Miznúce dievčatá
Lisa Regan
Detektívka Josie Quinnová série
1. díl >
Bola dosť blízko na to, aby videla, že dievča napísalo na stenu slovo jasnou červenou krvou. Vlastne to ani nebolo slovo. Meno... Jedného dňa zmizne v ospalom americkom mestečku Denton krásna sedemnásťročná Isabelle Colemanová. Všetci obyvatelia sa pustia do hľadania, no jediné, čo sa im podarí objaviť, je jej mobilný telefón. Nečakane sa však v meste zjaví iné unesené dievča – otrasené a traumatizované po roku väznenia –, ktoré vôbec nereaguje na svet okolo seba. Detektívka Josie Quinnová, ktorú práve suspendovali, sa rozhodne po zmiznutej Isabelle pátrať na vlastnú päsť. Má však len jedinú stopu, po ktorej sa môže vydať. A tou je záhadné meno Ramona. Tuší, že obe zmiznuté dievčatá majú niečo spoločné a Ramona je tajuplným kľúčom k tejto záhade. Josie Quinnová sa púšťa do zúfalých pretekov s časom. Za každú cenu musí nájsť Isabelle živú. Postupne zisťuje, že zmiznutých dievčat je viac, lenže nikto jej neverí. Podarí sa jej napriek tomu chytiť šialenca, ktorý ich unáša? A na aké temné miesta sa bude musieť vydať, aby odhalila pravdu, ktorú nikto nechce vidieť?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2021 , CosmopolisOriginální název:
Vanishing Girls, 2018
Úplně jako kniha od Bryndzy.
Drsný příběh, větší počet mrtvých, nějaké střílení a krev (rádoby drama), mně nesympatická hlavní hrdinka a happyend.
Ale styl psaní takový jakoby horkou jehlou a kniha ve mně nic hlubšího nezanechá, je jen jedna z mnoha dnes tzv. bestsellerů, které na nás chrlí knihkupectví.
Jako čtení pro ženskou docela šílené téma, ale zhltla jsem to takřka jedním dechem. Hned od začátku je kniha nabitá akcí a nejde se od ní odtrhnout. Těším se na další díly.
Napsala bych masakr, ale knihám se toto přirovnání nehodí. Musím přiznat, že jsem četla se ustáleným dechem a představa, že se toto může reálně dít, mě děsí. Těším se na další setkání s Josie.
Poměrně slušná detektivka, děj měl napínavý vývoj. Postava Josie byla sympatická. Určitě si přečtu další díly série.
Mizející dívky mě ohromně bavily. Stačilo pár stran a mě bylo jasné, že s Josie Quinnovou se určitě nesetkávám naposledy. Paličatá vyšetřovatelka se smyslem pro spravedlnost, to je můj šálek kávy. A když se k tomu přidá ještě banda zkorumpovaných policistů, vznikne něco opravdu čtivého, co jen tak neodložíte. Už se těším na pokračování.
Ani nevím, jak dlouho jsem neměla v ruce takhle čtivou detektivku. Od začátku mě to vtáhlo a za pár hodin bylo přečteno. Skvělé! Mám ráda knihy Roberta Bryndzy a tohle bylo podle mě ještě o chlup lepší. Doufám v další díly a moc se na ně těším!
Dlouho jsem přemýšlela jestli si mám knihu koupit a udělala jsem dobře, že jsem si jí koupila. Určitě mě nezklamala, je napínavá, čtivá. Autorku jsem si přidala do sledování a čekám na další knihu
Chvilku mi trvalo se začíst. Kniha mě zkrátka nevtáhla ihned s první kapitolou. Přečetla jsem ji, ale nezanechala ve mně žádné pocity, žádné chtění přečíst si další knihu od této autorky.
Pěkná detektivka, konec docela napínavý a překvapivý, zajímavá zápletka. Povedený příběh.
Kniha mě mile překvapila. Čekala jsem, že děj bude úplně o něčem jiném a celé to nakonec bylo báječně zamotané.
Tak tahle detektivka mě opět pohltila, že jsem nedokázala přestat, dokud nebylo dočteno. Perfektně zpracován příběh, žádné díry, kde člověk nedostane odpovědi. To co se dělo mezi policajty bylo opravdu dost kruté, nedivím se, že nechtěli Josii jako policajtku, aby nahlédla pod pokličku. Jenže ta byla tak tvrdohlavá a cílevědomá, že se nedala odradit kde jakým vyhrožováním. Jedině co mě mrzí je, že musíme čekat delší dobu, než vyjde další díl.
Hlavní hrdinka Josie Quinnová mi v mnoha ohledech připomínala Eriku Fosterovou ze série Roberta Bryndzy. Obě jsou totiž stejně paličaté, odhodlané, ponořené do případů a ocitly se na černé listině svého zaměstnavatele. Josie mi byla velmi sympatická už od počátku příběhu, kdy se dost nevinně připletla k případu. Skákám radostí do vzduchu za to, že se nevyšetřuje vražda ale zmizení. Přijde mi totiž, že v současné době se v knižních příbězích řeší jen samé mordy. Celkově musím za konec autorku pochválit, jelikož mi přišlo všechno pěkně dotažené a dokonce se nebála ani nějakých ztrát na životech. Na další díl jsem už nyní hodně zvědavá!
Po delší době zase kniha, kterou jsem přečetla na jeden zátah. Nato , že to byla prvotina, tak super. Už se těším na další. Konečně také konec, který nebyl utnut, ale vše vysvětlil.
Kniha se mi četla dobře,dej byl zajímavý ...Josie jsem si oblíbila,doufám že budou další dily.
Velmi zajímavý příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které se v Americe dějí. Příběh až mrazí. Konec knihy je takový, jaké mám ráda (ne moc stručný).
Skvělá kniha, napínavá, vřele doporučuji...Doporučil by mi někdo prosím knihu v podobném duchu? Předem děkuji:-)
vraždy detektivní a krimi romány záhady americká literatura thrillery sexuální násilí tajemství zmizení lidí únosy vyšetřováníAutorovy další knížky
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Opravdu super, bavila mě víc než než Bryndza, nebyla plná brutálních detailů. Moc se těším na pokračování.