá :-).
drogy vraždy kriminalistika thrillery sérioví vrazi násilí diskriminace Edinburgh vyšetřováníAutorovy další knížky
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Velmi dobrá detektivka, jakož i celá série. Autorka umí, nebojí se, má prostě kou**. Hlavní hrdinové sympatičtí, i trocha vztahů ( o co že vím, jak Luc vyřeší svůj handicap!)