Vzduch, který dýchá

Vzduch, který dýchá
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494676/bmid_vzduch-ktery-dycha-rAQ-494676.jpeg 4 457 457

Elements série

1. díl >

Před Tristanem Colem mě varovali. „Drž se od něj dál,“ říkali mi. „Je krutý.“ „Je chladný.“ „Je divný.“ Je tak snadné odsoudit člověka na základě jeho minulosti. Podívat se na Tristana a vidět v něm monstrum. Jenže já jsem to nedokázala udělat. Musela jsem přijmout tu „trosku“, která se z něj stala, protože sama jsem na tom byla podobně. Oba jsme byli vyhořelí. Oba jsme hledali něco nového. Něco víc. Oba jsme chtěli dát dohromady roztříštěné kousky našich předchozích životů. A až se nám to podaří, pak si snad konečně vzpomeneme, jak se nadechnout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet

The Air He Breathes

desejka
12.07.2023 5 z 5

Kniha vás provede všemi emocemi, co člověk dokáže cítit. Od smíchu,utrpení, romantiky vzteku až po slzy. Přesně takové knihy mám moc ráda, doporučuju všemi deseti a těším se na další díl

wielka
28.06.2023 5 z 5

Take trosku ine... alebo aj nie. Plne emocii, trochu prekvapive, prudko citatelne. Ja som bola spokojna.

Monni
12.06.2023 4 z 5

Moje první kniha od této autorky a musím říct, že to byla opravdu pecka. Kniha je opravdu plná emocí a je skvělé, že takhle smutné téma je protkané i humorem Faye. Těšila jsem se až se tam zase ukáže a co zase bude vymýšlet. Je pravda, že Liz jsem občas nechápala nebo spíš ty její impulzy a reakce. Co se týče nehody, tak tam mi bylo jasné jak to bylo a to se také potvrdilo, ale konec nebo spíše celkové objasnění nehody jsem tedy vážně nečekala. To mě hodně překvapilo. Určitě si od autorky přečtu i její další knihy.

Verresa
07.06.2023 5 z 5

Naprosto neuvěřitelně skvělá kniha. Jak se má člověk vypořádat se smrtí svých blízkých? Je to vůbec možné, nebo jde o pouhou a vzdálenou iluzi, že to jde překonat? Museli se potýkat s velkou bolestí a ztrátou, ale nevzdali to navzdory svým těžkostem. Díky tomu, jak byli silní, vše překonali a mohli spolu už konečně šťastně být. Tuhle autorku zbožňuju, dokáže vás vtáhnout a nepustí dokud nemáte dočteno. Doporučuju všema deseti.

Dela90
16.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Tristan ztratil manželku a syna. Elizabeth manžela. Dvě zlomené duše, které si k sobě najdou cestu, aby nezapomněli na své milované. Aby cítili jaké to je, když nejsou sami. Aby si připomněli doteky svých blízkých a gesta. Zvládnou překonat propast a být zase šťastní?

Opět mě autorka přesvědčila o tom, že umí psát silné a emocemi nabyté příběhy.

Nejtěžší na ztrátě někoho, koho milujete, je skutečnost, že ztratíte i sami sebe.
V knížce se setkáváme se smrtí nejbližších a s tím, jak se hlavní postavy snaží s osudem vyrovnat. Nechtějí zapomenout. Nechtějí ztratit sami sebe.

Jsi tak krásný. Ty jsi takové krásné, zlomené monstrum.

Moc se mi líbilo, jak se Liz prala za Tristana, protože jen skutečně ona poznala to co se skrývá pod jeho tvrdou slupkou.

Ze sousedů, se postupně stávají přátelé, ba i dokonce něco víc. Příběh má krásné myšlenky.

Nevěděla jsem, že i zlomené kusy srdce stále mohou bít pro lásku.
Všechno je možné, když najdete tu správnou polovičku, která k Vám zapadne jako puzzlíček skládačky. A tohle byl přesně jejich případ. Liz měla po boku Tristana, se kterým chtěla překonat všechny jeho i své stíny.

Závěrečné rozuzlení mě úplně emotivně odrovnalo - ohledně nehody, pomatené lásky či strachu o dítě.

Knížka Vám nabídne nádherný byť smutný příběh dvou lidí, kteří prožili lásku, smutek, bolest, chtíč, strach i radost. Byli pro sebe vzduchem, který dýchali.

Doporučuju, tohle stojí za to číst, věřte mi.

Kdy život přestane bolet? Až se naučíme poslat ho doprdele a dokážeme se radovat z maličkostí. - tohle si musím zapamatovat?

Miška935
07.05.2023 5 z 5

Moc pekne napsaný příběh, který opravdu stal za to.

Terka18
04.05.2023 5 z 5

Příběh, který chytí za srdce, rozerve ho a zase slepí dohromady. Zanechá v něm po přečtení velkou stopu. U knihy jsme se smála a brečela. Prožívala s hrdiny všechno co prožívalo oni jako kdybych byla na jejich místě já sama. Moc silná kniha pro romantické duše.

nina3905
30.04.2023 5 z 5

Srdcervuci pribeh, ktorý tisne slzy do očí. Aky komplikovaný je vzťah medzi šťastím a zmyslom života. Ako sa hovorí: Človek mieni, život mení.

sidonka
23.04.2023 5 z 5

Krásný příběh, nádherně se četl, a opět potvrdil to staré známé, že když něco skončí, otevřou se nové dveře a za nimi něco nového začíná

Petra38
20.04.2023 5 z 5

Před chvílí jsem dočetla, mám takový zvláštní pocit z tohoto příběhu. Smutek a radost zároveň. Příběh o tom jak dvě zlomená srdce našli spolu znovu lásku a rodinu. Cení si ji o to víc,protože vědí jak snadno a rychle to lze ztratit. Neskutečně silný příběh a já byla moc ráda ,že došli až tam Doporučuji.

Mišelínek
18.04.2023 4 z 5

Začala jsem číst včera a dnes jsem dočetla. V noci jsem se pak převalovala a o knize přemýšlela ( což se mi nestává moc často ).
Je to příběh lidské tragédie a o vyrovnávání se s ní. Osudy Liz a Tristana byly velice smutné a až překvapivě propletené. Téma ztráty je zde popisováno velice podrobně, autorka se s tím dobře poprala. :) A humoru tam opravdu bylo potřeba, i když někdy působil poněkud přízemně. ;)
Faye byla bezva kámoška, to se jí musí nechat. Co mi tam nesedělo, bylo to, jak se oslovovali jmény svých zemřelých partnerů. Za mě tohle ne.

Kniha se četla prakticky sama, ovšem zase (!!!) to kazila práce překladatelky. Fakt se mi nechce věřit, že by autorka měla tak mizernou slovní zásobu, aby se v polovině knihy vyskytovaly pořád ty stejné fráze. Nemluvě o tom divném slovosledu a rozdělování slov. Je to pro mě dost rušivý element.

Každopádně knihu a námět hodnotím kladně a objednávám další díl. :)

petulkapeta
17.04.2023 5 z 5

,,Chci tě políbit. Chci políbit tvé skutečné já. Tvé smutné já. Tvé zlomené já.

I slza mi ukapla a kdo to četl se mi nemůže divit..pribeh Tristana,Liz a Emmy vas chytne za srdce a nepusti...a i to co začalo tragédii, může mit šťastný konec.

Nuttelka
13.04.2023 5 z 5

Takto srdcebolnou knihu jsem dlouho nečetla, většinou jsem četla se slzami v očích, ale jak se objeví na scéně Faye, musíte se smát, ta holka nemá vůbec žádný ústní filtr a díky bohu za ni, je skvělá! Tristan a Lizzie, co dodat, i když je to takové klišé, svůj účel to splnilo, srdce jsou "zahojená". A třešnička na dortu úžasná Emma :-) Tannera ani moc zmiňovat nebudu, za mě až moc vyhrocené. Ale jinak moc povedená kniha.

Kudík
01.04.2023 5 z 5

Z počátku jsem měla trošku pocit, že se od (pro mě o5 nové) autorky jedná o prvoplánové provedení, ale i kdyby, zasáhlo to svůj cíl. Od začátku je čtenář v emotivním kolotoči a neví zda litovat více Tristana nebo Elizabeth, anebo následně čekat, co vyplodí její nejlepší kámoška bez filtru, Faye. Ještě než jsem začala tesknit nad ztrátou všech, tak jsem se musela současně i smát, a takhle to šlo v podstatě celým dějem. Do toho prarodiče, Zeus, Bubba a oslovování Burák a Kaštánek, plus Tanner.
SPOILER: Zde mě překvapilo (právě kolem Tannera) pár věcí v závěru, např. vše ohledně mince (hod s cílem výhry a její samotné provedení), ale to k čemu se doznal nikoliv, protože jsem při jeho chování měla jisté podezření od cca 2/3 knihy.
Každopádně parádní čtení o zlomených jedincích, kteří se pomalými nádechy dávají znovu dohromady.

Njangu
21.03.2023 5 z 5

Och... Nemám slov. Podle komentářů tento příběh nasadil vysokou laťku a nezbývá mně, než souhlasit. Tak doufám, ze mně další díly nezklamou.

EvikU.
22.02.2023 5 z 5

Knihu jsem poslouchala jako e-knihu do ucha. Byla prostě nádherná. Dostala mě. Úplně. Koukala jsem, že je to série, takže je to jasné. Musím mít všechny díly.

Čtivá od samého začátku, rve srdce na kousky a já ho pak musím skládat po kouskách zpátky. Mám moc ráda takhle silné příběhy. Ač tedy mezi pak musím dát něco odlehčeného. Ale děsně moc miluju, když mě kniha takhle zaujme. Emočně vyždímá. Dobrá kniha vás nenechá v klidu a tady to platí do puntíku.

Náhoda nás umí někdy pěkně potrápit. Tristan potkává za nepříznivých podmínek Elizabeth. Oba ztratili své blízké. Svoji lásku. Oba jsou rozbitý a nemůžou dýchat… Pomaličku se dostávají z nejhoršího. Ale ani pak ještě nemají vyhráno. Náhoda a zvraty si s nimi pohrává až do úplného konce. Super kniha, kterou budu každému doporučovat.

Š.Ala
19.02.2023 3 z 5

Nemůžu se zbavit dojmu, že to bylo nějaký divný...

Toledo
15.02.2023 4 z 5

Pěkný příběh i když jsem tak nějak od začátku tušila, kde bude háček a co se stane…nevadí.
Postavy sympatické, nic mě tam nerušilo.

Kniholenka9
05.02.2023 4 z 5

Moc pěkně napsaný příběh, ale některé pasáže byly trošku neuvěřitelné. Každopádně se kniha četla hezky a jen tak na Tristana a Liz nezapomenu.

Shanib
27.01.2023 5 z 5

Silný příběh, který chytne za srdce a zároveň ho pohladí. I nějaká ta slza ukápla. Něco takového jsem nečekala. Mám ráda romány, ale většinou jsou jednodušší, protože v knihách potřebuju happy end. Když pak ale člověk přečte něco takového jako je Vzduch, který dýchá, tak to pak všechny ty předvídatelné romantické rychlo knížky blednou.