Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha)

Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha)
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47450/bmid_legenda-o-ospale-dire-CoU-47450.jpeg 4 60 60

Povídka od známého spisovatele Washingtona Irvinga je ve zjednodušené verzi doplněna českým překladem. Zjednodušená verze světově známé povídky Legenda o Ospalé díře od amerického spisovatele Washingtona Irvinga je určena pro mírně pokročilé studenty anglického jazyka. Jejím účelem je především rozšířit slovní zásobu, ale také schopnost rychle a bezpečně porozumět mluvené angličtině. Kniha je formálně sestavena tak, aby studentovi umožňovala co největší komfort při tomto stylu učení. Obsahuje: * český překlad na protější/levé straně od anglického textu * kontrolní otázky, jak jste porozuměli anglickému textu * okomentované zajímavé gramatické jevy * slovníček s fonetickým přepisem na konci knihy Na audio CD najdete povídku v angličtině namluvenou rodilým mluvčím. Můžete tak text poslouchat a zároveň kontrolovat psaný v knize. Zjistíte, že učení hrou vám umožní zapamatovat si mnohem více, a hlavně je radostné i zábavné!... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Computer Press (CP Books)

The Legend of Sleepy Hollow, 1820

zlootec
03.09.2024 1 z 5

Vztahuje se na "Dvojjazyčná kniha/učebnice" od Computer Press.

Když jsem knihu otevřel, tak jsem se zhnusil. Zjednodušený anglický text je vyloženě špatný, zejména ve srovnání s původním, jak jej sepsal Washington Irving. Českému překladu jsem se dál nevěnoval. Za mě medvědí služba anglické literatuře.

Jazzminator
26.10.2023 3 z 5

Legendu o Ospalé díře jsem poslouchala ve formě audioknihy, namluvené Zbyškem Horákem. Rozhodně doporučuji si nejdříve přečíst/poslechnout knihu ještě předtím, než se obrátíte k filmovému zpracování, abyste se vyhnuli zklamání z toho, že příběh je odlišný a alespoň pro mne tím pádem méně atraktivní. Některé postavy jsou úplně jiné a také se jinak chovají. Celkově vzato lze ve filmové adaptaci Tima Burtona vypozorovat značnou inspiraci samotným jádrem tohoto příběhu, jeho "obal" se však liší. Pokud pominu toto famózní zpracování s ještě famóznějším hercem Johnym Deppem v čele a vezmu v potaz to, že dílo je z počátku 19. století, určitě má tato povídka něco do sebe, sama o sobě je zábavná a poměrně čtivá, ačkoliv je krátká, a hodí se na četbu v tomto halloweenském období. Jen jsem čekala nějaké zajímavější rozuzlení.

Nuttelka
06.10.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Moc se mi líbí zpracování audioknihy formou dramatizace, Zbyšek Horák a spol. tuto "jednohubku" skvěle načetli a vdechli příběhu život.

666Jitka
25.09.2022 5 z 5

Originál Legendy o Ospalé díře, je poněkud jiný než vynikající film Tima Burtona, který paří k mým nejoblíbenějším. Přesto se mi kniha líbila, pobavila jsem se a dokonce i zasmála. Nečekala bych, že původní předloha ke strašidelnému filmu je tak černohumorná :-)

sgjoli
24.07.2022 4 z 5

Také se řadím mezi ty, kdo nejdřív zaregistrovali filmovou verzi. Knižní originál jsem nakonec poslouchala v audioverzi a byla to dobrá volba. Byť se film i originál jaksi v lecčems liší, líbily se mi obě varianty.
Audioknihu namluvil Zbyšek Horák a odvedl na tom dobrou a poctivou práci. Zároveň audiokniha nabízela i druhou dramatizaci s dalšími herci a různými ruchy a zvuky a i to bylo vynikající.
Příběh možná může znít jednoduše a otřepaně, když se dva nápadníci ucházejí o jednu dívku, ale ten hororový nádech dělá z tohoto díla příjemnou jednohubku, kterou stojí za to si poslechnout.
Ten dvojjazyčný text, o kterém tento profil knihy je, neznám, ale audiokniha rozhodně nabízí ucelený původní text, který si čtenář má rozhodně možnost ujít v plném znění a bez nějakého zjednodušování kvůli studiu jazyka.

lencin
28.08.2020 3 z 5

Povídka o učiteli v malém městě Ospalá díra. Ten sepři boji o dívku vyleká bezhlavého rytíře a opustí město.
(2008)

Johhanka79
10.01.2020 3 z 5

Slovíčko dinner přeloženo jako oběd apod. No ač jsem s touto edicí pro výuku angličtiny spokojená a ráda ji čtu, tak u této knížky zklamání. Ale stejně doporučuji.! Pokud se učíte angličtinu, tak každá přečtená kniha v AJ je přeci plus:-)

Vera Silent
31.12.2019 3 z 5

Haha, to je oproti filmu takove zklamani! Kdyby film s Johny Deppem neexistoval, hodnotila bych povidku jako prumernou. Nejvic me zklamala atmosfera, ktera byla venkovska, nostalgicka, trochu usmevna, ale desiva ani trochu. Ichabod je v pribehu hamizny a povercivy pavouk, Katrina koketa a hlavni duraz je kladen na popis krajiny, spise je to takova skica. Zkratka uplne neco jineho nez jsem cekala...

Romanka89
01.11.2019 4 z 5

Hezká krátká povídka, jako bonus si procvičíte angličtinu. Film je skvělý, při čtení jsem si ho představovala.

Aliii
14.07.2019 3 z 5

Pěkná povídka, i když jsem čekala trochu více hororové pojetí. Audionahrávka (rodilý mluvčí) nebyla nic extra, takový horší průměr.

missbellatrixx
04.07.2019 3 z 5

Trochu zklamání, že filmová verze má poněkud jiný konec...

petrn
30.05.2019 5 z 5

Klasika. Po knize jsem sáhl s očekáváním příběhu podobného té filmové verzi, což se úplně nenaplnilo - Tim Burton si filmový příběh očividně hodně přkrášlil - zklamán ale rozhodně nejsem. Příjemná humorná povídka, která stojí za přečtení

danyda
08.11.2011

Příjemně se čte, zábavná forma angličtiny.

Washington Irving
americká, 1783 - 1859
2007  71%Legend of Sleepy Hollow / Legenda o Ospalé díře (dvojjazyčná kniha)
1951  77%Hledači pokladů a jiné příběhy
1911  60%Pohádky z Alhambry