Kamenár

Kamenár
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85104/bmid_kamenar-q0n-85104.jpg 4 793 793

V poradí tretí autorkin román. Keď vo Fjällbacke nájdu utopené dievčatko, spočiatku si všetci myslia, že ide o nehodu. Pitva však ukáže, že obeť má v pľúcach sladkú vodu so zvyškami saponátov. To značí, že dievčatko niekto utopil pravdepodobne v dome, až potom telo hodil do mora. Kto chcel takto ublížiť sedemročnej Sare? A prečo? Pri vyšetrovaní vychádza najavo, že všetci z najbližšieho okolia Sary majú svoje tajomstvá. Za idylickou fasádou sa skrýva celkom iná skutočnosť – plná susedskej nenávisti a ubližovania, rodinných konfliktov, chorôb a deviácií. Súbežne s vyšetrovaním čitateľ sleduje aj hrozný príbeh, ktorý sa začína odvíjať v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Zdanlivo nepochopiteľnú súvislosť autorka v závere knihy bravúrne prepojí a poskytne nečakané rozuzlenie, takže napätie udrží až do poslednej kapitoly.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovart (SK)

Stenhuggaren, 2005

perpe2a
06.01.2021 5 z 5

Třetí díl švédské krimisérie, opět skvělé. Rozhodně mohu doporučit. Díly je ovšem nutné číst po sobě, protože dějová linka hlavních hrdinů se stále vyvíjí. Za mě povedená série a jdu na další díl.

Fazolecek
03.01.2021 5 z 5

Sérii čtu od prvního dílu, tudíž mi množství postav nevadilo. Polovina jich byla už v předchozích dílech. A pachatele jsem nevěděla až do rozuzlení, nevím jak na něj všichni tak rychle přišli, možností se nabízelo více. Kniha se četla dobře, líbila se mi =)

HŠ
24.11.2020 4 z 5

Mysteriózní román to určitě není. Postavy černobílé, bylo jich tam tolik, že se nedaly více rozkreslit, až těch postav bylo moc, některé byly pro příběh zbytečné. Mám dojem, že tam autorka chtěla nacpat co nejvíce děje a hlavně své zážitky s novorozencem. Žádné překvapení se nekonalo, vše jasné už od půlky knihy. Nic extra, ale knížku jsem zhltla za pár dnů a ani nevím, jak je to možné, co se mi na ní vlastně tolik líbilo.

munka
03.11.2020 4 z 5

Prelínanie deju bolo pre mňa trochu mätúce, ale postupne som si na to zvykla. Popri vyšetrovaní dostal priestor aj rodinný život hlavných postáv a tak sa môžem tešiť na ďalší príbeh.

Strnady095
29.10.2020 4 z 5

Detektivka...?...spíše severská sága...a dobrá

Leona333
06.10.2020 4 z 5

Tak za 4 hvězdy. A to jen proto, že znám autorku, respektive její jiné knihy... Tady toho bylo na mne už tak nějak moc. Moc smutku, moc úzkosti, moc trudomyslnosti, moc...

lencin
29.09.2020 4 z 5

Třetí díl série o Erice a Patrikovi. Hezká detektivka, ale tímhle tempem bude malé městečko za chvíli vyvražděné.
(2015)

Lenka0007
19.09.2020 4 z 5

Začátek knihy je především pro čtenářky mrazivě děsivý. Popis událostí, které v rodině následují po smrti malého děvčátka, pocity matky, která utrpěla největší ztrátu. Dějem provázejí mnohé postavy, rodinní příslušníci vyšetřovatele a jeho přítelkyně, mnohé však nejsou pro děj nepostradatelné. Vsunutý příběh kameníka je čtivý, konec předvídatelný, překvapení se nekonalo. Ty zklamané a nepřekvapené autorka potěší posledními řádky knihy.

Didi15
06.09.2020 5 z 5

Už je mi skoro vždy jasné, kdo je vrah, ale stejně mě to neprestava bavit. Baví mě prolínání minulosti a současnosti. Už se těším na další díl.:-)

likaf
03.09.2020 5 z 5

Skvělé čtení, tak jako předchozí díly Mám ráda, jak je práce na vyšetřování kombinovaná soukromým životem hlavního hrdiny. Jdu na 4. díl :-))

čef
18.08.2020 5 z 5

Hodně podobné předchozím dílům jak stylem, tak obsahem. Znovu zde máme několik neschopných až blbých policistů, vložený příběh zasahující do vzdálené minulosti a ovlivňující tragicky přítomnost. Máme zde také posun od porodu k problémům mateřství – kojení a na žádost o ruku také dojde. Dozvíme se také leccos o Arspergovi a arzeniku. Prostě – zajímavé ze všech úhlů.

princesse
17.08.2020 4 z 5

Třetí kniha od autorky a zatím pro mě nejslabší. Dobře se četla i příběh byl zajímavý, ale nějak mi v tom něco chybělo. Každopádně další kousek z pera této autorky si s chutí přečtu. Čeká na mě v knihovně Zlatá klec, tak jsem na ni zvědavá.

Jiparis
07.08.2020 4 z 5

Velmi slušná detektivka s dvěma dějovými liniemi. Až neuvěřitelně smutný příběh kameníka a jeho prolínání s vyšetřováním současného zločinu, bylo hodně zajímavé. A opět pravda, jak moc lidskou mysl ovlivňují vztahy rodičů a dětí.

Gugu
31.07.2020 5 z 5

Pohodová detektivka, oddechovka na dlouhé zimní večery nebo letní dovolenou. Dobře se to četlo.

Višnička
19.03.2020 5 z 5

Perfektní oddechová detektivka, díl od dílu lepší, čte se sama!

MilanCFC
16.03.2020 3 z 5

Ach jo, docela zklamání, když jsem viděl zdejší hodnocení a následně knihu dočetl. Jedu popořadě a pro mě zatím bohužel nejslabší díl ze série. Spoustu klišé, tak nějak pořád natahované, a totálně nenapínavé, jak to tím natahováním nemělo žádný spád. Nemluvě o tom, že se nekonal ani žádný wow moment, jak bylo poměrně brzy jasné, kdo za vším stojí. Bod nahoru ale naopak za to, jak se autorce podařilo vytvořit jednu z "nejnegativnějších" postav, co pamatuji. Ta mi opravdu hnula žlučí. Doufám, že v dalším díle autorka trošku vyjede ze svých kolejí.

moniiwolf
17.11.2019

Autorčin styl je mi nějakým záhadným způsobem blízký a fakt mě baví. Knížky v této sérii bohužel nečtu popořádku, což me celkem mrzí, ale nedá se nic dělat. Kameníka jsem četla po Andělíčkářce a zezacatku jsem byla trochu zklamaná, protože se mi to nezdálo až tak dobre, ale po překonání 100 stran jsem byla naprosto uchvácena! Knihu jsem přečetla za dva dny a takřka pořad jsem myslela na děj knihy, což je trochu problém, když jste studentkou právnické fakulty a měla byste přemýšlet nad jinými věcmi. Za me ale rozhodne doporučení všemi deseti!☀️

Mysicka_Lb
18.10.2019 5 z 5

C. Läckberg mám ráda a její styp psaní mi sedí. Kameník je její typickou knihou, ve které se prolíná minulost a současnost a vyšetřování vraždy s rodinným životem hlavních postav. Vraha lze poměrně snadno vytušit, ale přesto se mi kniha velmi líbila a v porovnání s jinými současnými autory detektivek jde rozhodně o naprůměr.

lenuskav
07.10.2019 4 z 5

asi od ctvrtky knizky sem vedela kdo je vrah,ackoliv sem stale nechapala proc. celej nadech knizky je strasne smutnej ale cetlo se to krasne a rychle. Camillu mam rada ????

ctenarkaEva
31.08.2019 4 z 5

Zajímavý, i když smutný příběh. Líbilo se mi prolínání 2 dějových rovin. A také se mi v knihách autorky líbí vykreslení osobního života hlavních hrdinů. Těším se na další díly.