Zima pri mori

Zima pri mori
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541012/bmid_zima-pri-mori.jpg 5 5 5

Na Devonshirskom pobreží série

< 2. díl

Do Sidmouthu zavíta kráľovská rodina a prinesie so sebou nečakané nebezpečenstvo aj sladkú možnosť romantického vzťahu… Keď si vojvoda a vojvodkyňa z Kentu a ich dcérka – budúca kráľovná Viktória – na zimu prenajmú susedný Woolbrook, sestry Summersové požiadajú, aby vo svojom dome pri mori ubytovali troch mužských zamestnancov kráľovskej rodiny. Čoskoro však zistia, že spolu s nimi pozvali do svojho domova aj tajomstvá a intrigy. Emily Summersová zatiaľ túži po kariére spisovateľky. Miestny vydavateľ sa ponúkne, že zváži vydanie jej románu, ale najprv musí preňho napísať sidmouthského sprievodcu. Emily súhlasí a s pomocou príťažlivého súkromného tajomníka vojvodu z Kentu sa pustí do skúmania okolitých miest a dedín. V Sea View sa však objaví nečakaný návštevník z minulosti a Emily sa ocitne rozpoltená medzi svojimi dávnymi túžbami a rodiacimi sa snami o budúcnosti. Vráťte sa na devonshirské pobrežie so sestrami Summersovými, kde podrobia skúške vernosť, vyjdú na svetlo dávne tajomstvá a zrodí sa nová láska.... celý text

Pro ženy Historické romány
Vydáno: , i527.net
Originální název:

A Winter by the Sea


více info...

Přidat komentář

Ewinky
29.09.2024 4 z 5

Pokračování knihy Sestry zo Sea View jsem si opravdu užila. Tentokrát se příběh soustředil na Emily, která se chtěla stát spisovatelkou, a na návštěvu královské rodiny. Hrdinka mi byla sympatická, ač ne tolik jako Viola z prvního dílu. Ten byl ostatně o chloupek lepší. Přesto mě trochu austenovský styl autorky pořád baví. Těším se na pokračování a příběh další sestry. Doufám, že to bude ta s pošramocenou pověstí.

ivaivaiva
23.09.2024 5 z 5

Oba díly se mi líbily a čtení jsem si moc užila. Autorka prozradila, že bude ještě i třetí díl, tak jen doufám, že se ho dočkáme i v překladu a už teď se na něj těším.


Baaletka
23.08.2024 4 z 5

Jakože milé, extra moc se toho neděje, ale do postele k viroze fajn. Trochu víc červená knihovna (za mě) než spisovatelčiny předešlé knihy.

Marylaa
08.08.2024 5 z 5

Mám rada knihy, kde se vyskytuji spisovatele (nebo lidé se spisovatelskými ambicemi) I proto se mi ta kniha líbí. Jen jsem udělala tu chybu, že jsem si nezopakovala první díl, tak až vyjde třetí je jasné, že si budu muset přečíst celou serii najednou.
Jak je v knihách Julie Klassen zvykem jsou tam dobře zakomponované zvyky tehdejší doby a tentokrát i důležitá historická událost. A jako obvykle musí hrdinky docela dost řešit citové problémy. A taky i jiné problémy, ale to bych spojlerovala, napíšu jen, že nám autorka připravila i napínavé chvíle.