Japonská kuchyně
Beate Mari Jahnke
Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci. Každý recept používá nejvýše deset surovin, které se dnes dají pohodlně sehnat v dobře zásobených obchodech nebo na internetu. Příprava je popsána krok za krokem. Dozvíte se, jak správně vařit rýži, jako používat miso a dashi, jak šetrně připravit maso, rybu nebo tofu. V kuchařce jsou recepty na přílohy, polévky, omáčky, hlavní jídla i dezerty. Už se vám sbíhají sliny na polévku udon, na vepřové se zázvorem, rýžové kuličky s omáčkou teriyaki? Tak honem do kuchyně!... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2022 , Jan Vašut (Vašut)Originální název:
Japan, 2019
více info...
Přidat komentář
Poměrně útlá kuchařka pro začátečníky v japonské kuchyni. Na obálce jsou přehledně vyobrazené ingredience, což usnadní orientaci v sortimentu a pojmech. Recepty jsou celkem snadné.