Motýliky 2: lietajú v tom obaja

Motýliky 2: lietajú v tom obaja
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437294/bmid_srdcervaci-kniha-druha-cut-437294.jpg 4 926 926

Srdcerváči / Motýliky série

"Ako pomenovať túto knihu jedným slovom? Kjúúúúúúúúúút! Toto bolo nesmierne milé, zlaté a krásne nakreslené! Odporúčam a prosím si viac :)“ Kika Dvaja chalani. Jedna lovestory. Nick a Charlie sú najlepší kamoši. Nick vie, že Charlie je gej a Charlie si je istý, že Nick je na baby. Ale... Láska chodí po nečakaných chodníčkoch a Nick sa učí počúvať svoje srdce, aby zistil pravdu o sebe, o svojich kamarátoch aj o svojich najbližších príbuzných. Motýliky – Lietajú v tom obaja je druhý diel zo série komiksových románov.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

Heartstoppers. Volume Two, 2019

andrejci
27.10.2024 5 z 5

Člověk se prostě musí hned pustit do dalšího dílu. Pokud to jde tak příběh Charlieho a Nicka miluji ještě víc.

monushka
09.10.2024 4 z 5

Opět krásné ilustrace. Moc oceňuji to, jak krásně k danému tématu přistupují rodiče hlavních hrdinů.

Dnes se těším na třetí a čtvrtý díl.

Roscata
26.09.2024 5 z 5

Miluju to. S kluky a jejich blízkými to ani jinak nejde. I když se to zdá jen jako jednoduchý romantický příběh o dvou klucích, opak je pravdou. Ale přes to, že se v každém díle objevují i těžká témata, je příběh pořád krásný a chcete ho číst.

KnihoMolka-_-
17.09.2024 5 z 5

Mam to asi podobne jako v komentari pode mnou...kdyz jsem zacala prvnim dilem, druhy den jsem mela za sebou i druhy...
Je to skvelyy...ty obrazkyy

martina.culik
16.09.2024 3 z 5

Četla jsem druhý až pátý díl v kuse, takže si nejsem přesně jistá, který byl který.
Každopádně příběh mě dál bavil, i když mi přijde trochu naivní. Ale i tak mě to dál bavilo.

milovnice_knih_
11.09.2024 5 z 5

Po delší době jsem si dala rereading druhého dílu, této skvělé série a to hned ze dvou důvodů: 1. abych si sérii připomněla než se pustí do pátého dílu a 2. tato série je pro mě takovou jistotou, když potřebuji vypnout, což jsem teď velmi potřebovala.
Stejně jako při prvním čtení této knížky jsem nadšená. Miluji ten příběh a ty postavy, a to jak ty hlavní, tak i ty vedlejší. A samozřejmě musím pochválit i ty dokonalé ilustrace, které jsou u komiksů velmi důležité.
Za mě velmi doporučuji!!!

Uma
22.08.2024 5 z 5

Gut, gut

Aquagirl
22.06.2024 5 z 5

Asi se mi to líbilo ještě víc, než první díl. Takové roztomilé a sympatické. A ty ilustrace nemají chybu!

kopeceli
08.06.2024 5 z 5

Skvěle vyjádřená složitost dospívání, nejistota zamilovanosti, kombinovaná s hledáním sexuální orientace. S přiznáním si své odlišnosti.
Chtělo by se mi rýpnout si, že těch odlišných je tu víc, než standardních, ale vzhledem k tomu, že to je téma knihy, že autorka vyzvedává sílu přátelství, podporu rodiny, ukazuje těžkost odlišnosti tak citlivě, hodnotím všemi hvězdami.
A doporučuji přečíst i rodičům!

Kristulda
02.03.2024 5 z 5

Milé jako první díl.

Vikinka224
27.01.2024 5 z 5

Krásné, milé, stejně jako první díl.

miskami19
18.01.2024 5 z 5

Autorka skvěle vystihuje atmosféru a emoce. Moc vydařený komiks. Miluju ty samostatné scény bot a ruk!

terezaterka2000
15.01.2024 5 z 5

druhý díl mě opět nezklamal. Je to strašně milý a nenásilný příběh. Navíc pěkně ilustrován. Těším se na další díl.
Seriál je taky perfektní!!

fvalek
28.10.2023 4 z 5

Druhý díl pokračuje za prvním a konečně se rozjíždí ona tížená romance, která je miloučká, krásná, sladká a nemá téměř žádné problémy. Na jednu stranu to může působit nudně a nedynamicky, na druhou stranu proč ne. Proč by něco nemohlo být lehké, šťastné, příjemné a bez problémů? Konkrétně tady tedy absenci zvratů, krizí a peripetií oceňuji.

Co se mi bohužel příliš nelíbilo je styl písma, který mi byl šíleně protivný a četl se mi těžce a nepříjemně. je sice trošku žádané, aby to působilo jako deník, případně naprosto přirozený a zbytečně neupravovaný rukopis autorky, ale nevím, proč je každé písmenko jinak velké a vypadá to jak písmo osmiletého... Zbytek knihy je ale moc fajn a musím uznat, že tomuhle vztahu fandím. Viděl jsem seriál, který je trošku dopředu, takže už se mi tam rýsují nějaké budoucí problémy, hlavně co se týče Charlieho a jeho širokých velkých svetrů apod., ale tenhle komiksový díl je stále ještě příjemně se rozjíždějící začátek. Líbil se mi i bonusový komiks na konci a docela oceňuji i profily postav, kde je vidět, že autorka řeší opravdu důležité srdcové věci, jako třeba kolej z Bradavic, to beru! :)

Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Druhý díl Srdcerváčů byl moc milý, stejně jako první díl. Ilustrace jsou překrásné, orientace v dialozích je jednoduchá. Určitě je to skvělá věc pro mladší čtenáře, kteří třeba prožívají totéž co Charlie a Nick. Nebo prostě pro milovníky první lásky a komiksů.

Radzha
01.10.2023 5 z 5

To je tak roztomile a všeříkajíc nakreslené až to není možné.
Autorka dokáže dokonale vykreslit mimiku a postavení všech postav. Několikrát jsem se přistihl, že se v této kapitole stydím s hlavními hrdiny. Ale taky jsem se s nimi několikrát zasmál od srdce.
Pořád platí, že je to kniha k odpolednímu kafíčku. Zároveň bych tuhle knihu (a asi i speciálně tenhle díl) doporučil všem lidem, kteří si nedokáží představit, co prožívá člověk, který se v sobě nevyzná a chce se vyoutovat.

Terrez93
23.08.2023 4 z 5

Druhý díl rozhodně lepší, propracovanější, detailnější než první. Čtení jsem jsi užila, mělo to spád a děj byl super!

Edona
10.08.2023 5 z 5

Čteno v angličtině. Nick a Charlie jsou lásky, naprosto jejich love story žeru. Miluji jak komiksy, tak seriálové zpracování. Doporučuji k přečtení, ať už hledáte téma LGBT+ nebo ne. Jejich love story za to stojí.

pani_ari
29.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Rozkošné čtení, nádherné grafické zpracování. Za pár dní jsem vesele zhltla všechny Knihy. V celém příběhu je vidět obrovský přerod z roztomilé YA romantiky v temnou tematiku psychických onemocnění (mentální anorexie, obsedantně-kompulzivní porucha)
Netvrdím, že je to špatně, jen mě to překvapilo.

adevis
25.06.2023 3 z 5

Roztomiloučký, miloučký. Hezké odreagování. Těším se na další díly :)