Hotýlek

Hotýlek
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235353/bmid_hotylek-blc-235353.jpg 4 5239 5239

Některé věci jakoby existovaly mimo čas. Zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám, totalitním režimům i počasí. Takový je i hotel pana Leopolda, vlastně spíše hodinový hotýlek, založený v dobách první republiky a nabízející potěšení a rozkoš pánům za protektorátu a dokonce i poté, co ho znárodnili komunisté. Oč více přímočaré lásky ale nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy se odehrávaly v rodině majitele a posléze správce. (Dotisk v roce 2017)... celý text

BaNaMa
11.06.2018 3 z 5

Přečteno za týden, zajímavý příběh, ale znovu po této knize nesahnu.

VladkaBU
01.06.2018 4 z 5

... přečetla jsem za tři dny. Jakmile jsem začala číst, věděla jsem, že s otáčením stránek nebudu chtít přestat. Krásné vyprávění osudů nějakým způsobem spjatých s hotýlkem mě vtáhl a nepustil

helenah
31.05.2018 5 z 5

Po Haně od stejné autorky lehce odpočinkovější, ale stejně čtivě napsaná kniha. Líbilo se mi to opravdu moc.

dzeta
30.05.2018 5 z 5

Lehce psaná kniha o osudech několika rodin. Velice dobře čtivá

Eleanor-ka
30.05.2018 5 z 5

Běžně nečtu nic od českých autorů, ale paní Mornštajnová prostě umí. Příběhy jsou vyprávěny celkem jednoduše, chronologicky, bez zbytečných zdržovaček. Autentická atmosféra totalitního režimu, ve kterém jsou zasazeny hned několik lidských osudů, některé celkem úsměvné a druhé zas tragické. Autorka zde taky dbala na vyobrazení skutečných charakteristik postav, nejedná se o smýšlené dokonalé postavy, ale najdeme zde lidi bez svědomí, jednoduché lidi s neochotou k životu a ty, kteří se striktně drží vedle společnosti a naopak. Myslím, že česká literatura se za tohle dílo nemusí vůbec stydět. Doporučuji.

Lotka
28.05.2018 4 z 5

I když autorka píše své knihy jako přes kopírák, jsou to krásné a čtivé příběhy a osudy. Hotýlek nebyl tak dojemný jako Hana, ale i tak jsem si vychutnala každou větu.

HanaMalina
22.05.2018 4 z 5

Po Haně moje druhá kniha od autorky. Četla jsem jedním dechem. Velmi pěkné vyprávění o radostech a strastech rozvětvené rodiny a "hodinovém" hotýlku. V knize je velmi mnoho postav, tak doporučuji si čtení nerozvolňovat, aby jste se v jménech stále orientovali :-) Moc doporučuji :-)

KláraHunčarová
21.05.2018 5 z 5

Pro mě zcela nečekaný objev v české literatuře, určitě si s chutí přečtu i další knihy od paní Mornštajnové :)

Dashow
21.05.2018 5 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četla.. a zhltla téměř na jeden zátah :-) Krásná čeština, příběh Leopolda a jeho rodiny napříč desetiletími.. Chvílemi jsem měla dojem jako kdybych do jejich rodiny patřila a všechny důležité události z našich dějin jsem prožívala "s nimi". Mohu jen doporučit a těšit se na další titul od Paní Autorky :-)

Kaca24
20.05.2018 5 z 5

Za mě super! Hezky se četla, možná jen postav mohlo být trochu méně :). Krásné vykreslení postav, jejich vývoj, historické vyobrazení.. Místy mě "emočně vycucala".. Více takových autorů!

hankapimi
19.05.2018 3 z 5

Příjemné odpočinkové počteníčko, krásná čeština, zajímavé rodinné vztahy, ale HANA od paní Mornštajnové je prostě nepřekonatelná, ta se jí moc povedla !!! Ale to nic nemění na tom, že se pustím i do Slepé mapy... Moc pěkně se mi knížky A.Morštajnové čtou, doporučuji každou z nich.

Pomko
15.05.2018 5 z 5

Krásné vyprávění, které Vás pohltí a stanete se součástí románové rodiny. Po přečtení najednou prázdno. Naštěstí mám připravenu Slepou mapu.

mirka71
14.05.2018 5 z 5

Příjemné, odpočinkové čtení, takový román o životě jedné rozvětvené rodiny v horizontu několika desítek let.
Hezky se mi to četlo, po všech těch detektivkách milá oddechovka, moc hezky napsaná. Určitě se k ní někdy vrátím.

danalis
12.05.2018 4 z 5

Po Haně a Slepé mapě trošku odlišnější styl psaní, rodinný propletenec vztahů mě zaujal, ale těma dvěma knihám se úplně brilantností nevyrovná

prochajda
09.05.2018 4 z 5

Zajímavé čtení o Václavovi a jeho rodině i o společenské situaci ve které žili. Je dobře, že se nezapomíná a stále připomíná... knihy paní spisovatelky by měly být jako povinná četba.

Matita310
08.05.2018 5 z 5

Další skvělá knížka od této báječné české spisovatelky... Pro mě velice zamotaný děj s velkou spoustou jmen. A celá kniha je velice čtivá a na příběhy zajímavá. Osudy postav vás tak upoutají, že nebude chtít přestat číst.

Hnědoočko7
08.05.2018 5 z 5

Kniha se čte velmi lehce, styl autorky je mi velmi blízký. Člověk by chtěl číst dál a dál, ale už je bohužel na konci knihy. Je to příběh běžné rodiny, z které se stává postupem času trošku netradiční a rozrostlá rodina, zasazený do doby od války až po současnost.
Autorčina Hana mi přišla o trošku lepší, pravděpodobně svou syrovostí a životní tragédií hlavni hrdinky.

Zuzvil
07.05.2018 4 z 5

Hodnotím 4,5 hvězdičkami a jsem nadšená. Styl psaní autorky je skvělý a mě naprosto vyhovuje. Líbilo se mi, jak jednotlivé životní osudy rodinných příslušníků jsou různě zpětně vysvětlovány, vykreslovány a popisovány. Úvodní kapitola knihy člověka absolutně vtáhne do děje a ač kniha obsahuje "jen příběh jedné rodiny", tak je to velmi čtivé, zajímavé a je to čtenářský požitek (=zážitek). Určitě doporučuji knihu k přečtení!

orson
04.05.2018 4 z 5

Třetí kniha od Mornštajnové, kterou jsem přečetl... a nějak zjišťuji, že ten styl je pořád stejný, jen hrdinové se změnili. Což mě trocu zklamalo, ale pořád to bylo hodně zajímavé čtení.

Akimbo
03.05.2018 5 z 5

Tohle že je nejslabší knížka autorky? Hned objednávám další titul. Pro mě velmi milé překvapení.