Handrová bábika

Handrová bábika
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351257/bmid_handrova-babika-vEk-351257.jpg 4 3122 3122

Williama Fawkesa, známeho pod prezývkou Wolf, pred štyrmi rokmi postavili mimo služby pre zúrivý útok na podozrivého, ktorého súd zbavil viny, a práve ho rehabilitovali. Prchký detektív, ktorý ešte vždy musí navštevovať psychiatra, sa vracia do práce a nevie sa dočkať, kedy ho poveria vyšetrovaním veľkého prípadu. Keď ho bývalá partnerka, detektívka Emily Baxterová, zavolá na miesto činu, Wolf je presvedčený, že ho má pred sebou: mŕtvola sa skladá z častí tiel šiestich obetí, ktoré vrah zošil dohromady ako bábku. Prípad, o ktorý sa okamžite zaujímajú médiá, dostane ozna¬čenie Handrová bábika. Fawkesa poveria identifikáciou obetí. Situácia sa vyhrotí, keď jeho bývalá manželka a reportérka dostane od anonyma fotografie z miesta činu spolu so zoznamom ďalších šiestich mien a dní, kedy páchateľ plánuje vraždiť. Posledné meno na zozname je Fawkesovo. Baxterová a jej mladý partner Alex Edmunds sa snažia vypátrať, čo spája všetky obete, skôr ako vrah udrie znovu. Keď však Fawkes uvidí na zozname svoje meno, ozve sa v ňom temná spomienka a obáva sa, že prípad nejako súvisí s jeho minulosťou. Neľútostné preteky medzi políciou a vraždiacim monštrom sa začínajú!... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Ragdoll, 2017

michaela3483
18.09.2018

Čtivá kniha, zajímavé téma. Určitě sáhnu po další autorově knize.

nkacaba
18.09.2018 4 z 5

Kniha měla spád od začátku,jen ten závěr mě překvapil a zdálo se mi,že konec zůstal tak nějak otevřený.Už se těším na další knihu Loutkář.

Alma-Nacida
16.09.2018 2 z 5

Tak nevím, buď jsem zmatená já, nebo mě poněkud mátlo a otravovalo přeskakování autora. Byla jsem sice zvědavá a dočetla jsem, ale někde ve dvou třetinách už mi od knihy myšlenky utíkaly jinam. Za mě trochu horší průměr.

tak.normal
15.09.2018 4 z 5

Čtivé, líbilo se mi to moc. A překvapivě jsem si dlouho nebyla jistá, o co tam jde, nebo spíš o koho. Anebo jsem spíš tomu nechtěla věřit, protože fénix mi byl sympatický a v jeho kůži jsem se cítila podezřela doma...těším se na další knížku.

hruskovalucie93
15.09.2018 3 z 5

Za mě obyčejná detektivka. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem ji četla v období, kdy jsem neměla moc času a nebo mě opravdu moc nezaujala. Posledních pár stran jsem ani nedočetla. Půjčila jsem si ji hlavně protože jsem k Vánocům dostala Loutkaře a chtěla jsem mít nejdříve přečtený "první díl". Dávám 3 hvězdy z 5.

adela2230
14.09.2018 5 z 5

Zajímavá kniha, napínavý příběh až do konce.

Trolice
14.09.2018

Divná kniha. A po přečtení některých komentářů jsem ráda, že jsem nebyla sama, kdo u čtení mysli na něco jiného a nesoustredi se.

stumpy
11.09.2018 3 z 5

Dobre se to čte, něco jako Padaniniho smlouva od Keplera. Ale jinak klasická detektivka. Žádná senzace. Pro mne trochu zklamání.

Zanynka
10.09.2018

Se spisovatelem jsme se nesetkali... on psal o voze ja premyslela o koze. Nekolikrat jsem se pristihla ze ctu a vubec nevim o cem.

pavpaz
08.09.2018 3 z 5

Musím se přiznat,že pro mě to zas takový trhák nebyl. Zbytečně zdlouhavé, často přeskakoval , chvílemi sem se nechytala o kom to píše. Ke konci bylo celkem jasné,kdo v tom má prsty....

kiskuska
06.09.2018 4 z 5

Čtivé, doporučuji jako četbu na delší cesty MHD. Bohužel se objevovalo moc jmen a byla jsem místy trochu zmatená.

hasič
03.09.2018

Čtivé a velice zajímavé. Doporučuji.

adelaska
03.09.2018 3 z 5

Nebýt toho zmateného a pro mě naprosto neuspokojivého konce, tak by ty hvězdičky byly možná 4. Je to velice průměrná detektivka/thriller, ale nějakým způsobem mě zpočátku bavila a udržovala moji pozornost. Nicméně humbuk kolem absolutně nesouhlasí s kvalitou knihy. Loutkáře si určitě nepřečtu.

Misute603
31.08.2018 4 z 5

Líbil se mi nápad,kniha se dobře četla...
V půlce jsem věděla,kdo bude asi vrah.
Konec mi bohužel zklamal...přišel nedodělaný...ale i tak bych knihu doporucila

oolinkaa
30.08.2018 3 z 5

Děj a námět nebyl špatný , ale jelikož nejdůležitější část knihy, a to konec, byl tak zmatený a vůbec si nejsem jistá, zda jsem to správně pobrala, jsem nucena dat pouze 3*. Třeba bude v Loutkaři nějaké dovysvětlení

Miška.Miška
28.08.2018 3 z 5

Kniha mi přišla místy trošku zmatená, nicméně děj byl zajímavý. Další díl si určitě přečtu.

LiLinka
27.08.2018 3 z 5

Moc thrillerů jsem zatím nepřečetla, ale tento se řadí mezi ty za mě průměrné. Měla jsem možná díky recenzím a ohlasům moc velké očekávání. Kniha se čte velmi dobře a je zajímavá, ale celkově mi něco chybělo...

busmil
27.08.2018 2 z 5

Je to trochu chaotické, ztrácel jsme se v tom, což se mi u detektivek nestává. Rozhodně to nepovažuji za nějaký "bestseller", je to jen o marketingu, knížka je to průměrná...

Evišťátko
25.08.2018 4 z 5

Nemůžu říct, že by tahle krimi byla špatná. Co mě při jejím čtení rozptylovalo byl styl psaní. Jako bych se na něj nedokázala soustředit a opakovaně se v textu ztrácela.

irskádívka
22.08.2018 3 z 5

Knihu jsem si přečetla, protože jsem ji našla někde ke stažení do čtečky a na cestování se takové věci hodí. Zjistila jsem, že kniha je řazená mezi bestsellery - to považuji za trochu přehnané. Je to příjemné čtení, ale běžná detektivka, kterých na nás autoři v současné době chrlí přehršel.
Asi bude na místě teď napsat SPOILER:
Princip odpočítávání a odesílání lidí po celé zemi mi připadal příliš filmový a byl tak i popsán - spíš scénář než literárně hluboké dílo (nedávali kdysi seriál založený na stejném principu?)
Děj ubíhal svižně s přiměřeným počtem překvapení, ale vše bylo jaksi ..neupravené, činny lidí na sebe špatně navazovaly. Opět spíše se jednalo o filmové střihy než o popis děje - což bych od autora knihy očekávala.
Shrnutí: čtení příjemné, napínavé, ale hlouběji mě nezaujalo. Hodnotím jako dobrý průměr.