Když přišli psi

Když přišli psi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545101/bmid_kdyz-prisli-psi.jpg 5 402 402

Některá tajemství by měla zůstat navždy skryta – je lepší nevědět, že hrdinové, kterým jsme vystavěli pomníky, ve skutečnosti mnoha lidem ublížili. Živa, Ludmila, Slávek, Ondráš i Karel mají co tajit. Ale kdo je může soudit, když prožili mládí v době, kdy se obyvatelé Beskyd báli partyzánů stejně jako německých vojáků? A lze rozpoznat dobro od zla, když máte nevratně zjizvenou duši? Hory na Valašsku dodnes skrývají příběhy velkých lásek a nenaplněných snů. Nadešel čas je vyprávět…... celý text

Renatecka
06.10.2024 5 z 5

Výborné čtení, jedna z nejlepších knížek, které jsem za letošek četla. Nádhera.

Katania
05.10.2024 5 z 5

Opět pěkné čtení.

zdehan
04.10.2024

Kniha byla moc pěkná pani spisovatelka umi psat.

avalon448
04.10.2024

Když přišli psi je silný příběh, který vtáhne čtenáře do světa, kde se vše změnilo. Kniha se věnuje nejen samotnému tématu přežití a adaptace na novou hrozbu, ale také klade důraz na vztahy mezi lidmi a otázku důvěry, odvahy a lidskosti. Autorka skvěle vystihla, jak se mění dynamika ve společnosti i v rodinách, když se objeví něco, co prověří charakter každého z nás. Doporučuji všem, kteří mají rádi psychologicky laděné příběhy s prvky napětí a hlubokým podtextem.

iška
04.10.2024 5 z 5

Život je jako duha, jen má podstatně více, a to mnohdy značně temných, barev. Necelých 300 stránek a kolik se sem toho vešlo. Životy jednotlivých aktérů se postupně prolínají, až vytvoří velmi silný příběh. Tahle knížka za doporučení opravdu stojí.

zimolka
02.10.2024 5 z 5

Kniha od knihy je lepší a lepší. Tady bych dala klidně 10 hvězdiček ,kdyby to šlo. Úžasná paní spisovatelka.

zuzana2599
30.09.2024 5 z 5

Celý příběh působí tak neuvěřitelně živě a opravdově, že ani v nejmenším nepochybuji, že se skutečně stal ! Živa, už její neobyčejné jméno, je toho pravým důkazem. O co má tato knížka méně stran, o to je působivější i silnější. Četla jsem tento beskydský příběh s údivem i zatajeným dechem.
Živo, Ludmilo, Karle i Ondráši, ráda jsem vás poznala ! Ani já na vás hned tak nezapomenu. A klobouk dolů před Scarlet Wilkovou, užila jsem si každičkou stránku !

Peace
29.09.2024 4 z 5

"Zapomenout. To bylo to, co všichni chtěli. Ale je to správné, snažit se zapomínat, tvářit se, že se nic nestalo?"

Zajímavý propletenec osudů lidí v nelehké době.
Jen se přiznám, že jsem čekala asi trošku víc.

VeruHoráková
28.09.2024 5 z 5

Příběh odehrávající se v poválečných Beskydech mě opravdu nadchl a za mě je to kniha, kterou vám můžu určitě doporučit! Kniha bude vycházet 5. září.

Ačkoliv už válka skončila a lidé si mysleli, že se bude žít už lépe, ani tato doba není snadná. Některé spory zůstaly nedořešeny a některá tajemství by měla raději zůstat skryta. Své o tom ví Živa, Ludmila, Slávek, Ondráš i Karel. Každý z nich udělal něco, o čem by raději nikdo neměl vědět. Ale kdo je může soudit, když prožili mládí v době, kdy se obyvatelé Beskyd báli partyzánů stejně jako německých vojáků? Například Slávek. Teď si hraje na hrdinu a dosáhl toho, čeho chtěl, je ve straně a má vliv. Kdyby jen ostatní věděli, jak to bylo na konci války. Ale i ostatní mají šrámy na duši si prožili svoje a mají i svoje příběhy..

Příběhy z poválečného období miluju a moc mě bavilo, jakým stylem byla kniha napsaná. Postupně se otvíraly příběhy jednotlivých postav, které se propojily a skvěle vygradovaly. V příběhu nebylo žádné hluché místo a charaktery postav byly skvěle vykresleny. Příkladem může být opět Slávek. Byť to byla záporná postava a ukázkový příklad soudruha, kterého nemá nikdo rád, v příběhu skvěle sehrál svoji roli. Líbil se mi i závěr knihy, za mě to dopadlo tak, jak mělo, takže z knihy jsem opravdu nadšená

MarekJuroška
27.09.2024 5 z 5

Další historickou knihu z pera autorky Scarlett Wilkové jsem si nemohl nechat ujít. Tahle kniha nás zavádí do období druhé světové války a následné období po válce v Beskydech. Prostředí mně blízké. Autorka má neskutečný talent na vykreslování jednotlivých postav a charakterů, protože v knize je těch postav poměrně dost a ani jednou jsem neměl problém se orientovat kdo je kdo a jaké mají vztahy. Každá ta postava je neskutečně osobitá, některým přejete jen to nejlepší, dalším zase aby je neminul zasloužený trest. Rodinné a mezilidské vztahy, které jsou ovlivněny válkou zanechají na každém stopy. Každou postavu trápí tajemství, teď je otázka jestli si ji nechají pro sebe.

Kniha má spád, ta tajemství a ty zápletky, které se v průběhu knihy začínají nabalovat vás nenechají v klidu a budete chtít číst dál a přijít na to, jak to všechno dopadne.

Já jsem velký fanoušek tvorby této autorky a těším se, na co dalšího se můžeme těšit.

gabra03
27.09.2024 5 z 5

Neskutečné, strhující, překvapivé, velkolepé - to je jen pár slov, která mě napadla při dočtení této knihy, která ve mně bude ještě dlouho rezonovat... Doporučuji k přečtení a kdybych mohla, tak nedám jen 5 hvězdiček, ale aspoň 7!

Kanimůra2
26.09.2024 5 z 5

já jsem četla všechny knihy a tahle byla nejlepší. Hltala jsem ji, fandila jedněm, zatracovala druhé a strašně jsem si přála dobrý konec.
Výborná kniha, všem budu doporučovat. Dávám 6*

Kiikuus
23.09.2024 5 z 5

Scarlett mám moc ráda a ani tentokrát jsem nebyla zklamaná. Ba naopak, příběh z přelomu poloviny dvacátého století je výborný.

Hlavní hrdinkou je Živa, okolo které se proplétají životní osudy lidí z její rodné vesnice v Beskydech. Na začátku si řeknete, že je v knize mnoho postav, ale ty jsou tak krásně propletené a nezapomenutelné, že se v nich rozhodně neztratíte. A na konci vám do sebe všechno krásně zapadne.

V příběhu najdete vše - sympatické i nesympatické postavy, lehké i nelehké osudy, spravedlnost i nespravedlnost, lásku i nenávist, ale především lidskost. Uvědomíte si, že doba a okolnosti mohou i z dobrých lidí udělat padouchy, ale ryzí charakter jím zůstane, ať se stane cokoliv. Zkrátka - život není černobílý.

Rozhodně knihu doporučuji a nemohu se dočkat další. Vždy úplně odlišné téma a vždy nezapomenutelné. Scarlett je klenot mezi českými autorkami.

Rubyn
23.09.2024 5 z 5

Určitě jedna z nejlepších knih, které jsem letos četl.

markej
23.09.2024 5 z 5

Nový román Scarlett Wilkové, který se odehrává v blíže nespecifikovaném podbeskydském lázeňském městečku na konci druhé světové války a těsně po ní, mě nezklamal... Osudy sourozenců Živy a Slávka jsou zajímavé, nechybí v nich nečekané zvraty a překvapivá odhalení, navíc jsem se dozvěděla i něco o tom, jak to kdysi v podhorských lázních chodívalo... Autorčiny knížky s historickou tematikou se pro mě definitivně stávají sázkou na jistotu...

Od autorky jsem četla všechny knížky, Desetkrát a dost pro mě bylo trochu zklamání, ovšem Až uvidíš moře i Ty chladné oči doporučuju, kudy chodím...

Hodnocení: 5 * z 5 *

Annannas
23.09.2024 5 z 5

Hluboká poklona této autorce, nádherně zpracované, skoro se nejde odtrhnout. DOPORUČUJI

sonkovaj
22.09.2024 5 z 5

Na knihu jsem se moc těšila a taky, že mě nezklamala. Líbila se mi moc. Každý, kdo v knize byl, měl nějaké tajemství. Příběh je parádně vystavěn s tou správnou gradací napětí a to se mi líbí.

Taky jak jednotlivé příběhy začínaly Jmenuji se.....

To bylo dojemné.

Dávám plný počet hvězd a doporučuji všem.

Moc se těším na další knihy od autorky.
Ta je opravdový Mistr vyprávění.

Katka2382
22.09.2024 5 z 5

Každý čin má svoji příčinu i následek.
Tento příběh čtenáře na začátku chytne a fakt nepustí dřív než s poslední stránkou.Za mě autorčina nejpovedenější kniha(zatím).
Dala bych minimálně 10 hvězdiček.

ivousekk
21.09.2024 5 z 5

Vyborne odvypravene nelehke osudy nekolika lidi z maleho lazenskeho mestecka pod Beskydami.
Pribeh byl svizny, vypraveni lehce strohe, bez zbytecnych odbocek a kudrlinek, no naposto idealni.
Treti knizka od autorky, co jsem cetla, opet skvela a za plny pocet *.

monishek
18.09.2024 5 z 5

Tohle me tak bavilo. Sledujeme jednotlive osudy, az se na uplny zaver vse vysvetli. Vyborne, zase jsem si pribeh uzila a precteno jednim dechem.