Dokonalá lítost

Dokonalá lítost
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514213/bmid_dokonala-litost-wx2-514213.jpeg 5 586 586

Edinburgh ochromily vražedné bombové útoky. Oběti se počítají v desítkách a smrt neušetří ani místní policejní oddělení. Šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach ale nesmějí dovolit, aby jim utrpěné osobní ztráty zabránily vypátrat pachatele. Jak je možné, že nezanechává žádné stopy a je pokaždé o krok před nimi? Avě s Lucem nakonec nezbude nic jiného než dál kráčet vstříc pasti, která je má zničit. Nejvýbušnější případ jejich kariéry začíná a vše, na čem jim kdy záleželo, může skončit v troskách.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín

One for Sorrow, 2022

ostranka
17.10.2024 5 z 5

Pro mě hodně silný příběh plný emocí, který mi ještě dlouho zůstane v hlavě. Nejsem, myslím, žádná citlivka, ale tady mi při čtení ukáplo pár slziček, což se stává výjimečně. Nejhorší na celém příběhu je fakt, že nezní až tak nereálně. Jednání některých postav mi pak přijde ospravedlnitelné a pochopitelné. No a ten závěr! Snad to nebyl poslední díl série…

Araso
07.10.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA - zatím poslední díl autorky a musím říci, že byl skvělý... konečně začala autorka sekat taky do vlastních řad... přeposlouchala jsem všechny díly a musím říci, že každý byl o kus lepší než ten předchozí. Od poloviny této knihy jsem tušila jak se zřejmě případ rozplete. Nicméně poté následovaly scény, které ťaly do živého a oko nezůstalo suché... těším se na další díl!!!!!!!!

Verčule88
06.10.2024 5 z 5

Tento, zatím poslední (doufám, že bude pokračování...), díl byl pro mě nejsilnější. Autorka opět předvedla bravurní výkon. Nejlepší série, kterou jsem kdy četla, napříč všemi žánry.

vladimir5170
05.10.2024 4 z 5

Opět velmi pěkně, čtivě napsané. Jen - za mě - nesmyslně krvavé. Počty obětí značně snižují hypotetickou reálnost příběhu.

Arwen777
29.09.2024 5 z 5

Tento dosud poslední díl této série (pevně doufám v pokračování) byl emočně nejnáročnější. Bombové útoky jsou samy o sobě hrozivé, ale když s sebou berou lidi, kteří se snaží pomoci, je to o to náročnější. Zatřese to s našimi jistotami a vírou v nějaké nepřekročitelné hranice (jako bychom důkazů o porušování morálních zásad neměli v tomto světě už dost...).
A pak začne autorka poodhalovat důvody, které k útokům vedly a uvrhne vás do dalšího emočního víru. Kde je dobro a kde už zlo, kde je spravedlnost, dokáže jí náš právní systém dosáhnout? A jaký názor máte na pomstu?
Tento případ se vám zařízne hluboko, zatne drápy pochybností, odsuzování, pochopení, bezmoci a zůstane pocit nespravedlnosti a způsobí vám utrpení. Protože pojetí dobra a zla tu dostane hodně na frak.
Skvělý díl, který vám nedovolí knihu odložit. Ale ten konec... to jsme si snad nezasloužili...
Doporučuji.

Gracinka
24.09.2024 5 z 5

To byla prostě bomba. Za jeden den přečteno. Získali si mě všichni, včetně vraha, i když toho jsem původně tipovala malinko vedle. Nakonec byl ale i můj odhad správný.
Jediné, co mě hodně zklamalo, byl Luc. Poslední díl série a skončí to takhle? Jako vážně?!

Nikol2110
17.09.2024 5 z 5

Nejdelší díl z celé série. Jinak vše už tu bylo řečeno. Jen teda doufám, že bude nějaké pokračování.

Ilsa2
16.09.2024 5 z 5

Nebudu se opakovat, vše už bylo napsáno, možná bude ještě jeden díl nebo autorka vše vysvětli v nové sérii, i v této knize zmínila propojení s novou hlavní hrdinkou Connie, uvidíme a budeme doufat -:)

Čand@
26.08.2024 5 z 5

Taká zúfalá bezmoc voči systému ... úplne som z toho mala nervy. Príbeh o spočiatku "obyčajnom " stalkingu, ale kam to všetko viedlo ... samé "keby toto " a "keby tamto "... efekt mávnutia motýlích krídel.
A teraz sa rozhodnite - kto je vlastne v tomto dieli ten dobrý a kto zlý?

vercatko20
18.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla mega jízda!
Vypadá to, že je to poslední kniha ze série a autorka finále nemohla zvládnout líp. Tak skvělou knihu jsem dlouho nečetla - mělo to všechno: spád, akci, několik plot twistů, dokonce mě bavila i linka s masovým vrahem, ač preferuji spíše ty sériové.
Poprvé se mi stalo, že jsem vrahovi rozuměla a měla jsem k němu určitou míru empatie.. přišel prostě o všechno, co na světě miloval.
Nemám, co bych vytkla!

Hodně mě bavilo, jak si mě autorka povodila :D
Nejdřív jsem si myslela, že vím, kdo je pachatel - jasnej Liam. Pak mě Helen vyvedla z omylu, tak jsem si úplně už byla jistá, že teď už ho mám - otec nebo strejda Bobby, ale spíš strejda, na 99 %! :D
Pak zas vyšlo najevo, že to strejda nebude. Takže OK, bude to Mark, co se vyskytl v příběhu! OK, zase nic. Tak to asi opravdu bude Liam :D
Nope, zase špatně. Tak je to strejda Bobby. Ani hovno, byl to otec :D

Jediné, co mi trochu vadilo, byl konec. Přežil Luc? Nebo nepřežil? A co Ava? Žije pořád prací nebo se s Lucem zaměří na rodinu? Tolik otázek!!!! Helen, potřebuju odpovědi :D

ivoiro
12.07.2024 5 z 5

Moje hodnocení je vynikající. Pohnutky vraha naprosto chápu. Ten konec chápu tak, že další díl lze očekávat.

Dixiii
20.06.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem.
Výborná detektivka, i celá série.

Jani23
11.06.2024 5 z 5

Opět další napínavé čtení. Konec byl opravdu velmi nečekaný..

tinka1974
01.06.2024 5 z 5

Celá tahle série mě nadchla. Příběh byl dobře zpracovaný a velmi dobře se poslouchal. Jen doufám, že to není poslední díl, jak v komentářích nastíněno. Tento díl je o síle bolesti a kolik toho člověk dokáže unést, než sáhne po odplatě. Ukazuje i nedokonalosti systému, který by měl chránit oběti. Krom detektivní linky sleduji i vývoj vztahu mezi Avou a Lucem. A oběma jsem držela palce. A proto doufám v další díl a šťastnější začátek

hanzmb
01.06.2024 5 z 5

Bohužel série skončila a podle závěru se s resuscitací nepočítá. Co se týče zápletky opět vynikající a asi nejdrsnější ze všech dílů. Bohužel mi však připadalo, že se hodně ztratila ta lidská stránka a komplikace ve vztazích obou hrdinů. Zkrátka ta vynikající nadstavba nad běžnou krimi.

SisinkaRa
29.05.2024 5 z 5

Tato Dokonalá série byla dokonalá.
Detektivky jako z partesu, čtivé, napínavé, zajímavé s dobře napsanými postavami Luca, Avy a crew. Edinburgh a Skotsko jako skvělý setting.
Rozečetla jsem další autorčinu sérii a ta se čte taky skvěle.
Autorku doporučuji všem, kdo hledají dobré detektivky.

borupet
27.05.2024 5 z 5

Dokonalá série je u konce. Skvělý díl, asi nejlepší. Je to jedna z nejvydařenějších detektivních sérií, co znám (a mám doma v knihovně). A Luc s Avou? Asi autorka nechala každého z nás, ať si zvolí svůj konec. (I když já nejsem příznivcem otevřených konců.) Dokonalé a určitě doporučuji!!!

ujira
26.05.2024 5 z 5

Helen Fieldsová přitvrdila, zdá se že to co Ava musí prožít, překonat a vyřešit je už neúnosné, ale vyvažuje to lidskost , oddanost službě a láska. Navíc zločinec z donucení si si říká o pochopení. Smutný, těžký díl, krimi, která má psychologicky propracované a silné postavy, dobré čtení.

terinkha
29.04.2024 5 z 5

14/2024
Všechny díly dokonalé série byly skvělé a tento rozhodně není výjimkou. Nemohla jsem přestat číst, protože to bylo napínavý a zajímavý. Bombermana jsem odhadla celkem dobře, ale i tak to mělo napětí do poslední strany a to doslova. Takže jak to vlastně dopadlo?
Helen Fields rozhodně doporučuju, mně se prostě Ava s Lucem děsně líbí, i když Ava je trochu workoholický mešuge :-) A Lively je děsně správnej týpek, já z něj vždycky nemůžu :-)
90 %, plnej počet hvězd!

zelenoockaa
22.04.2024 5 z 5

Poslední díl, jedním dechem. Autorka fakt umí psát!