Její konec
Shari Lapena
Začalo to šokujícím obviněním...ale kde je pravda? Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí - má vše, po čem kdy toužila. Potom se ale objeví žena z Patrickovy minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda - nebo byla zavražděna? Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
The End Of Her, 2020
Tak tohle bylo hodně dobrý. Od půlky knihy sice trochu tušíte jak by to mohlo být, ale ve finále konec docela překvapí. Nenásilně propojené osudy postav dělají dobrý a ucelený příběh plný napětí.
Na novodobé thrillery jsou v dnešní době vysoké nároky. Před lety, kdy tento žánr uvedly znovu v podvědomí svými díly Gillian Flynn nebo Paula Hawkins byl knižní thriller znovuobjevená novinka, která přivedla ke knihám spoustu nových rekreačních čtenářů. Bylo to něco nového a zajímavého. Dnes, kdy thrillerů vychází několik stovek měsíčně jsou ty nároky už trochu jinde. Těžko říct, zda by Zmizelá nebo Dívka ve vlaku obstály tak dobře v dnešní konkurenci tohoto žánru? Z toho důvodu je opravdu náročné napsat dobrý thriller tak, aby si čtenář i po měsících pamatoval příběh a nezapadl mu ve změti jiných knih. Její konec je pro mě přesně takové dílo, kdy se k recenzi vracím po pár týdnech a popravdě si nejsem už schopna vybavit některé důležité momenty. Kniha mě bavila, ale žádný závratný zvrat se tam nestal.
Pro mě zatím asi nejslabší knížka od Shari Lapeny. Pořád to bylo zajímavé a byla jsem zvědavá, kam se to vyvine, ale čekala jsem na takové to "páni, cože?!". Když to nepřišlo během knížky, říkala jsem si, že se to třeba stane až na samotném konci jako u předchozích příběhů. Jenže ono nic. Cítím se trochu ochuzená, protože jsem se na nějaký ten pořádný zvrat těšila. Navíc na myšlenkových pochodech Patricka a Stephanie mi něco nesedělo, jako by sama autorka trochu tápala.
U třetí knihy začínám nalézat klíč k rozuzlení Shari Lapeny, ale není to ještě stoprocentní. Pointu jsem v celém důsledku neodhalil, ale byl jsem velmi blízko. Tradičně čtivé, napínavé, zamotané a konfrontační ve stylu kdo lže a kdo říká pravdu...
Knížka je čtivá, stránky rychle ubývají, to mám rád, ale! Zatímco cca první půlka knihy se rozvíjí poměrně hezky, čtenář některým postávám začne fandit / nefandit, tak zbytek se zvrhne v rádoby šokující zvraty, a to pomalu na každé 10té straně. Všechny postavy bez výjimky jsou ploché, bez emocí, bez logiky. Závěr knihy rozhodl, že jsem dal ještě horší hodnocení, než jsem zamýšlel. Nakonec ale musím také uznat, že nejsem cílovka a některým čtenářům se knížka může líbit a chápu i proč.
Přečteno jedním dechem! Reklama na titulní straně nelhala - napínavé, nervydrásající, nepředvídatelné. Vřele doporučuji.
Má třetí kniha od autorky (po Manželích odvedle a Někdo cizí v domě). Poslední roky mám problém se na děj v knize soustředit a myšlenky mi těkají jinam a já pak čtu potřetí stejný odstavec. Avšak u knížek od Shari Lapena tento problém nemám. Kniha se četla velmi dobře a měla jsem ji přečtenou za dva dny. Čtenáře rychle vtáhla do děje, byla napínavá a konec byl opět zajímavý, doporučuji!
Knihy od této autorky jsou pro mě oddychovky - dobře a rychle se mi čtou. Byla jsem zvědavá, jak to doopravdy s Patrickem a jeho první ženou bylo a nespletla jsem se, ale celkový závěr knížky pro mě byl celkem překvapivý.
Tohle by mohl být.. její konec.
Moje druhá kniha od Shari Lapeny (po Manželích odvedle), původně jsem si ji chtěla půjčit v knihovně, ale čekat přes rok v pořádí bych nevydržela.. tak jsem si ji holt musela koupit ;))
Kniha mě bavila, navíc mám také dvojčata, takže jsem Stephanii v některých chvílích naprosto chápala. Konec perfektní.
"Člověk si prostě nemůže pokaždé vybrat."
Byla jsem napnutá po celou dobu čtení. Z žánru thrillerů je spisovatelka Shari Lapena zatím má nejoblíbenější.
Milé čtenářky a čtenáři, tohle bylo špatné. Hodně špatné. Jednoduché věty připomínající vám psaný scénář a nepůsobící vám jedinou emoci, prvoplánový příběh, postavy chovající se hloupě, zbytečné postavy, které neměly ve finále žádný větší důvod pro to, aby v knize byly, scény, které nebyly vysvětlené a závěr, který byl zoufalým pokusem o to šokovat. No, nevyšlo to.
Kniha má spoustu kladných recenzí a dokážu to pochopit. Každý má jiný vkus a respektuji to. Za mě ale ne. Její konec byl i můj konec s autorkou. I když se přiznám, že jsem knihu začala číst až po velice příjemné hodinové ukázce z Audioteky. Takže, když už tak doporučuji jako nenáročnou audioknihu.
IG: @hanybooks
Hodnocení: Toto byla má 3. přečtená kniha od autorky a opět jsem byla velice příjemně překvapena, sice se mi kniha Jeden z nás líbila o něco víc kvůli dynamičtějšímu ději, ale tato kniha patří též k velmi kvalitním thrillerům.
Kniha měla v tomto případě velice pomalý rozjezd a zvratů jsem se dočkala až ve 2. polovině knihy, za to knize odebírám 1 ⭐️. Ale za to ty překvapivé momenty v 2. polovině knihy byly bomba a ty autorka opravdu umí, když už je člověk přesvědčen že odhalil celý příběh, tak se to nakonec převrátí úplně jiným směrem. Co se týče autorčina stylu, tak mi tato kniha přišla celkem odlišná od ostatních autorčiných knih, ale ty suprové a strhující momenty nechybí ani v této knize. Styl psaní autorky mi sedl ve všech jejích knihách, je srozumitelný , ne zbytečně komplikovaný a přeplácaný. A co se postav týče, tak na ty si také nestěžuji- skvěle vykreslené charaktery, příběhy každé z postav, které do sebe skvěle zapadají a vzájemně se doplňují a propojují.
Pokud Vám nevadí pomalejší rozjezdy a máte rádi napínavé čtení s překvapivými momenty a originálním námětem, tak si knihu klidně přečtěte, myslím si že nešlápnete vedle.
Velmi čtivě napsaná, nenáročná kniha. Nechybělo tajemství a napětí. Konec, pro každého čtenáře jiný.....doporučuji přečíst.
Dobře se četla, doporučuji pokud chcete sáhnout po nenáročné knize, od které se nebudete moci odtrhnout, dokud nezjistíte, kde je pravda. Přečteno za den.
V listopadu jsem se vrhla na poslední tři nepřečtené knihy této autorky. První z nich byla právě kniha Její konec. Četla se výborně, kapitoly nebyly příliš dlouhé, ale rozhodně nemůžu tvrdit, že bych byla napnutá jako kšandy. Za mě taková autorčina "klasika".
vraždy thrillery kanadská literatura thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
nejslabší kniha od této spisovatelky