Domácí sušení
Michelle Keogh
Domácí sušení potravin je jednou z nejchutnějších cest ke zdraví. Není to vůbec složité: sušička odstraní z potravin při nízké teplotě za pomoci ventilátoru vodu a nic dobrého se při tom neztratí, naopak - chuti se prolnou a zvýrazní. Můžete si tak snadno pochutnávat na zdravých pamlscích odpovídajících zásadám syrové (raw) nebo bezlepkové stravy a hlídat příjem sacharidů. Vyhnete se umělým chuťovým přísadám a konzervačním přípravkům a víte, co jíte. Zároveň také ušetříte. Sušené potraviny jsou návykové - kousky sušeného melounu, domácí dýňové chipsy, čokoládovo-třešňové placky, mandle v kakau a skořici, ořechové krekry s brusinkami, kořeněné hovězí proužky nebo sušenou solenou tresku si jednoduše zamilujete.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2016 , Slovart (ČR)Originální název:
Dehydrating at Home, 2015
více info...
Přidat komentář
Mám doma sušičku potravin už dlouho a kromě sušení hub nebo šípků jsem vlastně nevěděla, na co jiného by se dala využít. V této knize je mnoho inspirace a receptů, které by mě samotnou jen tak nenapadly plus k tomu i krásné fotky a celkové zpracování knihy.
V knize najdete třeba recept na sušené banány v kokosovém mléce nebo zázvorový čaj s citronovou trávou.