My děti ze stanice ZOO

My děti ze stanice ZOO
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307412/mid_my-deti-ze-stanice-zoo-Zof-307412.png 5 8334 8334

My děti ze stanice ZOO série

1. díl >

Na základě zpovědi zachycené na magnetofonových páscích zpracovali Kai Hermann a Horst Rieck autentický životní příběh německé narkomanky Christiany F. Dnes již dospělá Christiane F. se poprvé ve svých dvanácti letech setkala v evangelickém centru pro mládež s hašišem, ve třinácti na diskotéce s heroinem. Brzo se stala na drogách závislou, přes den chodila do školy a odpoledne si spolu se svými přáteli-narkomany vydělávala na stanici ZOO peníze na drogu prostitucí. Její matka skoro dva roky netušila nic o dvojím životě své dcery. Christiane F. vypráví s obdivuhodnou snahou o přesnost a odzbrojující otevřeností o osudech dětí, o kterých se veřejnost dozvídá až z titulků novin, jež oznamují jejich smrt. Příběh Christiany F. se denně opakuje kdekoli na světě.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Oldag

Wir Kinder vom Bahnhof ZOO, 1978

misa.lemperova
05.01.2021 5 z 5

Tahle kniha mě hodně ovlivnila. Předem říkám, není to pěkné čtení, pro slabší povahy rozhodně ne. Přesto si myslím, že bychom se téhle knize neměli vyhýbat, je velmi důležitá a rozhodně stojí za přečtení. Díky ní jsem se začala zajímat o další knihy s tématikou drog. Je až děsivé, jak jednoduše lze tomu všemu propadnout a o kolik těžší ještě je se z toho všeho dostat... Po přečtení však mám alespoň snahu pochopit lidi, kteří tento problém mají... Kniha mi byla doporučena a já ji ráda doporučuji dál! Je to pro mě jedna z těch zásadních knih, které by si člověk během života měl rozhodně přečíst.

DzordanoChruno
25.12.2020 5 z 5

Nikdy som nechápal, ako môže niekto klesnúť tak hlboko, že začne brať drogy a kvôli nim vymýšľať dokonalé klamstvá, kradnúť, či prostituovať. Po prečítaní knihy to už chápem, je to plynulý a logický proces. Memento je v tom, že takto môže skončiť dieťa každého z nás. Takže povinné čítanie.

ferda301
20.12.2020 4 z 5

Tato knížka se mi líbila v tom, že to nebylo tak zdlouhavé čtení, ale a zajímavé každým slovem.
Proto jsem se rozhodl, že si přečtu i jiné knížky s tímto tématem.Je to taková odstrašující knížka od drog.

stavlamich
19.12.2020 4 z 5

Ani ne tak dlouhé jako spíš místy zdlouhavé čtení. Náročné. Nechutné. Děsivé. Ale nějak jsem cítila, že bych se tomu neměla vyhýbat. Nemyslím si, že by u mě něco takového hrozilo, ale zajímá mě, co lidi k drogám táhne. A stejně jako u Mementa, i tady jsem se otřásala při představě, jak si někdo dobrovolně něco píchá do těla a děsila jsem se při představě, kam až člověka může dovést závislost. My děti ze stanice ZOO je o něco bláznivější. Nikdy by mě nenapadlo, že by se čtrnáctiletá holka mohla stát prostitutkou, ale co já vím o světě, že jo. Brr.. Tak, mám to za sebou, let's go na veselejší čtení.

Jrsnbl
05.12.2020 5 z 5

Při čtení jsem se mnohdy musel držet, abych mohl číst dál. S jakou přesností a realitou je kniha popsána je až mrazivé. Pak vám teprve dojde, že to je reálný příběh, který se opravdu stal. To z knihy dělá ve svém smyslu klenot, který je třeba šířit dál a dál.

konicekbily
04.12.2020 5 z 5

Memoár drogově závislé dívky napsaný stylem literatury faktu na základě jejího vyprávění v době, kdy jí bylo šestnáct let. Přiznám se, že jsem se o příčinách vzniku závislosti a důsledcích braní drog ve společnosti vůbec nezajímal. Ani o to, že v době kdy mi dorůstaly děti se mohly s tímto zlým návykem setkat. Kniha samotná tvrdě zobrazuje tvrdou realitu života narkomanů - a to je dobře! Doufám, že mnohého či mnohou odradí od toho, aby se "sjížděl".

ooNatálkaoo
02.12.2020 5 z 5

Tak tohle je jedna z nejlepších knížek co jsem kdy četla. Je poučné tím nejlepším způsobem, a pomůže vám to lidi co mají tenhle problem lepe pochopit. Kniha mě velmi bavila a pořád jsem na ni musela myslet. Myslím si že je skvěle napsaná a doporučuju ji přečíst hlavně mladým lidem

Kontryhelka
02.12.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem četla několikrát a velice se mi líbila. Byla pěkně napsaná a opravdově vyprávěna dívkou, co vše zažila. Pěkné čtení.

TheEvelyn
29.11.2020 5 z 5

Knížka mě velmi zaujala a přidala bych se k názorům ostatních, kteří zde už ten samý výrok psali, že by se kniha měla stát povinnou četbou pro každého, a když ne povinnou, tak alespoň jako odstrašující případ toho, co se s takovým člověkem, který bere narkotika, může stát. O to více mrazivější je, že se jedná o autobiografii dítěte. Na druhou stranu člověk takovým věcem může jen ztěží zabránit viz matka Christiany, která se snažila svou dceru razantním způsobem neomezovat a mít s ní láskyplný vztah, zatímco její otec bil nejen Christianu, ale také stáhl ruku i na její matku. A přesto všechno se Christiana přidružila k partě lidí, která holdovala těmto látkám a díky tomu, co všechno prožívala a co se jí dělo, se lehce stala jednou z nich.

laura
23.11.2020 5 z 5

Nářez. Drsná, syrová, otevřená zpověď bez příkras - o to mrazivější, že jde o zpověď dítěte...

Příběh o tom, kam až je člověk schopný klesnout, co je schopný obětovat a že závislost nezná hranic. Příběh o tom, co člověk může ztratit a že cesta ven je těžká, zdlouhavá a ne vždy korunovaná úspěchem.

Bolestivé, do živa obnažené emoce a zároveň jejich absence, ponurá atmosféra berlínského metra, nuda, která vás spolehlivě zavede do náruče zapomnění a pomalého umírání - protože i když tohle přežijete, stejně jste tak trochu umřeli...

rumund
13.11.2020 3 z 5

každý o ni pořád mluvil, tak jsem ji přečetl a vážně dobrý , ikdyž tvrdý příběh

Sphaeramia
12.11.2020 5 z 5

Poprvé jsem ji četla ve 13 letech za minulého režimu. Do té doby jsem o drogách jako dítě nic nevěděla. Byl to pro mě neuvěřitelný šok. Syrovost bez příkras. Tvrdý střet z realitou. Tahle kniha by měla být pro každého puberťáka povinná četba...

klaraj093
22.10.2020 5 z 5

Velice silný příběh.. A zároveň je to šílený hnus.. Kde ta doba byla už tenkrát..

lucifree91
11.10.2020 5 z 5

Silný příběh o závislosti na drogách. Myslím, že by si tuto knihu měl přečíst každý, hlavně dnešní teenageři. Ještě dlouho po přečtení jsem ji nemohla dostat z hlavy. Je smutné, že takových jako Christiane je a bude ještě spousta.

tra-my5156
10.10.2020 3 z 5

Popis drsné skutečnosti ve mě nezanechal chladný dojem, neboť je to věc, se kterou se stálé setkáváme v dnešním světě a v okruhu střední vrstvy se s tematikou feťáků příliš nepotýkáme, právě proto je důležité si připomenout, že tohle existuje kolem nás.

Addelka
28.09.2020 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu, která byla skvostně namluvená hlavně hlas Christiany v podání Viktorie Taberyové. Příběh je komplikovaně jednoduchý, protože takové příběhy o drogové závislosti jsou. Sledujeme osud dvanáctileté Christine, která rok po prvních experimentech s lehčími drogami zkusí heroin a už u něj zůstane. Příběh je vyprávěn hlavně z pohledu Christine, takže známe její myšlenky a pocity a také z pohledu její matky, která trpí s každou další dávkou a každou další odvykačkou, kterou Christine prochází. Byla jsem překvapena, jak se třináctiletá holka o sebe dokáže postarat a i přes její závislost si uvědomuje, že by měla přestat. Fandila jsem ji celých jedenáct a půl hodiny poslechu.

frantisek0724
27.09.2020 4 z 5

Nevím, když jsem knihu četl kdysi dávno,v šoku nebo ohromen příběhem Christiane jsem příliš nebyl. Takových Christiane byli,jsou a budou tisíce. O tom, že vás drogy totálně změní a dříve či později,pokud nezatáhnete za záchranou brzdu, vás svezou na samotné dno, není pochyb.
Příběh se bude v tisíci formách opakovat stále dokola. Drogový byznys patří k těm nejvýnosnějším vůbec. Dokud je poptávka je i nabídka, přez to vlak nejede. Vždy se někdo chytí,bez ohledu na místo a čas, postavení či vzdělání, rodinné zázemí..
Ano, neberte drogy,jsou špatné. Bla bla bla.. Má to smysl psát? Kdo bude chtít, žádná kniha mu v tom nezabrání. Rozhodně by naše zákony měly značně přitvrdit v boji proti ziskuchtivým zmetkům, vzít si příklad z asijských zemí,kde jsou tresty za výrobu a distribuci o poznání vyšší. Regulovat nabídku a šířit osvětu.

inachisio
26.08.2020 5 z 5

Velice silný příběh, navíc poutavý a živý. Skvělé a hrozné.

SilvieSisinka
09.08.2020 4 z 5

Síla co všechno prožila už v 13letech.Zavislost,ktera se stala prokletím.Navic u tak mladého člověka či dítěte je velký problém se uzdravit že závislosti.

denisa7430
07.08.2020 5 z 5

Příšerné, jak lehce dítě přijde ke drogám, v kterých se nakonec utápí několik desítek let. A to měla vlastně Christiana ještě štěstí, její kamarádi kolem ní umírali mladí buď z předávkování, nebo sebevraždou... Ufff.... Povinná četba nejen do škol, ale pro rodiče!