Host

Host
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539574/bmid_host.jpg 4 96 96

Iris a Gabriel mají krásný dům na britském venkově, úspěšnou dceru a dobré přátele Laure a Pierra, kteří žijí v Paříži. Když se však Gabriel stane svědkem tragické události v nedalekém lomu, zdánlivé štěstí se rozplyne. Ve vypjaté situaci se v jejich domácnosti objeví nečekaný host – Laure, která přebírá Irisinu identitu a zajímá se o záhadné úmrtí. Navíc není jedinou podezřelou osobou, která se ve vesnici paralyzované strachem objeví. Ustojí manželství Iris a Gabriela všechny nástrahy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Guest , 2024


více info...

Přidat komentář

annettka1098
včera 2 z 5

Začnu pozitivní stránkou této knihy a to je čtivost. Autorka má skvělý a jednoduchý styl, krátké popisy i kapitoly a také font písma je velmi příjemný na čtení.

Čím mě kniha hodně zaujala je Prolog, který ve mě vyvolal velká napětí. Ani další kapitoly nebyly špatné a chvílemi jsem si říkala, že by to mohlo být trošku podobné jako autorčina kniha Dilema.

Bohužel čím víc jsem v příběhu postupovala, tím míň jsem všem postavám rozuměla. Ani k jedné postavě jsem si nedokázala udělat žádný vztah, což je zrovna u psychothrilleru alfa i omega úspěchu.

V několika recenzích jsme četla, že alespoň Epilog byl překvapivý. Nicméně já jsem to přesně tak čekala, protože provázanost některých postav mi přišla strašně umělá a neuvěřitelná. Takže bohužel ani z posledních stran jsem nejásala.

Veju007
25.06.2024 3 z 5

Tak tu máme novou Parisku…no jo, jenže…

Knížka čtena v rámci spolupráce s AlbatrosMedia.

Co na tuhle knížku říct…přemýšlím, kdy naposledy se v knížce objevilo TOLIK nesympatických postav. Aspoň jedný přece chcete fandit, no ne? Tak to hodně štěstí! Dočkáme se totiž chaotického chování, zápletky a podzápletek, které ovšem tentokrát nedokáží úplně zaujmout a finále má být asi šokující - tenhle závěr mě samozřejmě nenapadl, ale ani tak jsem vlastně překvapená nebyla.

B. A. Paris patří mezi nejlepší autorky psychothrillerů, poslední doby. Na druhou stranu napsat jako prvotinu Za zavřenými dveřmi, to člověk pak sám sebe těžko překonává. Knížce rozhodně nechybí čtivost, kdybych nedělala pauzy, mám to za jeden den přečtený, ale to prostě není všechno.


xena2711
25.06.2024 3 z 5

Moje oblíbená autorka, na její knížky se vždy moc těším. Bohužel jsou ale slabší a slabší. Tak snad příště...

MiskaMa
25.06.2024 3 z 5

Na každou novou knížku od autorky se těším, ale přijde mi, že poslední dvě, tři knížky jde s vysoce nastavenou laťkou níže a níže. Host byl plný nesympatických postav, Laurie mě ale štvala nejvíc. Děj byl taky zbytečně protahovaný.

Za mě vede pořád Za zamčenými dveřmi a V pasti lží.

Další knížku autorky si ale přečtu ráda. 3*

Ivka_77
24.06.2024 3 z 5

Autorku mám moc ráda, ale toto byla za mě jedna z těch slabších knížek. Postavy mi nebyly sympatické, děj se mi zdál natahovaný, bohužel ani konec to nezachránil.

Jane2016
23.06.2024 2 z 5

B. A. Paris, populární autorka bestsellerů! Kromě jedné knihy jsem od ní četla všechny příběhy, které napsala a až na výjimky mě neskutečně moc bavily.

Bohužel, to se u „Hosta“ říci nedá. Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale přisuzovala jsem to novému příběhu. Každopádně čím dále mě příběh provázel, tím více jsem se koukala na čísla stránek a počítala, kolik mi jich vlastně zbývá do konce.

Příběh byl plytký, zdlouhavý, nebavil mě. Ani jedna z postav mě ničím nezaujala, a hlavně jsem si ani k jedné nevytvořila žádný vztah – ani kladný, ani záporný.

„Host“ je bohužel za mě nejhorší příběh od B. A. Paris. Snad se s příští knihou dočkáme naší staré, dobré klasiky. Ale toto se za mě vůbec nepovedlo.

ČtenářkaDD
23.06.2024 3 z 5

Autorčiny knihy mám ráda, ale tato mě nějak neoslovila, jako by tomu něco chybělo.
Další knihu autorky si ale zase ráda přečtu.

Brambor333
20.06.2024 2 z 5

Bohužel také se přidávám s negativním komentářem. Již třetí, po sobě jdoucí, tragická kniha od Paris. Naprosto nereálný a předvídatelný děj. Přitom pro mě tato autorka vždy představovala záruku kvalitního čtení, ale je to jako kdyby za ni psal někdo jiný. Občas mám pocit, že první hodnocení u očekávaných knih musí byt placená spolupráce, aby kniha měla prodeje….

martenkaaa
19.06.2024 3 z 5

Knihy B.A. Paris začínají nabírat sestupnou tendenci. Rozhodně její neslabší kniha. Všechny postavy mě štvaly, bylo to zdlouhavé a nemohla jsem se vůbec začíst. Konec super, ale ten to nezachránil.

Renatecka
18.06.2024 4 z 5

Děj byl malinko zdlouhavý, ale já mám prostě tady ty rodinné propletence ráda. A konec jsem vůbec nečekala. Za mě dobrý :)

Susan94
17.06.2024 3 z 5

Nejslabší kniha od této autorky. Zatím jsem se nesetkala, že bych se po celou dobu čtení nedokázala do děje ponořit a užívat si zápletku. Celý příběh mi přišel dost nereálný, postavy nesympatické. Pro mě to bylo velké zklamání.

Ivuska.09
17.06.2024 4 z 5

Opět skvělá B. A. Paris. Vůbec jsem netušila, kdo bude vrahem. Konec byl pro mě tedy velkým překvapením. I když se mi příliš nechce věřit, že by vrahovi takto vše vyšla, kniha mě bavila.

Katerina015
16.06.2024 4 z 5

Konec překvapivý, takové vyústění jsem nečekala. Kniha se mi libila

HH77
14.06.2024 4 z 5

Kniha se mu líbila. Byla ctiva, a konec rozhodně nečekaný. Ubirám však hvezdicku za to, že místy to bylo zdlouhavé.

Werule88
13.06.2024 1 z 5

Nedoporučuji.... přečtěte si prvních 5 kapitol, poté posledních 5 kapitol, epilog a budete spokojeni....
Dokola byly omílány stejné
informace, prostě ztráta času....

LuciR
13.06.2024 1 z 5

Ani při nejlepší vůli se nemůžu přidat k pochvalným komentářům ostatních. Čtení mě doslova nudilo a neodložila jsem jen proto, že jiné knihy autorky se mi líbily. Postavy byly nesympatické, chovaly se naprosto nelogicky,příběh se táhnul a dokola byly omílány stejné
informace. Rozuzlení na posledních pár stránkách bylo sice překvapivé, celkový dojem z knihy však nezachránilo, spíš naopak. Za mě opravdu ne.

Dela111
12.06.2024 3 z 5

Host nepatří k těm pár nejlepším thrillerům B. A. Paris, ale zdaleka není ani nejhorší. Autorka opět přichází s příběhem, jehož zápletka vychází z pošramocených vztahů - rodinných, přátelských i mileneckých a roli tu hraje jedno dávné tajemství.
Děj je jednoduchý, rozhodně se tady neztratíte, první polovina je navíc spíše přešlapování na místě. Celkové rozuzlení mně přišlo dost krkolomné. Vzhledem k tomu, co se stane, je motiv slabý, tohle není zrovna věrohodné.
Při srovnání s jinými současnými thrillery je Host průměrný až podprůměrný. Kvalita příběhů B. A. Paris je kolísavá, celkově mi připadá, že má sestupnou tendenci. Ani tento thriller mě nenadchl, spíše jsem z něj rozpačitá.
2,5*

Komaeda
11.06.2024 4 z 5

Vězeňkyně se mi nelíbila,ale Host jo. Nejprv jsem se nudila a ani to nechtěla dočíst,ale asi od strany 100 se to rozjelo, a napětím jsem to hned dočetla

knihomol1819
09.06.2024 2 z 5

Tak nevím,asi jsem četla jinou knihu než všichni ti co tady psali komentář přede mnou. Přiznám se,že mě kniha nudila a dočetla jsem ji jen protože jsem od autorky četla všechny její knihy a bohužel musím napsat,že jsou pořád slabší a slabší. Jak pro mne knihy : Za zavřenými dveřmi a v Pasti lží byly fantastické,tak tato kniha se neskutečně táhla. Postavy byly všechny nesympatické,nikdo nepracoval,všichni se jen doma flákali a proto měli čas babrat se ve svých "problémech". Snad jen konec byl trochu překvapivý,ale přiznám se,že už mi byl docela jedno.

PetraN17
09.06.2024 5 z 5

Opět velmi vydařená kniha, opravdu nečekaný závěr :))). Doporučuji

Autorovy další knížky

2017  86%Za zavřenými dveřmi
2018  85%V pasti lží
2019  72%Přiveď mě zpátky
2020  77%Dilema
2022  82%Terapie