Encyklopedie koření, bylinek a pochutin

Encyklopedie koření, bylinek a pochutin
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58662/encyklopedie-koreni-bylinek-a-pochutin-58662.jpg 3 3 3

Pěstování a využití bylin, koření, květů, aromatických rostlin, olejů a octů, ořechů, kávy a čajů, ovoce a zeleniny k oživení a vylepšení pokrmů.

Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Encyclopedia of Herbs, Spices and Flavourings


více info...

Přidat komentář

vvikingg
07.11.2024 1 z 5

Tohle není encyklopedie, ale obyčejný paskvil , když někdo překládá knihu , která je určená pro český trh , měl by si něco o daném tématu něco v knize přečíst, ne každá kniha je určená pro český trh. Bylinky ubohost, chybí rozmarýn a další bylinky, (třeba pelyněk) ale dobrý do salátu je vratič :-) ,který je jedovatý pro vysoký obsah thujonu a od jeho užívání se dávno upustilo i v lékařství. Vratič se rozvěšoval kdysi do stájí , pro svůj zápach odpuzoval hmyz, který obtěžoval dobytek. Paní autorka uvádí 60 g vratiče do nákypu, nádivek. Neznám nikoho kdo by si do pokrmu nasekal monardu ( zavinutka) a pěstuje krkavec toten, z kterého su udělá omáčku k rybě. Houby to je taky něco rozeznáváme žampiony nerozvinuté, polorozvinuté, v plné zralosti a odrůdy s hnědými klobouky :-):-), smrž je pro svoji chuť sok lanýžů a další žvásty. Za desítky let kuchyni jsem nikdy nepotřeboval jako koření sassafras, orelán, ajowan a obejdu se bez něj i teď. Těchto lahůdek je v knize mnohem více, jedna hvězdička za povedené fotografie jinak odpad .

sarka-destiny
11.04.2016 5 z 5

Momentalne moje nejoblibenejsi kniha. Posledni dobou toho moc neprectu, ale tuhle beru do ruky kazdy vecer, listuju, uzivam si obrazky, a co me zrovna zaujme, to si prectu.


Autorovy knížky

Elisabeth Lambert Ortiz
britská, 1915 - 2003
2005  67%Encyklopedie koření, bylinek a pochutin