Jáma

Jáma
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552646/bmid_jama.jpg 4 1580 1580

Kříďák, drásavý a děsivý psychothriller C. J. Tudor, se stal nejúspěšnější knižní prvotinou roku 2018. Nyní je tu Jáma, příběh, v němž autorka co do hrůznosti a napětí ještě přitvrdila... Joe se nikdy nechtěl vrátit do rodného Arnhillu. Ne potom, co zažil se svou partou: šikanu, zradu, sebevraždu. Ne potom, co zmizela jeho sestra Annie. Ne potom, co přišel o rodiče. Ale Joe nemá na vybranou. Protože to, co se kdysi stalo Annie, se děje zase. Protože minulost má ve zvyku se vracet. Protože nejhorší den Joeova života nebyl ten, kdy se jeho sestra ztratila, ale ten, kdy se vrátila.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

The Hiding Place (The Taking of Annie Thorne), 2019

Makoves
13.12.2020 5 z 5

Moc dobre napsane. C. J. Tudor ma opravdu talent

Nikol92
12.12.2020 4 z 5

Líbí se mi psaný styl autorky. Nutí Vás to číst a číst, protože s každou stránkou napětí a tajemno graduje. Kříďák byl skvělý, ovšem Jáma se mu vyrovnává. Nicméně závěr je takový kostrbatý na můj vkus. Přesto kniha je celkově hodně čtivá a nenudí. Na dlouhé zimní večery ideální věc.

Martiiiik
11.12.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila malinko víc než autorčina prvotina, ale i tak nejsem nijak zvlášť nadšená. Zase to bylo hrozně zmatené, autorka se sice snaží tímto způsobem zvyšovat napětí, ale na mě to mělo spíše opačný efekt. A ty prvky nadpřirozena, no.. K tomu jedna Ninja.. :-D Nejsem si úplně jistá, zda sáhnout po další knize je dobrý nápad...

iLuciferie
10.12.2020 3 z 5

Styl autorky se mi líbí moc, ale tady mi bohužel nějak uplně nesedl příběh. Za mě po Kříďákovi lehké zklamání.

Čtenář300
08.12.2020 3 z 5

Kniha je spíš průměr. Čekal jsem od toho daleko víc. Ale jinak nemůžu říct, že je to výslovně špatná kniha. Spíš představa byla jiná a ten konec byl také zvláštní, trochu odfláknutý.

Forest66
28.11.2020 1 z 5

Celkem slušně vykreslenou atmosféru ponurosti bohužel kazí nedostatek napětí a vleklý obsah. Říct děj by bylo silné slovo. Výsledek je spíš než co jiného depresivní kniha, kterou jsem dočetl jen díky značné umanutosti. Po podařeném Kříďakovi velké zklamání

pastelka53
27.11.2020 5 z 5

Tady se někdo snaží inspirovat králem.. Nemůžu si pomoct, ale nejde neporovnávat.
Oprostím-li se od vykradeneho Řbitovu zvířátek kniha byla skvělá, stejně jako autorčina prvotina.

hey123
27.11.2020 4 z 5

když jsem knihu dočítala v noci, celkem jsem se bála Annie. Příběh mě vtáhl, takže jsem si živě představovala, jak se Annie chovala. Sympatická mi byla postava učitelky Beth.
Překvapením pro mě byl jediný kamarád, Brendan.

martin3554
25.11.2020 4 z 5

Kříďák autorčina prvotina, je thriller se vším všudy, zatímco Jáma je spíše napínavé drama, místy obohacená napětím a okultismem. Hlavní hrdina učitel se vrací do městečka svého dětství, aby se ukryl před svým věřitelem Špekounem, kterému dluží za směnky z karet. Není náhodou, že si vybral toto místo, rád by konečně uzavřel svou minulost, která souvisí s Jámou ukrývajici tajemství hluboko pohřbené..

josska
15.11.2020 3 z 5

Na Jámu jsem se těšila,ale přišlo trochu zklamání,,asi jsem čekala něco jiného,Křídak se mě líbil trochu víc,,určitě pujdu i do další knihy autorky..

sasena
15.11.2020 4 z 5

Jako horor dobrý, postupné dodávání informací o tom, co se vlastně stalo, udržuje napětí až do konce. Hřbitov zvířátek je jasná inspirace, ale mně se Jáma líbila víc. I když možné, že hororové finále zvolil autor z bezradnosti, jak to všechno vysvětlit. :-D

dzeta
14.11.2020 3 z 5

Nějak jsem se nemohla začíst. Začátek zdlouhavý, ale konec se mi opravdu líbil. Kříďák byl u mě lepší knížka.

MartySchattawa
14.11.2020 4 z 5

Druhá knížka od paní Tudor se mi mi líbila, ale Kříďák byl lepší... Děj ubíhá jak by měl a i tam byli nečekané pasáže, ale i tak jsem se, párkrát ztratil v ději.

Sabina335
13.11.2020 5 z 5

Druhá kniha této autorky mě zaujala mnohem více než Kříďák a jsem velmi ráda, že jsem se po jeho přečtení nenechala ovlinit a dala C.J.Tudor ještě šanci. Kniha má spád, napětí, čte se velmi rychle. Rozuzlení příběhu mě nadchlo, knihu jsem obzvlášť ke konci nedoškavě hltala a nebyla jsem schopná ji odložit. Těším se na další knihu - Ti druzí - už na ni koukám vedle sebe na nočním stolku!

tabaluga
05.11.2020 4 z 5

Druhá kniha od autorky se mi zdála celkem napínavá, ale nějak jsem se nemohla začíst. Vlastně mne oslovil až ten konec, kdy přišlo rozuzlení celého pribehu a došlo k nečekanému zvratu. Hororový příběh, ale možná by chtěl ještě trochu doladit...

mona.benny
05.11.2020 3 z 5

Nevím,ale jsem jedina, které to hooodne připomínalo její první knihu Kridaka?Nemohu si pomoct ale hodně stejných prvků.... tajuplna stará historka,která se vlastně nevyřešila, chlapík se musí vratit do rodného městečka,pofiderni partička děcek, dívka,které se NĚCO stalo...
Prostě Kridak na entou.... možná o chlup lepší. Takže žádné nadšení, ani zklamani. Prostě nepřekvapilo.

gordon13
31.10.2020 5 z 5

Přestože autorka očividně sbírá inspiraci u mistra Kinga, má svůj osobitý styl a dokáže vytvořit v příběhu parádní atmosféru. Obě její knihy se mi moc líbí a opravdu se moc těším na další příběh.

esfinge
28.10.2020 5 z 5

A mně se líbilo, četlo se mi skvěle a byla jsem napjatá. Mám ráda příběhy, kdy se prolíná přítomnost a minulost, do toho trochu tajemna a zoufalství a hlavní postava, která si vleče trauma, které postupně odkrývá.

Theresa.2679
27.10.2020 3 z 5

Trochu mi to připomínalo Kinga - tedy tou Jámou a tím co by se v ní mělo dít. Řadila bych jí spíše k průměru. Hlavní hrdina mě rozčiloval.

-markéta-
26.10.2020 3 z 5

Po přečtení Kříďáka jsem se moc nechtěla pouštět do další autorčiny knihy, protože mě Kříďák jednoduše nebavil a zklamal.
Musím uznat, že Jáma byla mnohem lepší, zajímavější a čtivější.
Chvílemi to bylo hodně zmatené a já sama nevěděla, co se s Jámou vlastně děje a o co tam jde. Myslím si, že z knihy bylo vytěženo strašně málo a bylo to velmi málo propracované.
Hlavní hrdina mi moc sedl a líbil se mi konec, kdy jsme se vlastně dozvěděli, kdo Špekoun je. Nevím, jestli se pustím do další autorčiny knihy, protože obě přečtené mi přišly lehce podprůměr.