Dům tajemných stínů

Dům tajemných stínů
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506141/bmid_dum-tajemnych-stinu-r4q-506141.jpg 4 621 621

Strašidelné domy série

Sophiina rodina zbankrotuje a jí se zhroutí svět. Ještě se ani nevzpamatovala, a už se jí nabízí nečekané řešení – o ruku ji požádá bohatý cizinec pan Argenton. Sňatek s ním zachrání její rodinu, ale Sophii odsoudí k životu v Northwoodu, rozlehlém a nepřirozeně temném sídle vzdáleném hodiny cesty od civilizace. Sophie se snaží přizpůsobit svému novému postavení paní skličujícího domu. Příbuzní Josepha Argentona se chovají chladně a sídlo je něčím víc, než čím se být zdá. Den po dni se Sophie neodvratně blíží k děsivému poznání. Ve starobylých prostorách Northwoodu straší a muž, kterého si vzala – a kterého začíná milovat –, skrývá neodpustitelnou pravdu o sídle svých předků… a přízracích, které nyní pronásledují je oba.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Fobos

The House of Shadows/House of Secrets, 2016

Mooneylan
18.11.2024 2 z 5

I když se mi líbil nápad příběhu i jeho historické zasazení, říkala jsem si, že to dosáhne kvality alespoň Duchu domu Ashburnů, ale už to jen klesalo. Myslím, že druhá knihy od Darcy Coates byla také mou poslední. Škoda, série strašidelných domů je podle mě něco, co mohlo mít větší potenciál.

daPhytCZ
15.11.2024 3 z 5

(SPOILER) Do tohoto dílu se mi moc nechtělo - zasazení do historického období a silná romantická linka mě moc nelákala. Nakonec ale oboje pomohlo vytvořit originální hororovou atmosféru a autorka i po osmé dokázala něčím překvapit.
Bohužel se kniha skládá ze dvou příběhů. První je skvěle vystavěný, vygradovaný a má napínavé finále. Po něm jsem se hodně těšil, že druhý příběh naváže třeba v současnosti s novými postavami, ale to se nestalo. Takže se vlastně opakuje to samé, ale bez momentu překvapení, protože téměř všechny karty se vyložily v první polovině.
Celkově tedy mírné zklamání, byť z jiných důvodů, než jsem se původně obával.

nai.ivka
02.11.2024 5 z 5

Líbilo se mi to celé, i ta romantická linka. Taková duchařská červená knihovna.

LuckaDea
19.10.2024 3 z 5

Tato další knížka ze série Strašidelné domy mě taky bavila a dobře se četla. Kapitoly byly krátké, takže děj rychle ubíhal. Zasazení příběhu do historického prostředí dodávalo zajímavou atmosféru. Samotný příběh mi ale nepřišel moc strašidelný. Určité tajemno a napětí ale nechybělo. Místy mně však připadalo, že "hororovou linku" přebíjí romantická linka. Právě ta mě docela překvapila, protože to bylo něco, co jsem v žánru horor nečekala. Tato romantická linka se mi ale líbila. Přemýšlela jsem, jestli dát 3 a půl nebo 4 hvězdičky. Přikláním se ale nakonec ke 3 a půl. Asi mi k této knize úplně přesně nesedí to žánrové zařazení.

Kristulda
10.10.2024 3 z 5

Kniha čtená v rámci čtenářského klubu. Když jsme měli vybrat knihu s duchařským námětem a někdo zmínil Darcy Coates, měla jsem radost, nic jsem od ní nečetla, ale všude jsou reklamy a recenze k jejím knihám, jenže ouha.
Absolutně nejsem cílový čtenář, kniha mě nebavila, některé odstavce jsem přeskakovala, taková slabá kniha, jednoduchá, bez napětí, vlastně bez ničeho.
Za mě už nikdy víckrát, nejsem cílový čtenář, ani postavy mě nebavily, já se neměla čeho chytnout, aby mě to vtáhlo do děje. Nikoho se nechci dotknout, každý čteme co máme rádi a co nám dělá radost, věřím, že oblíbenců čtenářů bude mít hodně, já do nich, ale nepatřím a další knihu od této autorky, jistě čist nebudu.

JessiMeidoom
25.09.2024 3 z 5

Tento příběh se mi líbil. Bylo to něco jiného než doposud. Líbilo se mi, že se to odehrává v dávnější minulosti. Žádné mobily a auta. Postava Josepha mi od začátku připomínala hodně postavu pana Darcyho. Celkově sympatické čtení. A i když jsem si po skončení první části říkala, že to tak klidně mohlo zůstat, pokračování druhé části se mi nakonec také líbilo. Vždycky mě jen fascinuje, jak jsou všichni tak stateční. Ale to bývá i v hororech.

Asi mě tam nic neurazilo. Byla to jedna z těch lepších knížek, ačkoliv stále mám radši hlavní hrdiny než hrdinky. Proto zatím mezi mé oblíbené patří Tajemství sídla s Danielem. :)

HankaL.
28.08.2024 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale vůbec by nevadilo kdyby skončila už po první části.

veronika4001
26.08.2024 5 z 5

"Do té části domu jste se vůbec neměla dostat."
Velká knihovna s tituly knih Smlouvy s mrtvými, Paranormální jevy a prokletí, Legendy, mýty a nadpřirozeno, Mrtví, kteří chodí a Kryptidové a okultismus.
Krev jako vedlejší produkt děsivé temnoty u Darcy Coates neznám.
Není to živé, není to přízrak.
Grimlock.
Červené dveře.
Trochu mě zmátlo, že Sophie s Josephem neřešila Rose už dříve.
Grimlock mi popisem filmově připomněl Vetřelce, knižně nápadně připomíná sérii od Darcy Coates Černá zima, stručněji pojednané v jedné knize.
Líbí se mi, že příběh končí uprostřed knihy, aby nanovo začal, resp. aby se nevzdal. Aneb, skončila jsem, aby to pokračovalo dál.
Jak se oba hrdinové poznávali, nabyli vůči druhému vnímavosti, všímavosti, vynalézavosti, a proto jisté dávky ohledu.
Okultismus, magie, kryptozoologie.
Sophie byla příliš všetečná, s ohledem na nebezpečí, které hrozilo, až nezodpovědná a nedalo se na ni spolehnout. Na druhou stranu měla štěstí.
Darcy Coates si hoví v pěstování bylin, psala o sobě, že má bylinkovou zahrádku; část své záliby zřejmě přidala do příběhu.
V příběhu autorka obsazuje duchy i zombie, a bez hrdinčiny/Sophiiny postavy by nebylo o co stát. Sophie, nepochybně, byla tmelem.
Nezkrotná Sophie.
Dávám plný počet a doporučuji k četbě.

lenkaabooks
22.08.2024 3 z 5

Knihy Darcy Coates mi sice mrazení nepůsobí, ale psané jsou dobře a hlavně čtivě. Tentokrát jsou to dvě knihy v jedné, přičemž ta druhá byla pouze uměle natahovaná.

TerkinKnižnySve
29.06.2024 5 z 5

Darcy Coates - Dům tajemných stínů

Počet strán: 438
Vydavateľstvo: #edicefobos
Žáner: #horor

Čo všerko čaka Sophie v novom živote po boku Josepha Argenta?

Strach, láska a prekliatie.

Poviete si chudák dievča ale nie nie. Sophie sa do Josepha zamiluje a snaží sa mu pomôcť prelomiť rodinnú kliatbu, ktora ich sužuje už stáročia.

Dej sa mi veľmi páčil. Psychotická príbuzná, ktorá je presvedčená, že Sophie prišla len kôli jednému a to - splatiť dlh za ich rodinu a tým si vyslúžiť ďalšie roku bohatstva.

Tu som bola rada, že v dobách kedy sa pribeh odohrával bola úplne iný život. Joseph sa prejavil ako pravý gentleman a snažil sa Sophie zachrániť a spytoval si svedomie, že bol tak hlúpy a zobral si ju z lásky a nie pre potrebu obete.

Čo skončilo v prvej časti ako zázrak pokračovalo v druhej časti ako prekliatie ešte horsie a Joseph a Sophie aa museli ešte raz a poriadne vysporiadať s démonom.

Toto je snáď jedina kniha kde som naozaj túžila po šťastnom konci a drzala som im silno palce.

Kniha č. 167/2024

Za #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová Jana Sterankova Vlasta Śtěpánková Nina Maybe Lucka Chlebníčková Lucie Dušková Jana Pumprdlik Zouharová Nika Strumienská Monika Marková

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #dumtajemnychstinu

Obsah:

#duch #strašidelnýdom #láska #nanútenémanželstvá #prvkyhororu

Evkaha
30.05.2024 5 z 5

Myslela jsem že Darcy mě už nemůže ničím překvapit a hle, tady dost příjemně. Tahle kniha se mi zatím líbila nejvíc. Je situována do viktoriánské Anglie. Nijak extra horor to není, ale je napínavý a fajn se četl.

hana17.1.
02.05.2024 5 z 5

Příjemným překvapením je, že kniha má dvě části. Není tak děsivá jako jiné knihy od Darcy, ale má zajímavý námět. Líbí se mi i změna časové linky, tedy viktoriánské Anglie. Chvíli jsem si říkala zda čtu román nebo horor, ale obě linky se hezky protínají. Kniha se mi líbila, lišila se od dřívějších knih z této série.

Amitiel76
26.04.2024 2 z 5

"POZOR SPOILER !!!" Ach jo, ach jo. Darcy, tady jsi mě opět těžce zklamala. První tvá kniha, kterou jsem sklapla nedočtenou... A přitom začala tak slibně! Dostala mě od prvních stránek. První příběh, který se neodehrává v současnosti. Jako kulisy jsi zvolila viktoriánskou Anglii, a já čekala příjemně mrazivý gotický horor. Jen že nebyla jsem ani v půlce, a celé se to nechutně zvrtlo. Ze zdí nám začaly vylézat oživlé mrtvoly, a další podobné příšery. Celá kniha nám sklouzla na téma Černé zimy. A to byl konec. Tohle vážně nee. Po přečtení první části, jsem se k té druhé už nedonutila. Škoda. Začínám se bát, že autorka už duchařinu vyčerpala, a teď je na pořadu dne její zombieland :-(

simona1542
24.04.2024 5 z 5

Dvě knihy v jednom. Nebylo to až tak strašidelné jako jiné její knihy, ale zase to bylo celé strašně napínavé !!! Hrozně mě to bavilo, nemohla jsem se odtrhnout.

Lenkys
22.04.2024 4 z 5

U této knihy jsem se tolik nebála, ale rozhodně mě nenudila. Dokonce bych řekla, že je to pro mě zatím nejlepší díl od autorky.
Zprvu mě trochu zaskočilo, že se děj neodehrává v současnosti, ale po pár stránkách moje zklamání vystřídalo nadšení. Sophii i pana Argentona jsem si oblíbila a příběh se četl sám.
Druhý díl byl za mě trochu zbytečný, ale ztráta času to rozhodně nebyla.

tereza3242
17.04.2024 4 z 5

Příběh je tvořen dvěma knihami. První byla úžasná a tak byl Sophiin příběh zatím to nejlepší, co jsem od Darcy četla. Rychlý spád, napínavý příběh, romantika, emoce a oceňuji zasazení i do jiné doby než je přítomnost. S druhou knihou se to bohužel změnilo. Rozšiřuje původní děj, což jsem na jednu stranu uvítala, na druhou mě to celé zklamalo. Romantická linka částečně zmizela (což mělo důvod), ale celkově mi to přišlo jako tápání ve tmě, kde možná bude něco zajímavého ale možná taky ne. Celkově byl ale celý počin čtivý a relativně originální, takže doporučuji

Lioncz24
12.04.2024 4 z 5

Moje první a určitě ne poslední kniha od Darcy Coates
Začalo to jako nevinná pohádka, a pak se z toho stal horor nejprve v sídle Nortwoodu a poté v Kensingtonu
Bylo napínavé a zajímavé čtení. Spisovatelka popisuje fakt dobře atmosféru, která nahání husí kůži

Adýsek69
01.04.2024 3 z 5

3 hvězdičky za to, že Darcy umí mnohem lepší strašidelnější příběhy. Byly zde sice použity náznaky toho co bývá u Darcy zvykem, ale chyběl tomu ten správný drive. To těšení se na knížku. Ale i tak příběh o Sophie a Grimlokovi byl čtivý.

Annabelle
11.03.2024 4 z 5

Hlavní hrdinka Sofie potká v opeře tajemného a okouzlujícího pana Argentona, který ji okamžitě zaujme. Ovšem ani ve snu by ji nepadlo, že díky finančním problémům jejího otce se stane pan Argentonovou a vyrazí se svým novomanželem na cestu do jeho vzdáleného sídla. Do prokletého sídla, která skrývá tajemství, do sídla plného přízraků, strachu, krve a mrtvol. A Sofie se najednou nachází zmítaná mezi rodícími se city ke svému tajemnému manželovi a mezi touhou odhalit tajemství sídla a zjistit více o prokletí své vyvdané rodiny.

Dům tajemných stínů svým konceptem moc do série o tajemných domech nezapadal, jedná se totiž o knižní duologii, tedy o dvě knihy, které byly u nás vydány jako jedna. Dalším rozdílem oproti ostatním knihám je i její dobové zasazení, jelikož ostatní knihy o tajemných domech se odehrávají v přítomnosti, kdežto v tomto příběhu se dostáváme do mnou milovaného prostředí Anglie 19. století. Možná i díky těmto skutečnostem (a taky díky tomu, že mi začátek knihy připomínal Purpurový vrch) se mi kniha opravdu líbila a považuji ji z této série za jednu z těch povedenějších.

Motiv tajemného sídla a prokleté rodiny se mi moc líbil, stejně tak jako pochmurná a strašidelná atmosféra příběhu a jeho postupné rozzuzlení, ve kterém skutečně nebylo nic tak, jak se zdálo. Hlavní hrdinka mi byla svou odvahou a nebojácností velmi sympatická a její rodící se vztah s manželem byl v knize příjemných zpestřením. Celkově ta drobná romantická linka v knize skvěle seděla a krvavý příběh díky ní dostával jemnější podtón. První knize nemám co vytknout. Bohužel druhá kniha byla již takovým jemným odvarem té první, a i když uzavřela příběh, nebyla nutností. Přesto Dům tajemných stínů hodnotím kladně a myslím si, že patří k Darcyiným lepším dílům.

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Dům tajemných stínu je vlastně kniha, která je složená ze dvou knih. pro mě tento díl zatím nejlepší. Bylo tam spoustu zajímavých a překvapivých věcí. Sophie byla neskutečná a všechno zvládala skvěle, moc jsem si ji oblíbila, neskutečně silná žena. Kniha je opět super napsaná jako od Darcy