Encyklopedie koření, bylinek a pochutin
Elisabeth Lambert Ortiz
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58662/encyklopedie-koreni-bylinek-a-pochutin-58662.jpg
3
3
3
Pěstování a využití bylin, koření, květů, aromatických rostlin, olejů a octů, ořechů, kávy a čajů, ovoce a zeleniny k oživení a vylepšení pokrmů.
Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: 2005 , Slovart (ČR)Originální název:
Encyclopedia of Herbs, Spices and Flavourings
více info...
Přidat komentář
11.04.2016
Momentalne moje nejoblibenejsi kniha. Posledni dobou toho moc neprectu, ale tuhle beru do ruky kazdy vecer, listuju, uzivam si obrazky, a co me zrovna zaujme, to si prectu.
Autorovy knížky
2005 | Encyklopedie koření, bylinek a pochutin |
Tohle není encyklopedie, ale obyčejný paskvil , když někdo překládá knihu , která je určená pro český trh , měl by si něco o daném tématu něco v knize přečíst, ne každá kniha je určená pro český trh. Bylinky ubohost, chybí rozmarýn a další bylinky, (třeba pelyněk) ale dobrý do salátu je vratič :-) ,který je jedovatý pro vysoký obsah thujonu a od jeho užívání se dávno upustilo i v lékařství. Vratič se rozvěšoval kdysi do stájí , pro svůj zápach odpuzoval hmyz, který obtěžoval dobytek. Paní autorka uvádí 60 g vratiče do nákypu, nádivek. Neznám nikoho kdo by si do pokrmu nasekal monardu ( zavinutka) a pěstuje krkavec toten, z kterého su udělá omáčku k rybě. Houby to je taky něco rozeznáváme žampiony nerozvinuté, polorozvinuté, v plné zralosti a odrůdy s hnědými klobouky :-):-), smrž je pro svoji chuť sok lanýžů a další žvásty. Za desítky let kuchyni jsem nikdy nepotřeboval jako koření sassafras, orelán, ajowan a obejdu se bez něj i teď. Těchto lahůdek je v knize mnohem více, jedna hvězdička za povedené fotografie jinak odpad .