Foukneš do pěny

Foukneš do pěny
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435972/bmid_fouknes-do-peny-23X-435972.jpg 3 1282 1282

Nebude to lehké, ale bude to jízda. Sbalte si do tašky všechna svoje trápení, úzkosti, zmatek, křivdy, nevyřčená slova a nevyřešené záležitosti a vydejte se spolu s hlavní hrdinkou na svoji vlastní cestu. Kniha nejprodávanější české autorky současnosti vás ve svému příběhu vezme až na konec světa.... celý text

PetraBery
19.09.2020 3 z 5

s autorkou to mám jako na houpačce, někdy nahoře, někdy dole. Tentokrát spíše dole, do půlky knihy jsem se ztrácela, druhá půlka mi přišla lepší. Chvílemi vtipná netypická road movie české ženy na prahu klimakteria s nepříliš snadným osudem.

janamaxik
16.09.2020 3 z 5

Nebylo to tak špatné jak se tu píše. Je to hodně emotivní zpověď. Přečteno za pár hodin

Damato
15.09.2020 1 z 5

Moje chyba, kolikrát jsem si říkala, že Třeštíková není moje krevní skupina. Tak se mi to opětovně potvrdilo. Tohle je chaotická slátanina, od ničeho k ničemu, celkem duchoprázdno.

Knižnírusalka
15.09.2020 4 z 5

Příznivci předchozí autorčiny tvorby nečekejte nic podobného Bábovkám, Osmičce či Veselí. Tohle je opravdu jiná Radka Třeštíková. Temnější, složitější a zamyšlenější. Přiznávám se, že i mě ze začátku styl knihy zaskočil a měla jsem chvilku problémy se do ní začíst. Ale pak se to rozjelo a byla to jízda. Ačkoliv mi Vladěna chvílemi lezla neuvěřitelně na nervy a občas jsem si říkala, proč proboha udělala to, co zrovna udělala, ale jak se příběh blížil ke konci, začala jsem chápat. Ze začátku mi také trochu dělalo problémy rozeznat minulost od přítomnosti, ale postupně se vše rozjasnilo a příběh se začal skládat postupně dohromady.
Rozhodně nečekejte oddychovou knížku, u které si odpočinete. Děj je zde až druhořadá záležitost a neustále se musíte soustředit, abyste pochopili ten proud myšlenek a psychického rozboru. Ale přece jenom jsem si tu knihu užila. Byla to příjemná změna.

Murasaki
14.09.2020 4 z 5

Opravdu dlouho jsem zvažovala čtení této knihy. Obzvlášť po přečtení všech těch recenzí, ale nakonec jsem se do ní pustila. Řekněme, že při čtení první třetiny knihy jsem docela chápala negativní recenze a měla jsem chuť to vzdát. Absolutně jsem se ztrácela, nedávalo mi to žádný smysl. Ale když jsem se přehoupla přes první třetinu, další stránky už najednou začaly pomalu dávat smysl. Člověk se jen musí pořádně na celý ten příběh soustředit.
Musím říct, že se mi ve finále knížka moc líbila. Byla to pořádná emocionální jízda.

26Mirka
11.09.2020 1 z 5

Bohužel musím dát 1 hvězdičku, nejhorší kniha od autorky, absolutní ztráta času :-(.

andulis86
09.09.2020 1 z 5

Bohužel jsem ocekavala od knihy vice

petra7528
08.09.2020

Za mě prostě ne. Přečetla jsem všechny její knížky, ale tahle je za mě propadák. Dala jsem jí šanci dvakrát a ani tak mě nelákala. Nikdy se mi nestalo, že by mi ležela knížka na stole dva dny a já ji ani neotevřela, bohužel u této ano.

denyjanostik
08.09.2020 2 z 5

Od R.T. miluju všechny knížky, ale tohle mě teda vůbec nebavilo.

Evikj
07.09.2020 5 z 5

Mě se to moc líbilo! Netradičně napsaná kniha, netradiční hlavní hrdinka, netradiční řešení problémů.. A proč ne?:-)

Kubikula4
07.09.2020 5 z 5

Neskutečná emocionální jízda. Ze začátku mi dělalo problém se začíst, cca po deseti stranách to už odsýpalo, vůbec jsem se v tom neztrácela, naopak prolínání časových rovin bylo geniálně napsané, prostě parádní segedín v hlavě totálně rozhárané hrdinky. Klidně bych si dala druhý díl. Po dlouhé době kniha, o které budu ještě dlouho přemýšlet.

lucy.sankova
03.09.2020 2 z 5

Mám pocit, že už žádná kniha od R. Třeštíkové nepřekoná Bábovky a Osm. Jsem trochu zklamaná. Veselí a bohužel ani tato kniha mě moc nezaujala. Pořád jsem čekala něco víc. A to ani nemluvím o tom, že jsem chtěla knihu po prvních padesáti stranách odložit.. tak moc mě to nebavilo, šíleně jsem se v tom ztrácela.

dzeta
03.09.2020

Do knížky jsem se musela hodně nutit, abych ji přečetla a to jen proto že nedočtené knížky neodkládám. Za celou knížku jsem se asi 2x zasmála. Prostě žánr nebyl můj šálek čaje. Nebyla to první knížka od této autorky, kterou jsem četla, ale rozhodně nejslabší ano.

MiriamF.
31.08.2020 4 z 5

Tak to byla jízda. První stránky se mi četly těžce, pak se to prolomilo a já jsem nedokázala knihu odložit. Styl a humor R.T. mě prostě baví.

tereza8951
30.08.2020

Ne, ne a ne!
V životě se mi nestalo, že bych nedočetla knihu, snažila jsem se...opravdu jsem se snažila... Ale po 100 stranách jsem ji dala pryč. Nechápu autorčin smysl psaní, nedávalo mi to logiku, smysl, skákala od jednoho k druhému, nechápala jsem kdo je kdo...
Nevím, byla to moje první kniha od autorky a to jsem se ještě chystala na Bábovky, Osm, Veselí, ale teď mi asi dlouho potrvá než zkusím nějakou další :( Opravdu mě to mrzí, protože jsem od této knihy měla veliké očekávání.

Kjeta
26.08.2020 5 z 5

Prostě úžasná! Přesně, jak avizováno: "Nebude to sice lehké, ale zato jízda. Sbalte si do tašky všechna svoje trápení, úzkosti, zmatek, a křivdy, nevyřčená slova i nevyřešené záležitosti, a vydejte se spolu s hlavní hrdinkou na svou vlastní cestu.". Ženství, emoce, otázky, tápání, zmatek, hledání (se) ..... Nejdřív mě zaujal název, provedení obálky ve výloze. Přála jsem si ji k narozeninám a nezklamala. Užila jsem si čtení u vody :-) Byla to první kniha, co jsem od autorky četla.

DagmarMo
25.08.2020 2 z 5

Zmatena kniha, asi jako hlava vypravecky, prvni 2/3 jsem se musela do cteni nutit, pak uz mi to jakz takz smysl davalo. Pro me dost neprijemne cteni.

Januli
24.08.2020 3 z 5

Kniha je psaná tak jak je psaná, prolínají se minulost s přítomnosti a na závěr vše dává smysl. Mě se třeba líbila konverzace hrdinky. U mnoha rozhovorů jsem se zasmála.

Marfulka007
23.08.2020 4 z 5

Nebude to lehké, ale bude to jízda ... A přesně takové to bylo. Nebyl to lehký příběh a nebylo to ani lehké čtení, ale tahle knížka se mi trefila přesně do chuti. O co míň mě nadchla předchozí kniha Veselí, o to víc se mi líbila tahle. Jen myslím, že pro úplný zážitek si ji budu muset přečíst ještě aspoň jednou ...

Runinka
23.08.2020 1 z 5

Po pár stránkách odkládám.

2016  71%Bábovky
2017  73%Osm