My děti ze stanice ZOO

My děti ze stanice ZOO
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307412/mid_my-deti-ze-stanice-zoo-Zof-307412.png 5 8336 8336

My děti ze stanice ZOO série

1. díl >

Na základě zpovědi zachycené na magnetofonových páscích zpracovali Kai Hermann a Horst Rieck autentický životní příběh německé narkomanky Christiany F. Dnes již dospělá Christiane F. se poprvé ve svých dvanácti letech setkala v evangelickém centru pro mládež s hašišem, ve třinácti na diskotéce s heroinem. Brzo se stala na drogách závislou, přes den chodila do školy a odpoledne si spolu se svými přáteli-narkomany vydělávala na stanici ZOO peníze na drogu prostitucí. Její matka skoro dva roky netušila nic o dvojím životě své dcery. Christiane F. vypráví s obdivuhodnou snahou o přesnost a odzbrojující otevřeností o osudech dětí, o kterých se veřejnost dozvídá až z titulků novin, jež oznamují jejich smrt. Příběh Christiany F. se denně opakuje kdekoli na světě.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Oldag

Wir Kinder vom Bahnhof ZOO, 1978

1v8na
08.08.2014 5 z 5

Tenhle příběh je opravdu strhující a děsivý. Nedokážu si představit, že bych se já sama kvôli drogám chtěla zasebevraždit a to ještě když mi je čtrnáct, patnáct let. Je to něco neskutečného. Musím si sehnat ještě knihu z letošního roku, kde píše, jak to s ní bylo dál. Zajímalo by mě jestli opravdu přestala drogovat a jestli měla děti a jak to s nimi celé dopadlo.

Valko
07.08.2014 5 z 5

Hrozné. Jedním slovem hrozné...Co všechno je holka v mých letech schopna udělat a jaké to má následky. To je zachyceno v knížce. Dalo mi práci ji přečíst, protože je to fakt ODSTRAŠUJÍCÍ případ. Každý, kdo si ji přečte, do toho snad nespadne, když vidí, jak to potom dopadá...Lhala bych, kdybych napsala, že se mi knížka nelíbila. Líbila, ale...Prostě ALE...No, jsem ráda, že jsem ji dočetla. Za knížku, která vznikla podle skutečných událostí a ne podle fantazie nějakého pisálka, ve které je popsáno všechno o drogovém pekle, za to, že jsem ji dočetla do konce a zanechalo to ve mně ponaučení. Z to všechno dávám 5*...

KriKri
06.08.2014 5 z 5

Knížku jsem četla už podruhé a stále mě nepřestává znechucovat, co je třináctiletá holka schopna udělat, aby si mohla šlehnout. Nepřestává mě udivovat, že si toho její matka takovou dobu nevšimla. Každopádně bych tuhle knížku nařídila jako povinnou četbu všem náctiletým, ať si sami rozhodnou, jestli takhle chtějí skončit. A určitě mě zajímá jak je na tom Christiane dnes, jestli se z toho svinstva dostala, nebo v tom pořád lítá, takže se v nejbližší době chystám na Můj druhý život.

Lidudu
04.08.2014 5 z 5

Jen co moji synové dosáhnou věku dvanácti let, zavřu je na dva dny s touhle knížkou... myslím, že to bude jako prevence drog mnohem efektivnější než ty povinné semináře na základce, kde nějaký bývalý možnáfeťák dvě hodiny vykládá o tom, jak jsou drogy špatný. Nevím jak vy, ale já jsem si z toho nikdy nic neodnesla. Pro mě byla lepší tahle knížka

Blanice
29.07.2014 5 z 5

Kniha, z které naskakuje husí kůže, zejména když se ví, že je vše popsáno podle skutečnosti. A navíc ty fotografie. Knížku mívám v knihovně, jenže dost často je půjčena a musím bedlivě sledovat, komu, nerada bych o ni přišla

pichcilka
29.07.2014

Ta knížka mě hned zaujala, a tak jsem si jí koupila a přečetla jsem ji jedním hltem. Přišlo mi to neuvěřitelné že se to vůbec mohlo stát a že se to děje. Taky se přikláním k názoru že by si jí měl každý alespoň jednou přečíst člověk potom pochopí dost věcí.

Amiran
29.07.2014 5 z 5

Přečetla jsem ji jednou a nezapomněla jsem na nejmenší detail. Všechno je tak opravdové. Cítila jsem všechno, co Christina prožívala. Od doby, kdy jsem přečetla tuhle knížku, neodsuzuje žádné narkomany. Nikdy nevíte, proč a jak. Předsudky - nemoc lidí. Ta holkja to neměla lehké a nikdy mít nebude, ale to může potkat kohokoliv z nás.

Makyta
25.07.2014 4 z 5

je to jediná kniha, kterou jsem si koupila a přečetl si ji i bratr (ten přečetl možná dvě knihy za život i s touhle). I jeho chytla natolik, že i když jsem si ji koupila já, tak jsem ji neviděla do doby než si ji přečtu. Je opravdu dobrá.

Kloky
23.07.2014 5 z 5

Kniha se mi líbila, u mě čtivost zapříčinil asi jazyk, kterým je psaná - dodává příběhu autentičnost. Možná i to, že se jedná o zpověď a ne vymyšlený příběh.

ritz
23.07.2014 5 z 5

Všichni mladí by si tuto knihu měli povinně přečíst, aby věděli, kam až je mohou nechat drogy spadnout, na jaké dno a jak těžce se dá z něho vyhrabat zpět.

kateriinah
22.07.2014 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Obdivuhodný příběh ke kterému se budu vždycky ráda vracet.

paja0903
19.07.2014 5 z 5

Neuvěřitelně úžasný příběh. Christiane jsem hltala každé její slovo. Myslím, si, že tenhle skutečný příběh je mnohem lepší než některé vymyšlené knihy od nějakého začínajícího spisovatele, který náhodou napíše příběh a on se stane "Bestseller ". Christiane uměla svým neuvěřitelným vyprávěním upoutat pozornost čtenáře - příběh o kterém se sice nemluví, ale hlavní tématem jsou drogy, který svět a hlavně Teenageři prostě řeší každý den a musí to zkusit, protože drogy jsou něco co se nesmí.
Je to silný příběh a já to s Christiane hrozně moc prožívala.

KajaCh
18.07.2014 5 z 5

Příběh je tak neuvěřitelně silný, že jsem to přečetla jedním dechem. Zároveň mě to nadosmrti odradilo od drog, takhle dopadnout bych opravdu nechtěla.

differenthuman
15.07.2014 5 z 5

V deváté třídě jsme měli jako povinnou četbu Memento od Johna nebo jakoukoli jinou knížku s drogovou tématikou. Pamatuji si, když moje sestra měla tuhle knížku jako povinnou četbu ve druhém ročníku na gymnáziu. Hrozně jsem si jí chtěla přečíst, ale bylo mi v tu dobu asi 12 a máma mi to nepovolila. Teď jsem ani chvíli neváhala a šáhla jsem po ní, nejen protože to byla povinná četba, ale hlavně proto, že jsem si jí moc chtěla přečíst. A musím říct, že mě velice zaujala. Ještě pořád si neumím představit, jaké to muselo být v tomhle žít. I když je ten příběh odstrašující myslím, že by ho měly číst i děti. A tím myslím ve věku takových 13-14 let. Protože po přečtení téhle knihy se mi z drog zvedal žaludek ještě více, než předtím. Kniha je podle mého názoru hrozně čtivá, já jí přečetla během pár dní (přiznám se, že jsem četla i pod lavicí ve škole :D ) . Takže, pokud jste tuhle knihu ještě nečetli a chcete si přečíst něco "naučného", ale zároveň lidského, doporučuji tuhle knihu!

Carrie..
12.07.2014 5 z 5

Neuvěřitelná kniha ! Četla jsem ji nejméně 4x a pokaždé jsem uplně šokovaná ! Rozhodně se k ní ještě mockrát vrátím.. Tahle kniha musí zaujmout i naprostého "nečtenáře" .. Nejsilnější příběh který se mi kdy dostal do ruky a myslím , že už ho nic nepřekoná

Wilbur
30.06.2014 5 z 5

Místa spojená s příběhem Christiane a s Dětmi ze ZOO jak jsem je zachytil v září 2012: http://wilbur.rajce.idnes.cz/Wir_Kinder_vom_Bahnhof_ZOO_2012_My_deti_ze_stanice_ZOO_2012/

fantom12
22.06.2014 5 z 5

Podle mě je knížka tak úspěšná proto, že ukazuje dno, na které se může lidská osoba dostat. Většina čtenářů jistě doufala, že si Christiane konečně "šlehla" naposledy, že už nebude dělat prostituci, že se napraví. Snad v to doufali proto, že podvědomě tušili, že i oni samotní zažívají takové souboje, ale jsou mnohem menší a nedůležitější. A kdyby se Christiane mohla zbavit drog, tak i oni by mohli konečně namísto sezení před televizí zaběhnout svůj první kilometr, dokouřit poslední cigaretu nebo začít programovat. Bohužel to tak lehké není. Vždycky je tu "zítra", "později", "až se mi bude chtít, tak můžu"...

karolina1612
17.06.2014 5 z 5

Neskutečná kniha! Četla jsem ji asi 3x a ráda se k ní stále vracím. Příběh je skvělý. Není to žádný vymyšlený kýč, nic není přehnané, jen vše podle pravdy. Doporučuji a dokonce by si zasloužila víc než jen těch 5 hvězdiček!

Eridan
10.06.2014 4 z 5

Lehce depresivní autentická výpověď berlínské dívky o tom jak snadné je k drogám přijít a velmi nesnadné od nich odejít...

klarm
05.06.2014 5 z 5

Tato knížka mě dostala, až jednou budu mít děti telecích letech dám přečíst. Už mám koupený,, Můj druhý život,, jsem zvědavá jaký je.