Její konec
Shari Lapena
Začalo to šokujícím obviněním...ale kde je pravda? Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí - má vše, po čem kdy toužila. Potom se ale objeví žena z Patrickovy minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda - nebo byla zavražděna? Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
The End Of Her, 2020
Shari me jako vzdy nesklamala i kdyz konec byl najednou rychlejsi nez bych cekala,ale vrele doporucuji si knizku precist :)
První kniha od této autorky, kterou jsem četla. Napínavý děj, překvapivé zakončení. Dobře se čte.
Napínavé, úchvatné, nepředvídatelné ... Prostě wauuuu. Četla jsem jedním dechem naprosto dokonalý příběh se zvláštním zakončením ... Bude pokračování? Moc knihu doporučuji, tato autorka je skvělá, žádná její kniha není nuda.
Nejlepší knížka od Shari to není, stále vede Jeden z nás, ale i tento příběh nebyl špatný. Nechybělo napětí a opět jsem podezřívala každého, kdo byl v knize zmíněn. To mě na těchto knihách baví, ve svých myšlenkách si tvořím různé příběhy jak to asi mohlo být, takže to není jen tak nějaká oddechovka, ale donutí mě přemýšlet. Vraha jsem odhadovala od půlky knihy a v té době už jsem se začínala nudit a chtěla jsem, ať už je konec a já se dozvím pravdu... Pravdu jsem se dozvěděla, ale i tak mě ten konec neuspokojil, protože se objeví další vrah a můžeme se opět jen domnívat, kdo za tím asi stojí, to mě na knize zklamalo nejvíc.
Zatim nejslabsi titul od teto dobre spisovatelky, urcite sahnu v budoucnu po dalsim titulu, ale tento byl proste "nic moc", prestoze se kniha jako vzdy dobre cte a je napinava, zaver vsak neni nijak prevratny.
Z pocatku se pribeh moc nerozvijel, moc akteru pribeh malinko rozmelnilo, ale konec byl uchvatny.
Příběh zajímavý, kniha čtivá a konec překvapivý. To je prostě Shari Lapena. Četla jsem téměř všechny knihy, které u nás vyšly a tato se mi zdála nejslabší, ale i tak bezva čtení.
Knížka je čtivá a celkem napínavá, jako všechny autorčiny knížky. Příběhy Shari Lapeny mám ráda, protože umí parádně popsat postavy, situace a prostředí.
Trochu mě zklamal překombinovaný závěr.
Mé první setkání s Lapenou. S chutí se pustím do další.
Děj rychle plyne bez zbytečných odboček k překvapivému závěru. Postav je akorát.
"Jak ztřeštěný a nepředvídatelný je život. Jako cirkus - nebezpečné akrobatické kousky a lidi, kteří se schovávají za klaunskou maskou."
Musím uznat, že Shari Lapena umí perfektně vykreslit prostředí na první pohled idylického předměstí. Ovšem to by nebyla Lapena, aby v tom nebyl nějaký háček. Co se může zdát na první pohled dokonalé, se může během okamžiku změnit v kolotoč nečekaných zvratů. Do tří čtvrtin knihy jsem byla jako na trní a plná očekávání, děj svižně ubíhal a autorka mi motala hlavu jedním tvrzením za druhým. Inu, je třeba mít oči otevřené.
Hvězdičku ubírám za konec. I přesto, že jsem byla po celou dobu čtení držena v napětí, poslední stránky mě trochu zklamaly. Vše se událo tak rychle, jako by už to chtěla mít autorka za sebou.
Něco na dílech autorů, kteří bývali právníky, je neuvěřitelně přitažlivé. Je to promyšlené, logické, funguje to od začátku až do konce a všechno do sebe zapadne. Nic nezůstane nedořešené. Velmi, velmi dobré.
No nevím vadí mi psaní v přítomném čase a těch lží bylo na mě až moc. Vystrašenost většiny postav mi nějak nesedí
O něco slabší než předchozí knihy, ale přesto čtivá, napínavá a přes trochu překombinovaný závěr mě nezklamala. Zkrátka mám ráda knihy Shari Lapeny..
Další rodinné drama z pera této autorky- tentokrát se příběh rozjíždí velmi pomalu. Nejprv jsme seznámeni s idylickym manželstvím Patrika a Stephanie a jejich dvojčátek, to se změní ,když se mezi ně vmísí Erika -bývalá Patrikova milenka a odhaluje dávné tajemství smrti jeho bývalé ženy.Stephanie se musí rozhodnout zda ji věřít.V knize figurují ještě dva další páry Patrikův společník ve firmě a jeho manželka a další pár Gary a Cheryl a jejich adoptovaný syn a všechny spojuje právě Erika a její intriky,kterými chce všechny zničit. Zda se jí to povede se dočtete v této knize plné podlostí,tajemství a lží.Kniha je opět psána v krátkých kapitolách,jako ty předešlé a její styl psaní mě sedí.
Od knihy jsem měla veliká očekávání, která se tak z poloviny nenaplnila. Neříkám, že je příběh špatný, ale vadila mi první polovina knihy, kdy se neustále opakovalo to stejné dokola a příběh se nikam neposunul. Na druhou stranu, druhá polovina knihy byla o něco lepší, vypluly na povrch nové informace a zvraty a celkově se děj dal do pohybu. Kniha byla ke konci opravdu velice čtivá a napínavá. Jen si říkám, že autorka mohla celkový příběh pojmout o něco lépe. Konec knihy se mi celkem líbil, jen mi vadilo, že byl urychlený a zůstal poněkud otevřený.
Kniha se čte celkem dobře, ale snaha o šokující překvapení je zde trochu za hranicí uvěřitelnosti a jde trochu proti logice. Od této autorky existují lepší počiny.
vraždy thrillery kanadská literatura thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Dlouho se mi nestalo, abych pospíchala na každou volnou chvilku, kdy můžu knížku otevřít. Příběh čtivý, několik zvratů a závěr zajímavý.