Malá mořská víla (převyprávění)
neznámý - neuveden
Bohatě ilustrovaná kniha v sešitové vazbě vypráví zjednodušeně známou pohádku pro nejmenší děti a začínající dětské čtenáře. Krátké texty jsou psány psacím písmem. Přeloženo ze španělštiny.
Literatura světová Pohádky a bajky Pro nejmenší
Vydáno: 2006 , SunOriginální název:
La Sirenita, 1837
![Kontryhelka Kontryhelka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pohádka hezká, ale dost smutná a depresivní. Jak již jsem psala, Andersenovy pohádky jsou krásné, ale nejsou pro každého.
![Zumaan Zumaan](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/319202/m_zumaan-t2s.jpg?v=1661555383)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
U této pohádky jsem vždycky jako malá brečela a když jsem měla 9-10 let, tak jsem ji shledávala jako zábavnou, protože kdo by se mohl tak tupě zamilovat? Teď u ní nebrečím a ani se nesměju. Asi stárnu...
Mě se líbí, jak Andersen dává problémy lidstva do pohádek pro děti, takže je skoro všichni lidé znají a i přesto máme tolik zlomených srdcí (malá mořská víla), tolik únosů (perníková chaloupka), či neříkáme a nevysvětlujeme dětem skutečná nebezpečí (šípková růženka)
![Adelhyskova Adelhyskova](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Smutná, ale krásná. Mojí sestřence (6 let) se sice moc nelíbíla (právě kvůli tomu konci), ale já tento příběh mám prostě ráda.
![inachisio inachisio](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/318239/m_inachisio.jpg?v=1720968478)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Roztomilá pohádka, jíž jsem četla už jako starší, ale líbila se mi. Nejdřív se mi do ní nechtělo kvůli všeobecné propagandě, ale nakonec to bylo hezké a milé.
![niki-chan niki-chan](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/142420/m_niki-chan-RZm.jpg?v=1540823880)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Malá mořská víla je krásná pohádka, stejně jako ostatní Andersena, která je i smutná, přesto patří k mým nejoblíbenějším.
2001 | ![]() |
1997 | ![]() |
2013 | ![]() |
1986 | ![]() |
2003 | ![]() |
K Andersenovým pohádkám musí člověk dospět. Jsou na první pohled hodně depresivní, ale na další se teprve pomalu jejich krása vynořuje. U malé mořské víly mi to objevování trvalo dlouho.