Hra o tróny

Hra o tróny
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211880/bmid_hra-o-trony-6oi-211880.jpg 5 5957 5957

Hra o tróny rozpráva príbeh, ktorý prechádza z krutej krajiny ľadu do letného kráľovstva epikurejského bohatstva, kde sa rozpletajú osudy lordov a dám, vojakov a čarodejníkov, vrahov a zloduchov, stretávajúce sa v časoch zlovestných znamení. Záhadná skupina bojovníkov s mečmi z neznámeho kovu, kmeň divochov, privádzajúci ľudí do šialenstva, krutý dračí princ, ktorý vymení svoju sestru za trón, dieťa strácajúce sa v súmraku medzi životom a smrťou a odhodlaná žena, ktorá sa vydáva na zradnú cestu, aby ochránila všetko, čo je jej drahé. Uprostred celého tohto diania, príbehov plných tragédií aj zrady, spojencov aj nepriateľov visí osud rodu Starkovcov na vlásku. Z každej strany čelia útokom a snažia sa zvíťaziť v najkrutejšej z bitiek – v hre o tróny.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Game of Thrones, 1996

Denaille
23.06.2011 5 z 5

Dokonalost, která je o to dokonalejší, že má tolik dílů. Bohužel se to netýká financí. :D Podařilo se mně donutit mamku, aby se podívala na seriál a strašně ji štve, že je jen deset dílů. Tím pádem se odvažuji doufat, že bude investovat do knih. :D
Jenom doufám, že další díl vydají co nejdřív, abych měla sérii identickou.

I.Zi...
13.06.2011 5 z 5

Bran: „Může člověk vůbec být statečný, když má z něčeho strach?“
Ned: „To je jediná chvíle, kdy může být statečný.“

Jon: „Odlišné cesty někdy vedou ke stejnému hradu.“

Tyrion: „Dobře děláš, bastarde. Většina lidí by pravdu raději popřela, než by se s ní smířila.“

Lyanna: „Láska je sladká věc, ale mužskou povahu změnit nedokáže.“

Daenerys: „Obyčejný lid na něj čeká. Illyrio říká, že šijí dračí zástavy a modlí se, abys se Viserys vrátil zpoza úzkého moře, aby je osvobodil.
Jorah: „Obyčejný lid se modlí za déšť, zdravé děti a za to, aby léto nikdy neskončilo. Jim nezáleží na tom, zda si urození pánové hrají svoji hru o trůny, pokud jsou oni ponecháni na pokoji. Nikdy jim na tom nezáleželo.“

Mormont: "Věci, které máme rádi, nás často ničí."

"Noční hlídka potřebuje všechny druhy mužů. Proč by jinak měla průzkumníky, majordomy a stavitele? Lord Randyll nedokázal Sama udělat válečníkem a nesvede to ani ser Alliser. Nemůžeš překovat cín v železo, bez ohledu na to, jak tvrdě do něj bušíš, ale to neznamená, že je cín bezcenný. Proč by Sam nemohl být majordomem?"

Syrio Forel: "Otevřít oči, to je to jediné, co potřebuješ. Srdce lže a mysl si s tebou zahrává, ale oči vidí pravdu. Dívej se svýma očima. Naslouchej svýma ušima. Chutnej svými ústy. Čichej svým nosem. Ciť svou pokožkou. Teprve pak se formují myšlenky, tímto způsobem poznáváš pravdu."