Moderní česká cukrařina
Josef Maršálek
Česká moderní cukrařina Od vánočky až po nejnovější trendy v cukrařině. Nejlepší cukrářské recepty pohromadě! I cukrářské řemeslo si zaslouží svého kreativního designéra – a Josef Maršálek je jedním z nejlepších. Prestižními cenami ověnčený cukrář pracoval více než sedm let v londýnském kulinárním týmu luxusního domu Harrods, pekl pro britskou královnu, cestoval po světě, sbíral zkušenosti v Americe i v Indii a udával cukrářské trendy celému světu. A teď sepsal na základě svých zkušeností kuchařku dostupnou pro všechny. Najdete v ní 47 jeho nejoblíbenějších receptů zahrnujících českou klasiku i moderní dobroty a můžete se inspirovat osvědčenými cukrářskými triky nejen pro začátečníky, ale i pro pokročilé. Nechte se zlákat a přijměte pozvání do sladkého světa plného lahodných krémů, křupavých těst, neodolatelných moučníků a sametových polev – do světa, který si ode dneška můžete upéct a připravit sami doma!... celý text
Přidat komentář
Pan Maršálek je mistr ve svém oboru. Kdo sleduje jeho pořad každou neděli,tak ví o čem mluvím. Jeho ta cukrařina fakt baví a je to vidět. Tato kniha je tomu důkazem. Pěkné fotečky i recepty, některé určitě vyzkouším, některé ne jsem amatér a asi by se mi nepovedly.
Jako inspirace se dá použít, ale osobně mě z celé knihy zaujaly jen dva recepty, u kterých jsem si řekla, že by stálo za to je vyzkoušet.
Na druhou stranu oceňuji, že všechny recepty jsou poskládané tak, že je lze vyzkoušet s běžným vybavením, které má každý, kdo aspoň občas něco peče, doma.
Musím se přiznat, že od knihy jsem čekala trochu víc klasičtější recepty. (Moje naivita) Ale určitě některé recepty vyzkouším.
Bohužel tato kniha mě dost zklamala. Je to dost odbytá kuchařka, postupy jsou stručné a pokud uvedený postup člověk nikdy nedělal, nemá šanci to udělat správně. Často se mi stane, že i když to dělám přesně podle uvedeného postupu, výsledek je zcela jiný (např. karamelky). Chtěl bych vidět, jak se udělá odpalované těsto podle uvedeného postupu, neumím si představit, že by se vajíčka nesrazila, když je dám do horkého základu. Všude píší, že základ je potřeba vychladit na pokojovou teplotu. V knize jsou i tiskařské chyby (opakující se věty u různých receptů), takže pak těžko lze věřit gramáži atp.
Beru ji už jen jako inspiraci.
Na mě trochu úletové, ano, jsem konzervativní Ale taky jsem amatér. Na druhou stranu mít doma takového profesionála, asi by mě zachránilo už jen to, kdybych byla tou klasickou kovářovou kobylou, co chodí bosa a zatímco kovář vypéká jinde, ona chroustá křížaly
Moc pěkná kuchařka. Líbí se mi, jak jsou rozepsané suroviny a postupy k receptům. Bavilo mě si ji prohlížet i v ní číst.
Koupila jsem dceři...:-)...pravda, chtěla jsem koupit Mirku, ale v době svátku Daniely měla vyjít až za týden:-).. Rozhodně ale nelituji a byla to dobrá volba...????????????????.. jak zpracováním, vizuálně i praktickými zlepšováky... Doporučuji pro dcery a dobrý nápad na dárek...Ps. dceru to chytlo a prakticky jede už několik receptů, takže okolí se má!!!!!...Hold je po mně:-)
To je talent! Ty úžasné kombinace! Tohle umím při vaření, ale ne při pečení, klobouk dolu
Mě tato kniha s moderní cukrařinou příliš nenadchla.Ráda peču ,ale přeci jen mám raději pečení trochu klasičtější.
Krásně udělaná knížka. Receptů v ní neni přehnaně moc, ale všechny stojí za vyzkoušení a jsou zvládnutelné i v běžných domácích podmínkách.
Autorovy další knížky
2019 | Péct, milovat a žít |
2020 | Moderní česká cukrařina |
2022 | Čas na pečení |
2022 | Kynuté |
2020 | Moje sváteční pečení |
V televizí pravidelně sledují pořad Peče celá země a v neděli ráno Buchty po ránu. A chtěla jsem si vypůjčit v knihovně knížku Josefa Maršálka Péct, milovat a žít, ale ta byla zrovna půjčená. Tak jsem si ji hned zarezervovala a vypůjčila si všechny ostatní co tam byly :):):)
Knížka krásně zpracovaná. Při prohlížení se člověku sbíhají sliny. Akorát v ingrediencích někdy je vejce na kusy a někde na gramy. Některé recepty na mě moc moderní. Mám radši klasiku a jednoduchost.
Knížka je věnována babičkam Josefce a Božence, protože bez nich by autor nebyl tam kde teď je. ÚŽASNÉ