Geschichten vom Hündchen und vom Kätzchen

Geschichten vom Hündchen und vom Kätzchen
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318180/bmid_geschichten-vom-hundchen-und-vom-ka-86y-318180.jpeg 5 2968 2968

Povídání o pejskovi a kočičce v německém jazyce. Josef Čapek wurde am 23.3.1887 in der ostböhmischen Stadt Hronov als Sohn eines Arztes geboren, drei Jahre vor seinem jüngeren Bruder Karel Capek, der neben bekannten Romanen und seinen Reiseberichten ebenfalls einige Kinderbücher herausgab. Er war Schriftsteller und Maler, Redakteur und Kritiker Als Graphiker schuf er für weit über 100 Bücher die Schutzumschläge und die Buchausstattung, zu seinen bekanntesten Buchillustrationen gehörten die 61 Zeichnungen zu dem Buch seines Bruders Karel Das Jahr des Gärtner" Seine Karikaturen zeigen ihn als kämpferischen Demokraten und Humanisten, der sich durch einen ganz eigenen humoristischen Strich auszeichnet. Heiter sind seine Jugendbücher, von denen das vorliegende auch das bekannteste ist. 1929 erschien die Originalausgabe Povídání o pejskovi a kocicce", 1933 die erste deutsche Übersetzung unter dem Titel Schrupp und Schlipp" und 1958 die jetzt nochmals neuaufgelegte Ausgabe. Die heutigen Kinder werden vielleicht nicht sofort wissen, was eine Waschrumpel (oder Waschbrett oder Rumpelbrett") ist, ja der Waschtrog ist ihnen wahrscheinlich aus eigener Anschauung nicht bekannt. Hier kommt dem Buch zugute, dass Josef Capek seine Erzählungen auch selbst illustriert hat, mit Bildern, in denen das Gegenständliche witzig und gekonnt abstrahiert dargestellt wird. So werden Begriffe aus den Zwanziger Jahren verdeutlicht, und auch Kinder, die nicht ihre Eltern oder Großeltern fragen können, werden die Geschichten verstehen.... celý text

HannaFuchs
13.02.2016 5 z 5

Kniha mého dětství. Rodiče mně a bráchovi Povídání o pejskovi a kočičce četli před spaním. Nejlepší je, jak pejsek a kočička pekli dort. :)

Lolaniky
10.02.2016

knížka mého dětstvý

Arella
07.02.2016 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem knihu jako dítě asi nikdy nečetla a dostala jsem se k ní až teď, když čteme dceři. A je to teda krááása. Krásný jazyk, krásné povídání, krásná kniha. Jsem ráda, že dcera o ni nepřijde.

Netopyr07
06.02.2016 5 z 5

Nejdříve pověsil Pejsek Kočičku, pak Kočička slezla a pověsila Pejska, a tak tam viseli oba :-D

alnahu
03.02.2016 5 z 5

Pěkná milá kniha ,četla jsem ji jako dítě a teď ji čtu vnoučatům .Klasika .

EllieK.
23.01.2016 5 z 5

Klasika pro děti kterou četl nebo viděl každý. Je to prostě pojem a jedna z knih kterou zná každý (i když se to neučil ve škole!!!)!!!
Ps. Opravdu mě uchvátil "písek"... ;-)

ThrisaManx
18.01.2016 5 z 5

První kniha, kterou jsem v životě přečetla. Dostala jsem ji ve školce a ihned se do ní s vervou pustila. Od té doby čtu pořád. Povídání o pejskovi a kočičce mi otevřelo dveře do světa knih.

Malachit
07.01.2016 4 z 5

A nejlepší je kapitola s názvem Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen, kterou představitelé komunistického režimu nechali odstranit a v knize se znovu objevila až v roce 1996, tuším. O její existenci jsem ještě nedávno neměla ponětí.

2ndFebruary
28.12.2015 5 z 5

Tahle knížka mne jako dítě těžce mystifikovala a docela zarytě jsem si myslela, že psi a kočky spolu mají mláďata :D Vzpomínám na ni s láskou. Jednou ji přečtu svým dětem.

Michla76
09.12.2015 5 z 5

To není pejsek, to je přeci písek.

majxik
01.12.2015 3 z 5

Stará klasika, pro děti dobré :) pro dospělé už tolik ne... co ale čekat od tohoto typu pohádky jiného?

JAnD
23.11.2015 5 z 5

Nesmrtelná klasika, obzvlášť díky výborným audio nahrávkám od Högera.
Oba Čapkové mají knihy protkány nádhernými slovíčky, i když některé jsou pro děti hůře pochopitelné...

igor6519
21.11.2015 5 z 5

Po dlhej dobe nedávno čítané deťom. Samozrejme najväčší úspech mala časť s tortou.

RealMadrid
04.11.2015 5 z 5

Pejsek a kočička!

marmota-b
14.10.2015 5 z 5

Po svém předchozím komentáři u knížky Ledacos jsem si ovšem vzpomněla na tuhle Josefovu klasiku a najednou si říkám, co se divím, že tam vymýšlel takové úžasné hovadiny, vždyť tady je to taky! Třeba to o tom, jak má pan spisovatel psát, nemůže ho nic napadnout a hrozí mu, že bude proměněn v tvarohový sloup... Jako malá jsem to hrozně prožívala, jako dospělá se děsně bavím.

TaLu
04.09.2015 5 z 5

Nezapomenutelné příběhy o tom, jak pejsek s kočičkou zažívali obyčejné situace neobyčejným způsobem. Pro mne byla opravdu kouzelná ta představa, jak se sušili na šňůře na prádlo a na střídačku se věšeli :o)

Luccy78
04.08.2015 5 z 5

Moc hezká knížka pro děti, taková čistá, nevinná.. Ostatně, jak má správná pohádková knížka být..

Elisa.Day
18.07.2015 4 z 5

Klasika nad klasiky... První knížka, co dcerka vydržela poslouchat a nepřerušovat. Mně osobně z dospěláckého pohledu trochu vadil ten zvláštní jazyk a některé povídačky byly prostě trochu uhozené, ale jinak pro ty malé špunty super čtení a notná dávka poučení k tomu :-D Jak jinak dětem nenásilně předat to, aby nejedly věci, které neznají, uklízely si svoje hračky a netahaly zvířátka za ocas a za uši? :-)

Legáček
02.07.2015

Co jak se vám to muže líbit vždyt jeto hrozný.

anelaz
27.05.2015

Tuto knížky miluju a díky synovi, jsem si ji znovu několikrát přečetla, tak jsem si znovu připomněla dětství a hlavně chvíle u babičky, od které tuto knížku mám :-)