Dům tajemných stínů

Dům tajemných stínů
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506141/bmid_dum-tajemnych-stinu-r4q-506141.jpg 4 622 622

Strašidelné domy série

Sophiina rodina zbankrotuje a jí se zhroutí svět. Ještě se ani nevzpamatovala, a už se jí nabízí nečekané řešení – o ruku ji požádá bohatý cizinec pan Argenton. Sňatek s ním zachrání její rodinu, ale Sophii odsoudí k životu v Northwoodu, rozlehlém a nepřirozeně temném sídle vzdáleném hodiny cesty od civilizace. Sophie se snaží přizpůsobit svému novému postavení paní skličujícího domu. Příbuzní Josepha Argentona se chovají chladně a sídlo je něčím víc, než čím se být zdá. Den po dni se Sophie neodvratně blíží k děsivému poznání. Ve starobylých prostorách Northwoodu straší a muž, kterého si vzala – a kterého začíná milovat –, skrývá neodpustitelnou pravdu o sídle svých předků… a přízracích, které nyní pronásledují je oba.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Fobos

The House of Shadows/House of Secrets, 2016

kazatell
11.12.2022 5 z 5

Příběh strašidelného domu opět nezklamal. Když nás autorka zanesla trochu více do minulosti, obával jsem se, že to nebude ono, ale i tak to bylo super. Vše v příběhu dávalo smysl a žádná pasáž se mi nezralá zbytečně zdlouhavá. Perfektní popis místa a prostředí, mě nejen že přenesl do doby, kdy se příběh odehrává, ale byl jsem i součástí děje, kdy jsem se občas otočil přes rameno, jestli na mě někdo/něco nečíhá

Maky806
05.12.2022 5 z 5

Dobře se to četlo.

blackoutzuzi
01.12.2022 4 z 5

3,5 hvězdičky

Série Strašidelné domy asi unikla málokterému fanouškovi hororů)) Je boží, všechny díly jsou takové jednohubky, krom nejnovějšího, to už je řádná bichlička, taky obsahuje rovnou dva díly - Dům stínů a Tajemný dům. A liší se nejen v tom. Tentokrát se jedná o mnohem romantičtější příběh, který je výjimečně zasazen do historie, ze kterého vás bude opět příjemně šimrat po těle. Já si to pokaždé moc užívám :)

evineckY
01.12.2022 4 z 5

Darcy C. je skvělá spisovatelka s úžasným vypravěčským darem a proto musím dát 4*.
Co se týče dějového vyprávění, je to pěkný historický román, ale po hororové stránce, no jedna slátanina z 80 -tých let :-(

Martiiiik
26.11.2022 5 z 5

Tentokrát trochu jiná Darcy.. V půlce knihy nalézt epilog, to se jentak nevidí.. :-D Není to ze současnosti, takže i v tomto se to liší.. Ale proč ne :-) Duchové, jedno zlé monstrum, prokletá rodina.. Zlo ve stínech, které se stále dívá.. :-) Opět pěkně mrazivá atmosféra, ještě lepší se čtením v noci, kdy není venku hezky.. :-) Takže za mě opět výborné.. :-)

Kate3003
24.11.2022 4 z 5

Tentokrát nám Darcy naservírovala hned dva příběhy v jedné knize. Druhý příběh plynule navazuje na první a oba bych zařadila k těm povedenějším z této série. Není to čistě duchařský příběh jak jsme u autorky zvyklí, ale vůbec ničemu to nevadí. Ba naopak je to příjemné osvěžení série. Za mě byl druhý příběh o něco lepší než ten první.
Prvnímu totiž v určitých částech knihy chyběla akce. První polovinu příběhu se tak nějak setnamujete s prostředím a postavami a pak se najednou strhne hromada akce a je konec. Chybí mi tam více napětí na které jsem u Darcy zvyklá.
Druhý příběh má akci v ději lépe rozloženou a nechybí zde jisté napětí a očekávání ak se situace bude vyvíjet. Musím ocenit hlavní hrdinku, které je sympatická a velmi urputně se snaží vyřešit záhadu do které se díky sňatku zaplete. Poměrně příjemná byla i romantická linka.
To že jsou knihy Darcy Coates čtivé snad už ani nemusím zmiňovat. Stejně tak, že je zvykem zakončení příběhu aspoň částečným happyendem a ani zde tomu není jinak. Takže jsem vlastně dostala přesně to co jsem od autorky čekala.
Jsem zvědavá u jakého strašidelného domu se s Darcy potkáme příště.

nada3314
21.11.2022 5 z 5

Darcy Coates opět předvedla, že umí. Její strašidelné domy si mě získaly a hltám je hned po vydání nového dílu. Tato kniha u nás vyšla s červenou obálkou, je však úplně jiná než předchozí díly. Darcy tento příběh zasadila do historie a musím říct, že mi to opravdu sedlo. Gotický nádech příběhu tomu dodal šmrnc a já jsem si užívala i romantickou linku. Kniha je objemnější, než jsme zvyklí, obsahuje totiž rovnou 2 díly. Moc jsem si čtení užívala a řadím ji k TOP knihám od autorky. Za mě možná i jedna z nejlepších knih. Opravdu tleskám a doporučuji, na tyto podzimní sychravé večery – ideál.

MaláKnihomolka
18.11.2022 4 z 5

ᴊᴀ́ ᴊsᴇᴍ ᴢ ᴛᴇ́ʜʟᴇ ᴋɴɪʜʏ ᴍᴏᴍᴇɴᴛᴀ́ʟɴᴇ̌, ᴄ̌ᴇʀsᴛᴠᴇ̌ ᴘᴏ ᴅᴏᴄ̌ᴛᴇɴɪ́, ʟᴇʜᴄᴇ ʀᴏᴢᴄ̌ᴀʀᴏᴠᴀɴᴀ́. ᴘʀᴠɴɪ́ ᴄ̌ᴀ́sᴛ ʙʏʟᴀ sᴜᴘᴇʀ ᴀ ᴅᴀʟᴀ ʙʏᴄʜ ᴊɪ́ ɪ 4 ⭐️. ᴊᴇɴᴢ̌ᴇ ᴛᴀ ᴅʀᴜʜᴀ́ ʙʏʟᴀ ᴘʀᴏ ᴍᴇ̌ ᴏ ɴᴇ̌ᴄᴏ sʟᴀʙšɪ́.
ᴀʟᴇ ᴢᴘᴇ̌ᴛ ɴᴀ ᴢᴀᴄ̌ᴀ́ᴛᴇᴋ, ᴛᴇɴᴛᴏ ᴅɪ́ʟ ᴊᴇ ᴅᴏᴄᴇʟᴀ ᴊɪɴʏ́ ɴᴇᴢ̌ ᴏsᴛᴀᴛɴɪ́, ᴘʀᴏᴛᴏᴢ̌ᴇ sᴇ ᴏᴄɪᴛᴀ́ᴍᴇ ᴠ ᴊɪɴᴇ́ᴍ sᴛᴏʟᴇᴛɪ́. ᴛᴀᴋᴢ̌ᴇ ᴢ̌ᴀ́ᴅɴᴇ́ ᴍᴏʙɪʟʏ, ᴛᴇʟᴇᴠɪᴢᴇ, ᴀᴜᴛᴀ, ᴋᴛᴇʀᴇ́ ʙʏ ᴀᴜᴛᴏʀᴋᴀ ᴍᴜsᴇʟᴀ ᴠʏʀ̌ᴀᴅɪᴛ ᴢ ᴘʀᴏᴠᴏᴢᴜ. ᴛᴏ sᴇ ᴍɪ ᴏᴘʀᴀᴠᴅᴜ ʟɪ́ʙɪʟᴏ ᴀ ʙʏʟᴀ ᴛᴏ ғᴀᴊɴ ᴢᴍᴇ̌ɴᴀ.
ᴊᴇʟɪᴋᴏᴢ̌ ᴢ ᴠᴇ̌ᴛšɪɴʏ ᴄ̌ᴛᴜ ʀᴏᴍᴀɴᴛɪᴋᴜ, ɴᴇᴠᴀᴅɪʟᴀ ᴍɪ ᴢᴅᴇ ᴀɴɪ ʀᴏᴍᴀɴᴛɪᴄᴋᴀ́ ʟɪɴᴋᴀ ᴠ ᴘʀᴜ̊ʙᴇ̌ʜᴜ ᴄᴇʟᴇ́ ᴋɴɪʜʏ. ᴍᴏᴢ̌ɴᴀ́ ᴛᴏ ᴢᴀᴍɪʟᴏᴠᴀ́ɴɪ́ ᴘʀᴏʙᴇ̌ʜʟᴏ ᴅᴏᴄᴇʟᴀ ʀʏᴄʜʟᴇ, ᴏᴠšᴇᴍ ᴢᴅᴇ ᴍɪ ᴛᴏ ɴᴇ̌ᴊᴀᴋ ɴᴇᴠᴀᴅɪʟᴏ, ᴋᴅʏᴢ̌ ɴᴇᴊᴅᴇ ᴠʏʟᴏᴢ̌ᴇɴᴇ̌ ᴏ ᴄ̌ɪsᴛᴏᴜ ʀᴏᴍᴀɴᴛɪᴋᴜ. ɴᴀᴠɪ́ᴄ ᴊsᴇᴍ sɪ ɴᴀ ᴛᴏ ᴜ ᴅᴀʀᴄʏ ᴜᴢ̌ ᴛᴀᴋ ɴᴇ̌ᴊᴀᴋ ᴢᴠʏᴋʟᴀ. ᴊᴇᴅɴᴏᴅᴜšᴇ, ᴅᴀʟšɪ́ ᴄ̌ᴛɪᴠʏ́ sᴛʀᴀšɪᴅᴇʟɴʏ́ ᴅᴜ̊ᴍ ᴢ ᴊᴇᴊɪ́ʜᴏ ᴘᴇʀᴀ. sɪᴄᴇ sᴇ ᴜ ᴛᴏʜᴏ ɴᴇʙᴏᴊɪ́ᴍ, ᴘʀᴏᴛᴏᴢ̌ᴇ ᴛᴏ ʙʏ́ᴠᴀ́ sᴘɪ́š ᴅᴜᴄʜᴀʀ̌sᴋʏ́ ᴄ̌ᴀᴊɪ́ᴄ̌ᴇᴋ, ᴀʟᴇ ᴛᴏ ᴍɪ ɴᴀ ᴛᴏᴍ ᴘʀᴀ́ᴠᴇ̌ ᴠʏʜᴏᴠᴜᴊᴇ. ᴀʟᴇsᴘᴏɴ̌ ᴍᴜ̊ᴢ̌ᴜ ᴄ̌ɪ́sᴛ ɪ ᴠ ɴᴏᴄɪ ᴀ ᴠ ᴋʟɪᴅᴜ ᴘᴀᴋ sᴘᴀ́ᴛ. ᴏᴅ ᴛᴇ́ᴛᴏ ᴀᴜᴛᴏʀᴋʏ sɪ ᴛᴀᴋ ɴᴇᴊsᴘɪ́š ɴᴇɴᴇᴄʜᴀ́ᴍ ᴜᴊɪ́ᴛ ᴢ̌ᴀ́ᴅɴᴏᴜ ᴋɴɪʜᴜ. ᴘʀᴏ ɴᴀ́s ᴘᴏsᴇʀʏ ᴊᴇ ᴛᴏ ɪᴅᴇᴀ́ʟ.
ᴍɪᴍᴏᴄʜᴏᴅᴇᴍ, ᴋᴏɴᴇᴄ ᴏᴘᴇ̌ᴛ sᴛᴇᴊɴʏ́. ɴᴇᴍᴏʜʟᴏ ʙʏ ᴛᴏ ᴀʟᴇsᴘᴏɴ̌ ᴊᴇᴅɴᴏᴜ ᴅᴏᴘᴀᴅɴᴏᴜᴛ ᴊɪɴᴀᴋ?
ᴘ.s. ᴊsᴇᴍ ʀᴀ́ᴅᴀ ᴢ̌ᴇ ɪʟᴜsᴛʀᴀᴄᴇ ᴊᴅᴏᴜ ᴛᴇɴᴛᴏᴋʀᴀ́ᴛ s ᴘʀ̌ɪ́ʙᴇ̌ʜᴇᴍ.

Zmitko.m
17.11.2022 4 z 5

Dům tajemných stínů byl trochu odlišnější od předchozích dílů. Pohybujeme se v 19. století, v příběhu je více romantiky, vyskytují se zde nejen duchové. Ale všechno to do sebe dobře zapadá, v příběhu jsou nádherně vykreslené postavy, které si zamilujete. Sophie, Joseph....Za zmínku určitě stojí Rose, přesně takhle bych si představoval hrdou paní strašidelného sídla v 19.století. Kniha se skládá ze 2 částí, ta druhá mi přišla více temnější. Tento díl řadím z celé série k těm lepším.

Monkas1
15.11.2022 5 z 5

Za mě určitě ano, doporučuji

Irsaf
14.11.2022 4 z 5

Zase trochu povedenější kniha od autorky.
Sice nechápu, čeho bych se v jejích knihách měla bát, ale jako duchařská oddechovka to jde…

andrea5753
14.11.2022 5 z 5

Kniha se mi moc dobře četla. Jaký já jsem měla strach..páni. Za mě určitě plné hodnocení.

kanitsuj
14.11.2022 3 z 5

V porovnání s předešlými díly, jde rozhodně o návrat k tomu lepšímu z autorčiny tvorby. Zaujalo mne perfektní líčení atmosféry ponurých viktoriánských sídel a lesů, které je obklopovaly. Kladně hodnotím také romantickou linku, i když ta se dala ještě v mnohém lépe rozvinout. Je to taková strašidelná pohádka, v níž čtenář musí akceptovat nadpřirozené síly a množství nereálných situací. Řádění stvůr bylo v tomto případě ještě únosné, ale romantičtí hrdinové oplývající vlastnostmi brutální Nikity mne spíše odrazovali.

AndulinaU
11.11.2022 3 z 5

Kniha se mi líbila. Bylo to jiné než ostatní knihy z této série, je to zasazené do jiné doby a také v ní bylo více romantiky. Kniha je rozdělena na dvě části a ta první mě bavila více. Bohužel kniha nebyla moc strašidelná.

senoritar
08.11.2022 5 z 5

Já jsem z knihy nadšená. Obě dvě části se mi líbily moc a za romantickou linku jsem byla také ráda. Nevím, proč někteří, jakmile je tam i romantika hned začnou srážet hodnocení jakoby nás v reálném životě láska a vztahy neovlivňovaly. Vždyť, ruku na srdce, běžně skoro všechna naše rozhodnutí a životní volby jsou ovlivněny emocemi a sympatiemi a najít životní lásku je přání většiny lidí. Takže za mě skvělá kniha, kterou si někdy v budoucnu zase ráda přečtu.

Ladyhawke1983
08.11.2022 4 z 5

Tak trochu jiné časové umístění románu ze série Strašidelných domů od Darcy, ale bylo to příjemná změna - autorka si ve všech dílech hledá možnosti, jak hrdiny odříznout od mobilu, civilizace a možnosti záchrany z vnějška, zde zvolila tuhle fajn variantu. Kniha - či možná lépe říct obě knihy v jedné - se četly téměř samy. Myslím, že by si klidně zasloužila i stránky navíc, víc se třeba rozepsat o rodině i víc o hledání a pátrání (to mě naopak přišlo trochu moc rychlé, jak na všechno přišli), ale i tak to patří k top jejích románů. V předchozích Strašidelných domech i jiných (beru česká data vydání) se toliko nevěnuje romantice, což mě vyhovovalo. Tady mě to trochu zavánělo patosem Červené knihovny a přišlo mi dost nereálné "Miláčku, drahoušku, zlatíčko, miluji tě a bez tebe nebudu" po týdnu, dvou, třech. Opět v tom vidím určitou logiku a záměr, že bez toho by se prostě holka sebrala "Sbohem a šáteček" a nevěnovala tomu úsilí. Jen to není úplně pro mě a myslím, že předchozí díla i bez romantiky fungovala dobře, s výjimkou Černé zimy, kdy jsem nedávno dočetla poslední díl v EN a taky se mi už trochu zajídala. Nicméně i pro neromantika jako jsem já, knížku hodnotím jako čtivou a zajímavou, rozhodně nelituji vynaložených peněz a s Darcy hodlám nadále pokračovat. :) Doporučuji.

Christie2020
07.11.2022 3 z 5

Příběh snadno předvídatelný, ale protože jsem romantická, tak se mi linie Sophie-Joseph líbila. I když je fakt, že se od hororu začínáme přesouvat k červené knihovně. Postupná sestupná tendence napětí a strachu s každou další autorčinou knihou.
No…a kdybych já byla Sophie, tak už jsem dávno mrtvá nebo blázen.

simona g.
06.11.2022 4 z 5

Strašidelnou sérii domů od Darcy Coates mám hodně ráda a přečetla jsem všechny, vždy nadšená. Takže tady na tuhle novinku jsem se fakt těšila a hnala do knihkupectví hned, jak byla k mání. Fofrem přečteno, jako vždy, napínavé, jako vždy, zajímavé a hororové, jako vždy, jen až moc romantické, na můj vkus, místy už jsem si říkala "bože už zase fáze má mě rád/nemá mě rád"...za to jedna hvězda dolů, ale rozhodně to neznamená, že nedoporučuji, naopak, kdo má její knihy ze série "bubu domy" rád, tak šup ;).

kolacky
06.11.2022 5 z 5

No páni! Něco trochu jiného než obvyklé Strašidelné domy, zasazeno někam do doby regentství nebo viktoriánské, a skutečné zlo, se kterým není lehké bojovat. Fyzicky bojovat. Četla jsem bez dechu, jak jsem stará, tak jsem praštěná... Určitě doporučuju!!!
P.S. Jen maličkost, paní ilustrátorka to asi nečetla, jinak by slámové blondýnce Sophii nekreslila tmavé vlasy...

Damonka18
06.11.2022 3 z 5

Kvůli tomu, že tam byly některé pasáže zdlouhavé a nezáživné bych dala 3.5 hvězdy. Tenhle díl pro mě byl zklamáním, protože to co jsem prožívala u prvního dílu (ten strach) tak tady nic. Také "zombie" nebyly nijak strašidelní. Bez tohoto dílu bych se obešla.