Indigo Ridge - Ve stínu hory

Indigo Ridge - Ve stínu hory
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543565/bmid_indigo-ridge.png 5 80 80

Edenovi série

1. díl >

Winslow Covingtonová věří v život, svobodu a literu zákona. Po přestěhování do městečka Quincy je rozhodnutá dokázat místním lidem, že svou novou pozici velitelky policie nezískala jen proto, že její dědeček zde zastává funkci starosty. Podle jejího dědy stačí, aby si získala náklonnost Edenových. Avšak jejich přízeň by se jí získávala snadněji nebýt jedné divoké noci, kterou strávila s jejich nejstarším synem. Na její obranu nutno podotknout, že to byla Winslowina první noc ve městě a ona netušila, že ten drsný a okouzlující muž, který ji vlákal do postele, patří k místní honoraci. Noc s Griffinem Edenem byla obrovská chyba, na kterou se Winslow snaží zapomenout. Griffin je nesnesitelný, arogantní a neustále všem připomíná, že je Winslow odjinud. Dělá, co může, aby se mu vyhýbala, avšak když je na pozemku Edenových nalezena mrtvá žena, ti dva nemají na výběr a jejich cesty se protnou. Zatímco stopy vraha vedou k místnímu obyvateli, Griffin si uvědomí, že je ve Winslow víc, než se zdálo. Je krásná a inteligentní a neodolatelná. Pro něj. I pro vraha.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Indigo Ridge, 2021

MAU256
15.11.2024 5 z 5

Přihodilo se to tak přirozeně, zamilovat se do ní. Jako bych se vydal na krátkou cestu, a když jsem se ohlédl, uvědomil jsem si, že jsem místo pár yardů ujel spoustu mil.

"Ztratil jsi ji." Griffinův hlas zněl velmi příkře, nikdy jsem ho neslyšela mluvit takovým tónem. Zněl tak příkře, že jsem byla ráda, že stojím na jeho straně, ne na opačné. "Podělal jsi to a ztratil ji. Teď je moje. A já to nepodělám."

Griffin je nejstarší ze sourozenců a vlastníkem ranče ve městě Quincy, do kterého se právě stěhuje Winslow. Nastupuje zde do nové práce - jako velitelka místní policie. Je to její první noc ve městě, zašla si do baru U Willieho a tady nám to celé začíná. Ani jeden netuší, kdo ten druhý je, on si myslí, že je turistka a ona že on městem pouze projíždí - to oběma vyhovuje a stráví spolu divokou, vášnivou noc v jeho autě. Jenže? Jaké to překvapení, když zjistí, kdo vlastně ten druhý je...

Opět krásně čtivá romantická knížka s detektivní zápletkou, skoro do konce jsem vůbec netušila, kdo by to mohl udělat.
Každopádně jsem moc ráda, že vychází další knížky od této autorky, protože předchozí motorkářskou sérii Clifton Forge jsem si zamilovala. A domnívám se, že s touto sérií na tom nebudu jinak, protože první díl byl opět super čtivý a já se nemohu dočkat dalšího dílu a jelikož má Griffin spousty sourozenců, tak budu doufat, že nám autorka napíše příběh o každém z nich.
Přečtení mohu jen doporučit.

alzbeta2843
13.11.2024 4 z 5

Kniha ma navnadila tým, že by malo ísť o romantiku s prvkami detektivky. Kniha ma vôbec nesklamala, našla som v nej čo som hľadala. Nejde o knihu typu slow burn ani o nejakú dynamickú knihu, avšak vzťah hlavných hrdinov prebiehal tak obyčajne a skutočne až priam uveriteľne. Veľmi sa mi páčilo ako sa zachovali v určitých situáciach. Chovanie hlavných hrdinov bolo veľmi reálne a páčilo sa mi ako si dokázali určité veci vydiskutovať i keď to nebolo jednoduché. Detektívna zápletka sa mi páčila, ale najviac sa mi páčilo prostredie malomesta a súrodenecké vzťahy nad ktorými som sa musela smiať. Už teraz sa teším na ďalšiu knihu zo série.

Books_by_Dee
08.11.2024 5 z 5

Tuhle sérii už mám pár let v TBR listu, o to nadšenější jsem byla, když jsem se dozvěděla, že BETA bude sérii vydávat. Nečetla jsem tedy v angličtině a počkala jsem si na český překlad (který je opravdu povedený).

Od autorky již u nakladatelství vyšla motorkářská série Clifton Forge, kterou jsem ještě nečetla, ale holky mě ji už několikrát doporučovali, takže se na ní určitě v nejbližší době také chystám.

Indigo Ridge vypráví příběh Winslow Covingtonové, která začíná pracovat jako velitelka policie na maloměstě, kde její dědeček je starostou. Jeho rada je jasná – chce to přátelství s Edenovými. To však není tak snadné, protože Winslow a Griffin prožili jednu divokou noc první večer, co Winslow byla ve městě. To však netušila, o koho se jedná. Griffin je bručoun prvního kalibru a Winslow by se mu nejradši vyhýbala, co to je, avšak na jeho pozemku je nalezena mrtvá žena. Všichni to mají za sebevraždu, není přeci první, ale Winslow tuší, že žena mohla být zavražděná. A ti dva spolu musí začít spolupracovat a ….

No a asi tušíme, že k sobě najdou cestu. Ale nebojte na růžích ustláno vůbec nemají. Celý příběh je protkán rodinnými tajemstvími. Závěr byl pro mě šokem, vůbec jsem takové rozuzlení nečekala a měla jsem jen bradu až na zemi

Víte, co se mi na jejich vztahu vlastně líbilo? Že ten jejich vztah byl vlastně strašně uvěřitelný, reálný a v podstatě celá ta kniha působila dost reálně a nebyl to jen další „cute“ romantický příběh. Byla jsem velmi překvapená a už po přečtení téhle jedné knihy je mi jasné, že autorka prostě psát umí a já už se moc těším na další díl, který by měl v prosinci vyjít.

Jita160
07.11.2024 5 z 5

Příjemně namíchaný příběh,který mě chytl hned od začátku.
Romantika z kriminální zápletkou byla napínavá až do samotného konce.
Setkání sexyho rančera a mladé velitelky policie bylo okamžitě žhavé,protože oba byli přesvědčeni, že už se spolu nikdy neuvidí. Velké překvapení pro oba bylo zjištění ,že spolu budou žít v maloměstě, ale i to že je spojí vražda mladé ženy.
Čekejte vzájemné vzplanutí, napětí, nedůvěru, bolest, zradu ,ale i nečekaný vývoj vyšetřování.
Rozhodně skvělý začátek další série od této spisovatelky.

Holubka
07.11.2024 5 z 5

(SPOILER) Nečekala jsem, že mě to tak pohltí, ale tohle bylo naprosto skvěle. Všechny postavy mě bavily. Winn a Griff mě hodně překvapili. Jejich vztah mě bavil. Nečekáte tady tříčtvrtě knížky na to až se mezi nimi něco vyvine. Autorka nás do jejich vztahu hned hodí a mi jeho vývoj sledujeme celou knížku. Jsem moc ráda, že se oba chovali dospěle. Přestože ani jeden nechtěl vztah, když přišlo na city ani jeden se nezalekl a neutekl. Přiznali si to jako dva dospělí lidé.
Prostředí ranče a malého města zmiňovat nemusím, to jsem milovala už od začátku. A vyšetřování na pozadí bylo taky zajímavé.

KatieKuli
01.11.2024 4 z 5

Vypadá to jako zajímavý první díl nové rodinné ságy Edenových, kteří patřili k zakladatelům městečka Quincy v Montaně. Do města přijíždí nová policejní velitelka Winslow. Hned první noc v baru se potká s Griffinem. Oba si myslí, že ten druhý městem jen projíždí. Překvapení tak na sebe nenechá dlouho čekat. A pak je na Griffově pozemku nalezena mladá žena a navzdory tvrzení místních, že se jedná o sebevraždu, chce Winnie vše řádně prošetřit, protože její instinkt jí napovídá, že je toho k vyřešení možná více.

lena.o.knihach
30.10.2024 3 z 5

Knihou jsem proplula, ani jsem se nenadála a byla jsem na konci. Autorčin styl psaní je velmi čtivý a dialogy vás ženou kupředu, takže se moc nepozastavujete nad delšími popisy. Přiznám se, že ale zrovna tady v tomto prostředí bych je klidně uvítala, protože by to byla nádhera.

Devney Perry rozhodně neztrácí čas a na romantiku se vrhá už v první kapitole. To je také důvod, proč jsem tomu vztahu později tolik nevěřila. Postavy jsem sotva znala a už na to vlítli, pak se viděli znovu a dopadlo to stejně.

Detektivní zápletka není nějak extra propracovaná, ale celkem se mi líbilo, jak to autorka nakonec vymyslela. Také musím zmínit lásku Griffina s jeho mladšími sourozenci, byli roztomilí.
Pokud jste fanoušek mystery romancí, věřím, že si knihu užijete, ale nečekejte zázraky.

Děkuji nakladatelství @knihybeta za knihu. #spoluprace

karinga
27.10.2024 4 z 5

On je okouzlující, pohledný, nedosažitelný. Ona cizinka, nová velitelka policie ve městě, kde je starostou její dědeček (takže prostor pro drby by tu byl). Potkají se v baru a skončí na zadních sedadlech jeho auta...

A to byla chyba.

O tom, že Devney Perry psát umí, jsem se přesvědčila už u temné romantické série Clifton Forge a podle všeho budou Edenovi velmi podobní. Jen místo motorkářského gangu jde o členy rodiny, která patří k místní honoraci. Ale proč ne, když to funguje.

Mezi velitelkou Willow a Griffinem to jiskří od prvních stránek (doslova) a to hašteření mezi nimi prostě funguje. Táhne je to k sobě a nemá smysl, se tomu bránit (díky bohu za to!).

Ale o super zvrat vás autorka neochudí. Kdepak. Dostanete svoji porci dramatu. Pořádnýho.

Detektivní zápletka byla za mě tak akorát. Vraha jsem neodhalila, i když jsem byla blízko.

„Když jsem došla na vrchol, pomalu jsem se přiblížila k okraji, abych se podívala dolů. Její tělo na ostrých kamnech dole už neleželo, přesto jsem ji tam stále viděla. Její blonďaté vlasy. Ty krví prosáklé šaty.
Jeden skok. Jeden krok. Víc by nebylo potřeba. Jeden výšlap. Jeden pád.“

Abych jen nechválila – to, co mi vadilo už u Krále, mi vadí i tady: ten ultra moc přeslazený konec.

Podtrženo sečteno, já se opravdu dobře bavila (a nablble usmívala).

Je to tak. Naprostou většinu roku buď čtu, nebo píšu horory, ale párkrát do roka ty mordy a strašení proložím i něčím lehčím. A to mi věřte, že si hodně pečlivě vybírám, co to bude. Tentokrát jsem měla šťastnou ruku.

Jedno odpoledne jsem strávila v městečku Quincy a sledovala, jak se vztah Winslow a Griffina vyvíjí. Sakra, já jim to tak přála, že mi vlastně bylo i docela jedno, jestli se podaří rozlousknout případ sebevraždy mladé ženy. Bavili mě. Měli duši. Minulost, která je formovala. Svoje strachy. A oba byli vážně sympatičtí.

Ale jak už jsem řekla – už kvůli těm postavám (nejen hlavním) budu rozhodně číst dál.
Druhý díl série s názvem Juniper Hill si v prosinci, kdy má vycházet, moc ráda koupím. A jsem na sebe pyšná – správně odhadla, že v něm půjde o sbližování mezi Knoxem Edenem a Memphis.

Dellphi
26.10.2024 5 z 5

Kniha mě naprosto pohltila už od první stránky a držela si mě až do konce. Děj byl originální s prvky detektivky a trochu toho tajemna. Detektivní zápletka sice nebyla jedna z nejpropracovanějších, ale i přesto mě velmi bavila. Všechny postavy byly skvěle vykreslené a zvlášť Willow mi přirostla k srdci. Líbilo se mi, že se nevzdávala a šla si za svou intuicí. Mezí ní a Griffinem to jiskřilo a člověk jim zkrátka musel fandit. Přestože jsem si knihu užila, závěr mi přišel trochu uspěchaný, klidně bych pár stránek přidala a konec ještě trochu protáhla. Každopádně knihu doporučuji a těším se na další pokračování.

domiii97
24.10.2024 4 z 5

Byla jsem zvědavá, jak moje první setkání s autorkou dopadne. Její sérii Clifton Forge jsem nečetla, ale slyšela jsem na ni hodně pozitivních reakcí. Proto jsem si nemohla nechat ujít přečíst si první díl série Edenovi. To vám byla jízda a ještě mi při ní i bylo zatraceně horko!

Romantika s krimi zápletkou mě nenechala vydechnout. Autorčin styl mi sedl a kapitoly utíkaly rychlostí blesku. Menší záblesk zklamání jsem měla při zjištění, že jsem vraha vypátrala již před půlkou knihy. I tak mi to nenarušilo čtenářský zážitek a indicie k pátrání jsou zde podávány postupně, což se mně osobně líbí.
Jediné, co bych vytkla je časté opakování. Například to, že Winslow se nejmíň sedmkrát zmíní, jaký má strach z nepřijmutí do místního policejního sboru.
Mezi Winslow a Griffinem je zápal jako hroma to jejich pošťuchování. Podle anotace to vypadalo, že Griffin bude pěkný morous a ona to vlastně nebyla pravda. Naopak mi přišel jako příjemný mladý muž nade vše milující svou rodinu a práci. Členové Edenovic rodiny mi naprosto učarovali i tím, jak jsou rozdílní. Věřím, že čtenářovo srdce si všichni získají.
V průběhu nechybí humor, napětí, spalující vášeň, síla lásky a přátelství. Nečekala jsem, že bych mohla být až tak nadšená. No a ono se to stalo.
Střídají se zde pohledy mezi Winslow a Griffinem, díky čemuž neusnete na vavřínech a průběh vás tak nebude nudit. Indigo Ridge nabízí i bonusovou kapitolu a jemný náznak toho, co nás bude čekat v dalším díle.
Nesmím opomenout vyzdvihnout obálku knihy, která je fantastická. Ne nadarmo se říká, že modrá je dobrá.

Tuhle knihu vřele doporučuji a já už netrpělivě vyhlížím další díl. Myslím, že jsem objevila novou autorku, jejíž knížky budou pro mě hodně návykové.

Děkuji Nakladatelství Beta za poskytnutí výtisku v rámci spolupráce.

akinomV
22.10.2024 5 z 5

Tak tohle se mi fakt líbilo. Po DNF jedné hodně spicy knihy jsem se bála, že tuhle také odložím a i když to tady taky dost žhnulo, tak ta detektivní zápletka mě strhla a já knihu přečetla ve dvou dnech.

lusitta05
16.10.2024 5 z 5

Toto bolo skvelé, bola tam všetko, žiadna nuda, trošku detektívnej práce a kopec romantiky. Som spokojná, zhltla som ju za jeden deň.

majka23869
13.10.2024 5 z 5

Opäť ma autorka nesklamala ,kniha bola vynikajúca a teším sa na Knoxov príbeh

maluck
13.10.2024 5 z 5

Knihu od této autorky si vždy s nadšením přečtu a jinak tomu nebylo i u tohoto příběhu. Líbilo se mi prostředí maloměsta vč. popisu přírodních scenérií. V ději převládá romantická linka nad tou detektivní, která není tak detailně popsána a vyšetřování zločinu se může někomu zdát nedotažené. Mně osobně to nevadilo a knihu jsem přečetla během jednoho večera. Už se těším na další díl.

knihomolkaJani
10.10.2024 5 z 5

Nová série od autorky Devney Perry to rozjela v plné parádě. Kniha má jen 300 stran, takže se zaručeně nezačnete nudit.
Autorka nám zde opět propojila trochu toho dramatu s láskou.
V hlavní roli je zde nová a mladá velitelka policie Winslow Covingtonová, která je velmi tvrdohlavá, inteligentní, ale i empatická. Winn své práci opravdu rozumí a do městečka přinese nový elán.
Na druhou stranu je tu Griffin Eden, neodolatelný a nedosažitelný pro všechny ženy ve městě. Winn dává z počátku dost jasně najevo, kde je její místo.. Ale co se škádlívá, to se rádo mívá...
"Griffin Eden byl svůdný. Magnetický. Drsný a odvážný... A nahý v mé posteli."
I když se to může zdát jako velká a komplikovaná lovestory, není tomu tak. Jejich vztah zde nakonec vyplývá poměrně přirozeně a uvěřitelně.
Pokud jste četli předchozí sérii, tak víte, že autorka ráda zapojuje do příběhu nějaké ty krimi prvky, i tady tomu tak je. Záhadná série sebevražd, nebo vražd? To právě musí Winn zjistit. Její zapálenost a odhodlanost je skvělá a musím vám říct, že jsem podezřívala snad každého, ale to jak se to vyvinulo mě opravdu hodně překvapilo!
"Krucinál. Co se to tu, k čertu, dělo? Do čeho jsem se to právě dostala?"
Na příběhu miluju tu rodinou soudržnost a propojenost, už zde jsme mohli poznat Knoxe Edena a další sourozence o nichž budou další díly.
I když hodnotím plným počtem, mám jen lehkou výtku a to jsou skoky v ději, nijak to tomu nevadí, jen prostě něco zásadního se děje, ale pohne se to ve vyšetřování až o x týdnů později.
Knihu vám opravdu moc doporučuji, dostanete dávku napětí, pohody i lásky.

nela3812
09.10.2024 4 z 5

Odpočinkový příběh s atmosférou maloměsta, který kombinuje romantiku s napětím. Aneb moje první, a velmi vydařené, setkání s autorkou. Příběh mě naprosto pohltil.

Prostředí Quincy, malého městečka v Montaně, působí velmi realisticky. Při otáčení stran máte pocit, že městečkem společně s hl. hrdiny procházíte a kocháte se nádechem westernu. Věřím, že drsná, ale zároveň okouzlující krajina Montany bude místem, kam se budete velmi rádi vracet!

Dalším z důvodů budou hlavní hrdinové. Působí skutečně, velmi snadno si vás získají , a hlavně nevytváří zbytečná dramata! Jupí! Winn je silná, průbojná a se smyslem pro spravedlnost. Griff je je jí velmi podobný, a proto není divu, že jim to skvěle klape. Jejich vztah příjemně graduje, dynamicky se rozvíjí, a ač končí dle předpokladů, neznamená to, že si jej neužijete.

Skvělým prvkem je také tajemná zápletka s podivnými úmrtími, jejichž vyšetřování se Winn ujala. Romantika společně s thrillerovými prvky zní velmi lákavě...bohužel zde nedošlo k řádnému propojení vyšetřovací linky s tou romantickou. Vyšetřování je často opomíjeno a objevuje se sporadicky. Pokaždé je to odsunuto stranou, aby se mohla rozvíjet romantická linka. Proč to nemůže fungovat dohromady a během příběhu se vzájemně proplétat?

Pokud jste čekali větší akci, můžete být zklamaní. A odrazí se to i na samotným konci příběhu, který je sladký a perfektní. Absolutně tak neladí s předchozím dějem v knize. Lusknutím prstu se vše vyřeší, zalije sluncem a následuje už jen pohádka, což ubírá na napětí. Šťastné konce nejsou špatné, ale chyběla mi zde větší hloubka.

Doporučuji!
Hodnocení: 4/5

monika0181
08.10.2024 5 z 5

Wau, tak to mě nadchlo.
Lehký pomalý začátek, který se po pár stranách rozjede jak formule na závodní dráze.
Bavila mě majetnickost Griffina, důslednost a neodbytnost Winslow. Krásně spojený detektivní příběh s romantikou. Všeho tak akorát, že to přečtete na jeden zátah.
Jo a vraha jsem netrefila. Ale byla jsem blízko.
Užila jsem si to. Jistě jdu do dalšího dílu.

Ketfl
01.10.2024 4 z 5

Autorku Devney Perry jsem si oblíbila díky její sérii Clifton Forge, takže bylo jisté, že sérii Edenovi si určitě nenechám ujít. Tímto moc děkuji @knihybeta za možnost si knihu přečíst v rámci #spoluprace

Indigo Ridge zavede čtenáře do malého městečka Quincy v Montaně. Právě sem se přistěhuje hlavní hrdinka Winslow, aby převzala vedení místní policejní stanice. Nečeká ji lehký úkol – místní jsou dost semknutá komunita a ona navíc musí dokázat, že si velitelské místo vysloužila svými schopnostmi a ne konexemi. Její dědeček je totiž starostou městečka.

Hned první večer narazí Winslow v baru na Griffina. Velice rychle mezi nimi přeskočí jiskra a ti dva spolu stráví divokou noc. Oba si o sobě navzájem myslí, že jsou turisté, takže je brzy čeká velké překvapení. Griffin totiž patří k místní honoraci – Edenovým, kteří vládnou městečku. Griffin pak dává Winn okatě najevo, že mezi ně nepatří a že jejich společná noc byla velká chyba.

Jejich cesty se ale brzy znovu střetnou, protože na pozemku Edenových je nalezeno tělo mrtvé ženy. Městečkem zmítá celá série sebevražd, které Winn přijdou podezřelé. Řádí v Quincy skutečně vrah, nebo Winn vidí za těmito nešťastnými událostmi něco víc? Jisté je, že čím více odpovědí se Winn podaří získat, tím větší nebezpečí jí hrozí.

Autorce se podařilo vytvořit absolutně úžasný příběh. Je čtivě napsaný, nechybí drama, napětí, ani skvěle vyvedená romantická linka. Sice není přehnaně žhavá, ale skvěle doplňuje tajemný příběh a detektivní zápletku. Musím říct, že mě celkem překvapilo celkové rozuzlení. Samozřejmě jsem v průběhu čtení měla svoje tipy, ale tohle jsem nečekala. Chvílemi mi však přišlo, že příběh je až zbytečně urychleně popsaný.

Indigo Ridge je prvním dílem série Edenovi a už v tomto díle se seznámíme s celou rodinkou, takže si můžete udělat obrázek o dalších postavách. Už teď mohu říct, že se na další díly nesmírně těším.

Moc doporučuji a hodnotím 4/5*

Šárka88
27.09.2024 5 z 5

4+1 *
Tak tu máme novou sérii, je to spíše opravdu romantika s nádechem krimi, podle anotace jsem čekala opak. Čekala jsem více vyšetřování a méně sexu :-D. Na konci knížky si řeknete , že je to napodobenina předchozí série v epilogách. Griffin působí někdy až majetnický k Winn. A ona působí dojmem velitelky v každém směru. Dávám ději 4* a 1* za pohodovou knížku na pár dní, až jeden večer. Těším se na další díl a snad se dočkáme dalších překladů od této série.

Jolča1
26.09.2024 5 z 5

Pohodová knížka. Spíš romantika. Přečteno za jeden večer. Mě to bavilo. Určitě si přečtu další díly.

vraždy napětí romance thrillerové prvky

Devney Perry
americká