Letos v zimě

Letos v zimě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544141/bmid_letos-v-zime.jpg 4 253 253

Nové vydání ilustrované novely ke komiksové sérii Srdcerváči s bonusovým obsahem! Letošní zima byla pro Tori, Charlieho a Olivera Springovy dost náročná. Všichni tři se teď snaží prožít Vánoce hlavně v co největším klidu a pohodě. Oliverovi stačí zahrát si Mario Kart s bráchou a ségrou, ale pro Tori a Charlieho to znamená nutnost hodit aspoň na chvíli poslední měsíce a starosti s nimi spojené za hlavu. Budou letošní Vánoce pro rodinu Springových poslední kapkou? Nebo je naopak zase svedou dohromady?... celý text

Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

This Winter, 2015

GiraffeAndy
02.12.2024 3.5 z 5

3,5 *

"Nick a Charlie" mě upřímně jako novela bavila víc. Tady jsem měla tak trochu pocit, že tam vlastně není "nic nového", bylo to milé, ale asi už mám Alice Oseman a Srdcerváče až moc načtené, tak mě to tentokrát ničím nepřekvapilo. Ale oceňuji velmi realistický popis Vánoc s rodinou.

andrejci
02.11.2024 5 z 5

Roztomilí novela k Srdcerváčům. Rohzodně si ji o Vánocích přečtu ještě jednou. Na mě sice tenká, ale krásná. Líbilo se mi, že byl tady prostor i pro sourozenecké vztahy.

Jaehyun
16.10.2024 3 z 5

Bylo to fajn, za mě lepší než novela Nick a Charlie, tam mě Charlie dost štval.

Ivka14
04.10.2024 4 z 5

Kniha se čte lehce, ale je hodně emotivní, ale i zahřeje u srdce. Každý vypravěč je sympatický a komplikovaný. Každá kniha, kterou o těchto postavách čtu mi láme srdce a miluji je ještě víc.

Bylo to perfektní čtení před vydáním třetí série seriálu.

M.anon
30.09.2024 5 z 5

Roztomilá novelka k Srdcerváčům.

Roscata
26.09.2024 5 z 5

Malá jednohubka doplňující Srdcerváče. Pro neznalce asi o ničem, pro fanoušky must have.

Uma
14.09.2024 4 z 5

Hezká novela

Radzha
28.07.2024 3 z 5

Není to špatná novela, ale ve výsledku asi zbytečná. Rád jsem si ji přečetl, byla to taková ještě menší jednohubka, než nějaký díl Srdcerváčů. Kdyby ale byla rovnou součástí nějakého dílu Srdcerváčů, bylo by to asi lepší.
Jedná se vlastně o jeden den Vánoc z pohledu Tori, Charlieho a Olivera. Někdy jsem se pousmál, někdy podivil, hezké krátké čtení to bylo, ale znovu se ke knížce vracet asi nebudu.

lukas5373
18.07.2024 2 z 5

Jsem zklamán, narozdíl od Srdcerváčů nic moc. Omlouvám se, ale asi kdyby tato novela nebyla, tak by se nic nestalo.

Nejvíc mi vadila Tori, byla dost nesympatická. A pak se mi docela příčilo, že jejich nejmladší bratr mluví ve své části knihy na svůj věk až moc dospěle. A možná i ten styl mi nesedl. Myslím, že by se měla autorka držet komiksu.

FejKýý
19.03.2024 4 z 5

Zase milé krátké fajn čtení a je tam i ukázka na knihu Solitaire, ale ta mě nezaujala ani předtím a ani teď, tu vynechám. Zbývá mi přečíst ještě novelu Nick a Charlie, na kterou se jdu vrhnout teď a Srdcerváči 5 na které vyjde řada, jen co je budu mít.

Kristulda
16.03.2024 4 z 5

Krásná odpočinková novela, škoda že tak krátká.

Erra
25.01.2024 4 z 5

Neřekla bych, že je to špatné, ale Nick a Charlie mě vtáhnout více do děje. Je to opravdu kratičká povídka, ještě velkou část tvoří úryvek že solitaire, což bylo zklamání,
ze je to ještě o 10 stran kratší. Ale kdo má rád tenhle pár, bude se mu to líbit. :)

sabi_z_knihy
19.11.2023 5 z 5

Jedná se o krásně napsaný dodatkový díl ke knižní sérii Srdcerváči. Přestože se dějově kniha odehrává mezi 3. a 4. dílem, doporučuju číst spíš až po tom 4.
Půjdeme postupně, jak šly v knize pohledy postav:
Tori - já tu holku zkrátka miluju. Obdivuju ji už od Solitaire, kde mi poprvé skutečně došlo, co všechno se v ní odehrává, a od té doby je to jedna z mých nejoblíbenějších postav. A proto když jsem tu opět dostala část příběhu z jejího pohledu, byla jsem nadšená. A jo, opět mě to zasáhlo přímo do srdce.
Charlie - líbí se mi, že jsme tu opět dostali nový pohled na celou věc. Protože dostat se těm postavám do hlavy je něco jiného, než je číst jen v komiksech. Co vám budu, párkrát mi při jeho části slza ukapla.
Oliver - úžasný mladší bráška. Myslím, že jeho část celou knížku nádherně spojila a uzavřela.
Celkove jsem z knížky vážně nadšená a už se těším na další knihu z tohoto světa!
A musím říct, že angličtina tu taky byla v pohodě a vůbec jsem se v ději neztrácela.

Pokud máte rádi Srdcerváče, tak tato knížka je taky nutnost.

5/5

isabokmal
11.10.2023 5 z 5

Máte rádi svět Srdcerváčů? Tak určitě sáhněte i po této krátké knize, ale pozor! - radši až po čtvrté knize Srdcerváčů
Děj se totiž odehrává během jednoho zimního dne v době, kdy je už Charlie doma z léčení s anorexií.

Máte tu tři pohledy na jeden večer. Charlieho, Tori a Olivera, aneb sourozenců Springových, což se mi moc líbilo, protože vám to dá možnost nakouknout všem třem do hlavy a vidět, jak celou situaci vnímají. Oliver byl za mne dost zábavný, tak je to ještě malý kluk (Jeho "Mario Card" problémy bych chtěla mít )

Rozhodně nečekejte žádné složitosti. Je to hodně lehké čtení, které budete mít během jednoho večera za sebou. Vlastně bych se ani nebála se do knihy pustit v angličtině, což pak určitě udělám

Já Srdcerváče miluju, což víte, takže jsem si knihu užila a vřele jí doporučím každému, kdo to má stejně

roman9276
11.09.2023 5 z 5

Už se nám růžový obláček srdcerváčů trošku mračí, ale tahle jednohubka se četla úplně sama a pořád to miluju.

Edona
13.08.2023 4 z 5

Čteno v angličtině. Letos v zimě je krátká doplňková novela ze série Srdcerváčů a zároveň předchází knize Solitaire. Nick a Charlie mi přirostli k srdci, takže se k těmto postavám ráda vracím. Tato novela obsahuje pár ilustrací, ale není to zrovna veselé čtení. Naopak jak je u autorky zvykem otevírá těžká témata, o kterých ale je třeba mluvit. Za to dostává palec nahoru.
Pokud se do knihy pustíte, čeká vás vyprávění ze všech pohledů sourozenců Springových o Vánocích.

AlčaH
08.04.2023 4 z 5

Další novela, která se pojí k sérii Srdcerváči - a proto asi nejvíce řekne právě fanouškům těchto komiksů. :)

Jedná se o knižní jednohubku, která mapuje Vánoce rodiny Springových a přináší více detailů do situace, která byla v komiksu zmíněná jen zběžně. Knížka je zajímavá v tom, že je psaná z pohledu všech tří sourozenců - Charlieho, Tori i nejmladšího Olivera. Řeší se v ní především téma duševního zdraví, respektive duševního onemocnění, a dost se tu propisuje i téma rodinných vztahů.

Rozhodně zajímavé a příjemné doplnění hlavní série. :)

Nuttelka
02.04.2023 3 z 5

Opravdu jednohubka na zkrácení času :-) Lehce depresivní, Charlie se pomalu uzdravuje, ale pořád ho čeká dlouhá cesta...

barcasknihou
30.03.2023 4 z 5

Srdcerváči jsou srdcovka a tyhle doplňkové knížky jsou skvělé oddechovky. Vánoce jsou samozřejmě svátky klidu, pohody a trávení času s rodinou a nejbližšími. Pro Charlieho je to velká výzva, protože trpí poruchou příjmu potravy a má psychické problémy. Jeho příbuzní jsou jako osiny v zadku a moc nehledí na Charlieho city. Hodně se toto téma tady řeší. Máme tu kapitoly z pohledu Tori a Olivera, což jsou Charlieho sourozenci. Můžeme alespoň vidět jak Charlieho stav vnímají oni. A jde vidět, že i když tímto trpí jeden člověk v rodině, tak tím trpí dá se říct i ostatní. Je to krásně napsané a Tori i Olivera jsem si zase o něco více oblíbila.
Moc doporučuji.

Alžbětinka
28.03.2023 2 z 5

Nick, Charlie a Vánoce... kniha pro čtenáře série Srdcerváčů od Alice Osemanové.
Alice Osemanová (nar. 1994) je britská autorka. Mladá spisovatelka napsala již spoustu knih, mezi které patří například: Srdcerváči, Solitaire, Bez lásky a Nick & Charlie. Spisovatelka pracuje s LGBTQ+ tématikou a tím se její tvorba liší od ostatních.
Pro Charlieho jsou Vánoce jedno z nejtěžších období v roce. Charlie stále bojuje se sebepoškozováním a anorexií. I přes jeho léčbu jsou pro něj Vánoce náročné. Nick a Tori jsou pro něj stále oporou a chrání ho před nátlakem okolí.
Charlie je na každoroční Vánoční oslavě, na kterou přijde celá jeho rodina. Všichni se ho ptají na jeho psychické potíže a Charlie je z toho v rozpacích.
Knihu doporučuji pouze čtenářům Srdcerváčů. Bez přečtení komiksů knihu nepochopíte. Publikace je určena převážně pro teenagery. Jedná se o doplňkovou knihu, která není potřeba pro zacelení a je to přechod mezi Srdcerváči a knihou Solitaire (příběh o sestře Charlieho, Tori). Musím souhlasit s nápisem na obálce, který naprosto vystihuje příběh "pojďme předstírat, že jsme dokonalá rodinka".
Publikace mě nějak neohromila. Trošku jsem doufala v ukončení celé série Srdcerváčů. Knížka má něco přes 90 stran a na konci je první kapitola z knihy Solitaire (což mi přijde jako skvělý nápad). Já jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale asi mi nějak nesedla.

A. K.