Muffin a čaj

Muffin a čaj
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532745/bmid_muffin-a-caj-65d83adbf3aa2.png 4 1618 1618

Muffin a čaj série

1. díl >

Muffin a čaj #1 Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí.

Terez67
15.06.2019 5 z 5

Tohle byla moje první kniha s LGBT tématikou a jako musím říct, že se mi ta kniha opravdu moc líbila... za prvé to od mladého českého autora a za druhé je toho první knížka a je dost dobrá ♥
Moc jsem si oblíbila ty hlavní postavy byly mi hodně sympatické ♥ a prostě ten příběh byl úžasný, roztomilý a hezky se to četlo, za mě fakt bomba :) Určitě si přečtu druhý díl ♥ a taky budu číst i další knihy s touto tématikou hezky mě tady ta nakopla k tomu :) a hlavně moc doporučuji :)

MIA-chan
15.06.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

Pitbullka
14.06.2019 4 z 5

Milá, příjemná oddechovka, která se rychle čte. Něco mi tam ale trošku chybělo.

Lumine
14.06.2019 5 z 5

Jaká to roztomilá a umně napsaná knížka! Jednu chvíli jsem se culila, další smála a poslední plakala a znova a znova. Rozhodně doporučuji!

Cometka
13.06.2019 5 z 5

Super úžasná knížka. Vlastně neznám dost superlativ, které bych mohla použít na hodnocení. Těším se na druhou knížku autora a jsem zvědavá, zda překoná tuto. Jediná, kterou jsem na toto téma četla a které se Muffin a čaj vyrovná, je - Je to jinak, mami, protože obě fakt pecka. Tato psaná z pohledu mládeže, druhá z pohledu dospělých mužů, ale obě skvělé!

anet99ka
11.06.2019 5 z 5

Je to tak krásný a nevinný příběh, že dokáže rozesmát i rozplakat jedinou větou. Dokáže člověka pohltit tak, že si až přijde, jako by seděl s Danim a Kittym v jednom pokoji a cítil spolu s nimi, jak je najednou celý svět v pořádku.

michaella03
08.06.2019 5 z 5

O knížce už jsem slyšela dřív, věděla jsem o čem je, ale ke čtení jsem se neměla. Před týdnem jsem si ji koupila, neměla jsem ani v plánu začít hned číst, ale neodolala jsem.
Kniha se mi moc líbila, dialogy byly možná až moc "propracované" - nevím jestli by se takhle dokázali bavit dva kluci - ale co já můžu vědět :).
A taky se musím přiznat, knihy s LGBT tématikou mě začaly bavit - před chvílí jsem si vyzvedla Koláčky, a určitě si chci přečíst ještě minimálně Probuzení Simona Spiera, a pak se propracovat k dalším.
Nicméně, Muffin a čaj se mi moc líbil, probudil ve mně pocity, které u knih běžně nemívám, věkově je pro mou skupinu. Knížka se četla sama, stránky mi pod rukama mizely, až jsem si říkala, že musím zpomalit, jinak nebudu mít co číst :D.
Určitě by nebylo od věci, kdyby takových knih bylo o něco víc...
Brzy se pustím do druhého dílu.

janyska13
07.06.2019 4 z 5

Dlouho jsem si nebyla jistá, zda si tuto knihu přečtu, nakonec jsem do ní šla a jsem ráda. ????
I když bych asi pár věcí změnila, neseděli mi trochu ty jména a celkově česká mentalita s rádoby anglickými prvky školy.. ????
Stále je v tomto tématu pro mne mnohem lepší kniha Probuzení Simona Spiera.

Yogi
02.06.2019 5 z 5

Tahle kniha si mě našla sama (beze srandy).
Koupila jsem jí už asi před rokem a to jen a jen proto, že jsem zrovna měla chuť pořídit si něco novýho do knihovničky - nevědíc nic o příběhu ani o autorovi, zaujala mě obálka (snad takovej magor, co vybírá namátkově, nejsem jenom já). Až doma jsem zjistila, že se jedná o LGBT tématiku, kterou teda můžu v čemkoliv, kdykoliv - a taky že je to původní česká tvorba, k čemuž jsem byla zprvu pěkně skeptická.

Ale čtení jsem si hrozně užila. Je to taková sladká, jemná jednohubka - nebo přesněji snad sladký, jemný muffin - na jedno odpoledne. Jasně, kdyby tam nešlo o dva kluky, asi by se to v záplavě tisíce hetero-teenage romanťáren nenávratně ztratilo... ale právě to, že tam o ty dva kluky JDE, je stěžejní, ne? V podstatě českého prostředí s poangličtělým nádechem jsem se děsila, protože tyhle matlanice zas tolik nemusím, ale nakonec mě to tolik nerušilo. Občas jsem ale trochu tápala v dialozích - nevěděla jsem přesně, kdo z klučinů mluví, takže jsem se vracela a četla určité pasáže znova, abych to celé lépe pochopila, ale vzhledem k tomu, že se jedná přesně o ten typ knížky, u které absolutně nechcete, aby někdy skončila, se to dá považovat spíš za plus. Jako prvotina báječný. Jsem moc ráda, že jsem do tohohle dílka tak "nechtěně" zainvestovala a můžu ho otevřít kdykoliv budu potřebovat vykouzlit úsměv na tváři. Nemůžu se dočkat, až se pustím do pokračování.

ElizabethB
28.05.2019 5 z 5

Toto bolo tak krásne. Neopísateľné. Definitívne zaraďujem medzi srdcovky. ❤️

Sallka
27.05.2019 3 z 5

Půjdu trochu proti proudu, protože mě kniha zas tolik neoslovila. U většiny dialogů mezi hlavními hrdiny jsem si klepala na čelo, protože si myslím, že takhle spolu dva šestnáctiletí kluci asi mluvit nebudou (i když mají IQ 150 a jsou homo). To věčný filozofování a uvědomění si všeho mě prostě nebavilo a nevěřila jsem jim to. Nedokážu ani spočítat kolikrát tam jeden z nich omdlel nebo mu na omdlení z toho druhého bylo - bože, to snad ani zamilovaný holky nemají takový stavy. Jo a jestli v nejbližší době budu někde číst slovní spojení "dílem to a dílem tamto", tak si asi vytrhám vlasy.
V příběhu se mi líbila ta část vánočních prázdnin u Kita.

katerina1510
24.05.2019 5 z 5

Jedna z nejkrásněji a nejjemněji psaných knih na českém trhu.
Přesně jedna z těch, které neodkládáte ani cestou na záchod a pak narazíte do dveří, jak jste začtení.

Fixa08
19.05.2019 5 z 5

Krásná kniha, takové pohlazení po duši. Knihu jsem si neskutečně užila, až mě mrzelo jak jsem jí rychle přečetla. Těším se na druhý díl!

marketa.ul
18.05.2019 3 z 5

3,5 * Nádherná oddychovka. Ale musím říct, že u některých scén a hovorů jsem protáčela oči vzhůru. Pro mě občas moc sladké. Ale kniha mě vytáhla ze čtecí krize a za to jsem jí vděčná. Znovu si ji ale přečíst nepotřebuju.

Kamilajznik
15.05.2019 5 z 5

Za me nadherna kniha. Cetla se uplne sama a pribeh byl velmi citlivy, plny emoci. Mohu jen doporucit.

Kyell
14.05.2019 5 z 5

Knihu jsem dostal jako dárek a přiznám se, že by mě nikdy nenapadlo sáhnout po LGBT tématice. O to víc mě překvapilo, že se jedná o českou tvorbu. S postavami jsem se velice rychle sžil a doslova jsem hltal jejich příběh. Neustále jsem se přistihoval při tom, jak se u četby culím. Kniha mi přinesla hodně sentimentu, jelikož velkou část situací vyobrazených v knize jsem si zažil na vlastní kůži, proto jsem ji v jistých částech téměř zahodil a vrátil se k četbě až po chvilce oddechu. Ale nedalo mi to, musel jsem vědět, jak vše dopadne. Nakonec jsem vše překousl a musím říct, že se jedná o neobyčejně krásnou prvotinu, plnou citu a něhy.

Chika
10.05.2019 5 z 5

Oddechovka, hezky napsané na to, že je to prvotina. Příběh se mi líbil, byl teda trochu předvídatelný, ale nevadilo mi to. Příjemné čtení. Líbilo se mi vykreslení postav a to, co se jim honí hlavou i to, jak přemýšlí. YA literatura mě baví, je to takový návrat o pár let zpět.
A určitě si budu chtít přečíst pokračování :)

Knihomolka10942
09.05.2019 5 z 5

Taková oddechovka u které nemusíte přemýšlet a nemůžete se od ní odtrhnout... Naprosto BOŽÍ knížka! Doporučuji.

Francesca14
06.05.2019 4 z 5

Nebudu tvrdit, že jsem nebyla značně skeptická. Českým autorům moc nevěřím, natož někomu mladšího věku a námět mě rozhodně neoslovil, nesáhla bych po další LGBT knize, kdybych přecejen nebyla trochu zvědavá na nějakou domácí literaturu. A pravda je, že příběh není nijak světoborný, to se od něj ale asi ani nedá čekat, přesto mě ale knížka příjemně překvapila. Je krátká, ale čtivě napsaná, poměrně vtipná (musím říct, že Kit a jeho slovní přestřelky mě vážně bavily), a romantická linka je roztomilá. V některých chvílích jsem sice obracela oči v sloup nad tím, kolik tam bylo klišé, ale pak jsem se přistihla, že se mi to vlastně docela líbí, a že se tam dají i přes to všechno najít i nějaká ta témata k přemýšlení nebo hezké myšlenky. Je to rozhodně odpočinkové a co se děje týče zoufale průměrné, ale je to jedna z moc příjemných oddechovek.

sar.janurova
04.05.2019 5 z 5

Muffin a čaj byla moje první kniha s LGBT tématikou. A myslím, že toho vůbec nelituji. Theo je opravdu autorem, kterému psaní jde. Zpočátku mi jedna z hlavních postav byla opravdu nesympatická, ale když jsem se o ní díky příběhu dozvídala více a více, začala jsem ji nakonec mít opravdu ráda. Četla se mi opravdu rychle, měla jsem ji přečtenou snad za týden nebo čtrnáct dní. I přesto, že jsou některé z popisovaných scének trochu nechutné, myslím si, že ten, kdo má rád knihy tohoto žánru, z ní bude naprosto nadšený. Už se těším na druhý díl!