Kváskový chleba
Pavla Momčilová
Pomocník a rádce pro všechny, kdo doma pečou kváskový chleba. Kniha vyplývá z více než 30tileté zkušenosti autorky a přátel z přípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitní odborné literatury. V otázkách a odpovědích najdete rady, jak připravit kvásek a těsto ve stupních či zrychlenými postupy, jak si poradit v nesnázích, jak připravit domácí kvas, jak upéci nejen chutný pěkný a kvalitní chléb, ale i jiné kváskové, dokonce i sladké kváskové pečivo. 30 inspirativních receptů na kvásková těsta a jejich pečení, různé technologie kynutí, pečení. Navíc dvě desítky receptů na pokrmy z kvásku a zbylého chleba. Nepostradatelná pomůcka pro přátele zdravé výživy a všechny, kdo chtějí vědět, co jedí...... celý text
Přidat komentář
Tuto knihu mé oblíbené a zkušené autorky o zdravé výživě , jsem si koupila, abych si doplnila informace a hlavně zkušenosti s knihou Kváskové pečivo od Hany Bačíkové. V této knize najdeme mnoho kváskových fíglů a vychytávek. Jak pracovat s kváskem ,jak ho uchovat. Najdeme zde cenné rady ,jak na to aby se nám chléb podařil. V knize najdeme 27 receptů na kváskový chléb. Postupy pečení jak na to v domácí pekárně, pečení na plechu, pečení v hrnci, pečení v remosce a další rady. I jak chléb uchovat čerstvý pro denní potřebu. Výborná kniha.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2003 | Vaříme dětem chutně a zdravě |
2015 | Kváskový chleba |
2000 | Zdravá kuchyně našich babiček |
2011 | Retro kuchařka - Domácí recepty z 19. a 20. století |
2007 | Automatická domácí pekárna |
Mam zrovna pujcenou z knihovny. Chtela jsem zjistit, jak podavaji peceni z kvasku jini autori. Jesteze jsem ale mela stastnou ruku minule a jako prvni si vypujcila Kvaskovou kucharku Jany Berkove!! Tu doporucuji kazdemu, kdo v tom ma zmatek.
Bohuzel tuto (od Momcilove) doporucit nemuzu, dle ni nezacnete, pokud nic nevite. Porad se mluvi o kvasku, ale recept na nej je az na konci knihy! Navic se ma delat z 0,5 kg mouky a asi trictvrte litru vodu (postupne), na konci mate dobre kilo kvasku aco s nim, kdyz recepty jsou na 150g kvasku :/ Dle me nepouzitelne,neprakticke, recepty bez fotografii...Uz jen tohle v receptu: "150g kvasku rozmichaneho vlaznou vodou NEBO domaciho zitneho kvasu", jako tak jaky kvasek teda???
NEDOPORUCUJI. Pecu uspesne dle pani Berkove :)