Láska po řecku
Kat French
Útěk na ostrov může být řešením všech problémů! Tři nejlepší kamarádky se rozhodnou koupit nádhernou vilu na odlehlém řeckém ostrově a provozovat v ní penzion, aby unikly od svých životních problémů. Stará vila vypadá jako dokonalý splněný sen, skrývá však nejedno překvapení – štědré zásoby ginu ve sklepě, pohledného, ale zadumaného souseda nebo nečekaný příjezd slavné rockové kapely a jejích přitažlivých členů. Dokážou se kamarádky díky novým zážitkům odpoutat od minulosti a začít znovu?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , MottoOriginální název:
The Bed and Breakfast on the Beach, 2017
Je léto, tak teď mám chuť na nějaké letní, oddechové čtení s nádechem moře, ale tahle knížka mě teda zklamala. Děj mi přišel nereálný, tři hlavní hrdinky nesympatické a jejich románky přitažené za vlasy. Zkusím se tedy poohlédnout jinde.
Tuhle knihu jsem si s sebou vzala na dovolenou v Řecku. Nebyla jsem sice na ostrově, ale na Chalkidiki, ale ta řecká atmosféra mi ke knížce seděla.
Krásný příběh, skvělé kamarádky (kdo takové má, je šťastný člověk), a to erotické jiskření...
Prostě pohádka.
Když se s knihou přesunu do prostředí, které kniha nabízí, tak nemám důvod snížit byť jedinou hvězdičku. A to je přesně tento případ. Ihned jsem se ocitla na řeckém ostrově, ze kterého se mi vůbec nechtělo domů. Žádná postava mi nebyla nepříjemná či protivná. Plus oslík a palírna byli opravdu originální. A ač to tak podle názvu nevypadá, nebylo to extra přeslazeno. V tomto žánru určitě to lepší čtení, které můžete najít. Na léto jako dělané, jestli milujete Řecko, jděte do toho :)
Věci jsou tak složité, jak si je uděláte.
Skvělý místo pro příběh! Sama jsem byla Skopelosu a jako bych se tam znovu přenesla.
Super letní oddechovka, kterou jsem začala číst na dovolené na Krétě a dočítala už doma, takže jsem na nádherné Řecko mohla vzpomínat alespoň tímto způsobem. Ideální knížka na čtení u bazénu nebo moře, nemá složitý děj, člověk si u ní odpočine od každodenních starostí. Prostě moře, slunce, romantika A hlavně happyend, ten nesmí chybět! :)
PS: Pro větší požitek ze čtení nezapomeňte mít vždy po ruce nachystaný gin s tonikem! :))
Knížku jsem si vzala na dovolenou a bylo to moc pěkné čtení. Moře, slunce, romantika ....
Možná by děj zasloužil jen 4*, ale číst tu knihu o dovolené v Řecku zaslouží těch 5*. Občas jsem se i nahlas zasmala, třeba u těch scén s oslíčkem :)
Jak již zde bylo vícero zmíněno,je to romantické letní čtení ala červená knihovna, já musím jen souhlasit. Na začátku mě dost vadilo, že to jsou 3 namyšlené, povrchní paničky, co mají rádi luxus. Díky bohu se to dalo číst dál. Palírna byla super. Bylo to i vtipné. Prostě oddechovka se vším všudy, přenesete se do Řecka, nechybí romantika,vtip,trochu sexu a happy end. Co víc si přát od letní četby.
Příjemné oddechové čtení, ve kterém nechybí romantika, vtipné situace a hlavně krásný řecký ostrov zalitý sluncem.
Knihu jsem si vybrala hlavně z důvodu prostředí, kde se příběh odehrává. Jedná se o sladkou letní oddechovku, která vás přenese do slunného Řecka, kde sledujeme osud hned 3 žen.
„Podstrčil nám plané iluze, svou nahou opálenou hruď a písek mezi prsty u nohou. Podstrčil nám sluneční paprsky hladící po ramenou, lenivá idylická odpoledne i večerní koktejly za pohádkového svitu hvězd pod piniemi. Podstrčil nám naději na báječný život a naše bledé anglické ruce po ní chňaply, protože jsme zrovna byly vyčerpané, osamělé a naivní.“
Příběh by to nebyl špatný, kdyby romantické scény nebyly vytaženy do extrémního klišé, nad čímž jsem někdy protáčela oči. Ovšem ilegální palírna ve sklepě neměla chybu :)
„Ostrov, jak se zdálo, jim vyšel vstříc, třem ptáčatům s poraněnými křídly, a kousek po kousku je uzdravoval, aby mohly letět zpátky domů, pokud budou chtít.“
Knihu jsem přečetla během dvou dní během dovolené na Zakynthosu. Milá oddechovka, která se zabývá milostnými vztahy tří žen, které se přestěhovaly do Skelidosu.
Kniha splnila má očekávání.
Lehké oddechové ,holčičí’ čtení.
Nechybí romantika, klasické klišé červené knihovny ani rádoby dramatické zvraty. Naprosto ideální čtení k bazénu, kdy prostředí Řecka dovolí o klidném cestování alespoň snít…
Kniha me zaujala svym pribehem. Musi to byt nadhera zit v zemi kde je porad teplo a mit moznost se koupat v mori.
Knihu jsem objevila díky Databázi a potřebovala jsem nějakou oddechovku. To kniha rozhodně splnila. Odpočinula jsem si, čtení rychle postupovalo a dočtení jsem oslavila ginem.
Ale zcela upřímně, mnoho věcí by bylo lepší naznačit a nevyslovit, romantiku nedovádět do neuvěřitelných a trochu za vlasy přitažených situací a mírně se vymanit z šablony jasné červené knihovny, abych knihu brala jako literaturu ne jen jako oddychovku, kterou rozhodně věnuji do nějaké nemocniční knihovny pro povzbuzení unuděných pacientů. Tahle kniha mi potvrzuje pravidlo: když autor podrobně popisuje intimní scény, vyspravuje tím obvykle jednoduchý děj. Kdo zná, trochu mi to připomínalo, jak Rachel z přátel psala knihu po vzoru Chandlerovy mámy;).
Řecko, láska, romantika... Letní pohodovka plná sluníčka, přesně to, co jsem v téhle pochmurné a ošklivé době potřebovala. Taková ta knížka na zahřátí u srdíčka. Tři nerozlučné kamarádky se rozhodnou razantně změnit svůj život. Koupí vilu na řeckém ostrůvku Skelidos, s pár bonusy, o kterých neměly tušení a společně vyrazí vstříc novým zážitkům a novému začátku. Knížka mě bavila, častokrát jsem se zasmála. Celkově krásný romantický příběh se šťastným koncem, takových je třeba víc. Řecko miluji a s touhle knížkou jsem si všechno to krásné tam zase připomněla. Jen tam tak teď doopravdy být, nádhera.
Spousta slunce, úsměvů a samozřejmě ginu. Tři kamarádky, tři osobnosti a tři příběhy plné lásky. Moc hezký příběh.
Typická přeslazená červená knihovna. Od knihy jsem čekala víc nápaditosti. Děj předvídatelný, nic moc se nedělo, ale když chcete vypnout a nezatěžovat hlavu, je to kniha pro vás.