Na dvore z hmly a besu

Na dvore z hmly a besu
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315299/bmid_na-dvore-z-hmly-a-besu-9Ud-315299.jpg 5 3934 3934

Druhé pokračovanie fantasy série Na dvore z tŕňov a ruží od autorky série Trón zo skla je ešte temnejšie a fantastickejšie ako prvý diel. Po tom, čo Feyre zachránila krajinu Prythian, si čitatelia mysleli, že zazvonil zvonec a rozprávky je koniec. Feyre sa ocitla v bezpečí, obklopená bohatstvom a luxusom, pripravená na sobáš s milovanými Tamlinom, aby žili šťastne až do smrti. Feyre nikdy netúžila po osude princeznej z rozprávok, na rozdiel od svojich sestier. Feyre sa v nočných morách vracia k boju s Amaranthou, pri ktorom položila svoj ľudský život, a tým zlomila kliatbu, získala nesmrteľnosť a schopnosti férov. Doteraz nedokáže zabudnúť na hrôzy, ktoré zažila pri oslobodení Tamlina, ani na zmluvu s Rhysom, lordom Nočného dvora. Prečo sa nedokáže vložiť do obnovy Jarného dvora? Prečo sa cíti vždy naplnená, iba keď je s Rhysom? Na to nedokáže prísť ani sama. Feyre musí rýchlo spoznať svoje nové nesmrteľné telo a schopnosti, o ktorých dlho ani netušila. Na obzore sa totiž prebúdza prastarý nepriateľ, oveľa nebezpečnejší ako Amarantha, ktorý má na muške svet ľudí aj férov.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)

A Court of Mist and Fury, 2016

Ála1968
16.12.2024 5 z 5

Tak to byl tedy nářez.Je to lepší než první díl.Feyre byla ze začátku taková divná a moc si mě nezískala,ale v tomto díle byla skvělá a to nemluvím o Rhysovi,tak ten je úžasnej.Jen mě mrzí,co se vyklubalo z Tamlina, protože ze začátku jsem mu fandila,je to hajzlík,na druhou stranu miluje Feyre natolik,že by ji zabil.Tak jdu honem na další díl

Cesinka
15.12.2024 5 z 5

(SPOILER) Parádní díl. Nechybělo tomu nic. Láska, zrada, zklamání, touha po pomstě, boj... Bylo to prostě super. Tamlin je vůl, i když kdoví, co se ještě dozvíme. V tomto světě se může stát naprosto cokoli. Nicméně Rhysand mi byl sympatický hned, jak se s Freyre potkali v předchozím díle a říkala jsem si, že by se to mohlo celé ještě zamíchat, což se taky stalo a jsem za to ráda, protože s Freyre mi neskutečně sedí. I ostatní postavy mi byly velice sympatické, ale Amren nejspíš vede. Jen je mi trošku líto Luciena, který by si zaslouží více místa i v tomto díle. Nicméně si myslím, že se ještě dočkám, vzhledem k zjištění na konci. Tento díl jsem si moc užila a těším se na ten další

Zupote
05.12.2024 5 z 5

Druhý díl je rozhodně pecka. I v originále, i v českém překladu. Četla jsem už vícekrát.

florenc
04.12.2024 5 z 5

(SPOILER) Jsem vděčná, že jsem nevěděla o co jde v této knížce a proto mě opravdu šokovala změna favorita :) Bylo to nečekané, čtivé, opravdu jsem si to užila. Boží :)

Debbra
28.11.2024 5 z 5

Druhý díl byl určitě lepší, než první, protože tu bylo mnohem více akce. Autorka vás vlastně přiměje k tomu, aby jste zapomněli na Jarní dvůr a zamilovali se do Rhyse, což se jí v mém případě povedlo. Těším se na dějovou linku Nesty a Elain v dalším díle.

Lucie_Ot
28.11.2024 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě bavil ještě o něco víc než první. Co v autorčině psaní považuji za opravdové umění je to, jak mě nutí napříč díly vnímat postavy. Opravdu, ve Dvoru trnů a růží jsem Rhysanda ze začátku nemohla vystát. Scény, kdy mu Feyre omámená vínem tancovala na klíně mi pily krev! To se každou další kapitolou zlepšovalo, no a ve druhém díle jsem si ho už zamilovala. :)))

mekkejla
20.11.2024 4 z 5

Přiznám se, že je kolem této série takový hype, že jsem prostě čekala víc... Ale je to fajn, lepší než první díl, další si taky ráda přečtu a Rhys je boží.

AgnesDee
17.11.2024 5 z 5

Tahle knížka mě totálně pohltila. Pořád jsem čekala, kdy se to posere, a ono to nepřišlo. Postavy mají jasné motivace, jejich činy jsou, i když s nimi nebudete vždy souhlasit, pochopitelné, a opravdu to působí tak, že si autorka ke svému vlastnímu světu sedla a propracovala ho tak, aby v budoucnu fungoval a nezhroutil se jako domeček z karet. Nemá potřebu představovat další potvory a vysvětlovat mytologii magie, pokud to není nezbytně nutné pro děj. Nejsilnější na téhle knížce je ale vztah mezi dvěma hlavními postavami, který je pochopitelný, pracují na něm a vyvíjí se ve velmi přirozeném a nenásilném duchu. Autorka netlačí na pilu, dala oběma pozitivní i negativní vlastnosti, které dost vynikají, a hlavně pochopila, že být sexy není nejdůležitější vlastností, kterou musí něčí partner mít. Nejdůležitější je vzájemný respekt a úcta, pochopení a sounáležitost. Důvěra a pouto lásky, které je díky těmto aspektům skutečně nezlomné.

Avrilenicka
11.11.2024 5 z 5

Jedním slovem: úžaný! Nemohla jsem se odtrhnout.

manteca8619
11.11.2024 5 z 5

Jako tohle to teda byla jízda. První díl byl super ale tento druhý to je úplně jiný level!!!! doporučuji

Tamirai
10.11.2024 5 z 5

Po jednotke som sa dvojky nevedela dočkať a hltala som ju pri každej voľnej chvíli a čítala som vždy do noci a toto sa deje u mňa málokedy.
Takto sakra silno ma dlho žiadna kniha - nie to ešte séria - nechytila.

A uuu, mala som veru dobrého tušáka, že nie každý je tam za pekného, hoc tak chce veľmi vystupovať - s maskou, či bez a kto tu v skutočnosti nosil masky alebo má v sebe skutočnú silu?! Niektorí ukázali svoju podstatu a moja intuícia sa teda zahanbiť nedala už ani v prvej knihe. Tak.
Dej sa rozvetvoval stranu po strane a ukazoval ďalšie a ďalšie udalosti z minulosti. Do toho som spoznávala ďalšie a ďalšie postavy a miesta… poprepletané vzťahy, putá, všetko. Zamilovávala som sa do toho miesta, prostredia, príbehu.

Veď ja som aj dýchať zabudla. Nejedla som, nepila, len toto čítala, ako taká pubertiačka :-D .

Nemá to chybu a ku koncu, resp. nielen ku koncu, celú túto časť dej neskutočne graduje, skutočne až do posledných strán a tlak vám kolíše. Toto je tak dobré, tak silné!

A ta láska!! Moja duša tancovala, spievala, plakala. Úžasné.

Samozrejme, že idem hneď na tretí diel.

AlcaLou
08.11.2024 5 z 5

Na hodnocení tohoto dílu je pro mě pět hvězd málo. Nikdy bych si nemyslela, že mě nějaká kniha tak dostane. Že je vůbec možné se do příběhu tak vžít a hltat každou stranu. Když jsem nečetla, měla jsem ten příběh neustále v hlavě. Bylo tam tolik překrásných scén a dialogů, že jsem dokonce začala knihu lepíkovat :-D Plno pasáží jsem si četla stále dokola.
Ten svět, všechny ty postavy byly tak skvěle napsané a propracované, že jsem měla pocit, že tam jsem a že oni jsou i mými přáteli. Smekám před autorkou za promyšlenost. Jak po přečtení druhého dílu mají některé věty z prvního dílu úplně jiný rozměr. Neskutečně se těším na rereading, který bude zaručeně velmi brzy.
Romantika byla skvělá. Něžná i vášnivá přesně tam, kde to mělo být. No prostě, miluju tu knihu, miluju Rhysanda a Feyre a miluju Velaris. Kniha patří do mých top. A vím, že to bylo jedinečné a neopakovatelné a že mi v dalším díle bude ten vývoj vznikajícího vztahu strašně chybět, ale i tak se na něj těším. Moc doporučuji.

katusshe
06.11.2024 5 z 5

Za mě nejlepší díl, přečetla jsem ho za dva dny. Krásné budování nového světa, postav a nových začátků. Velmi povedené

Zuzka_Zuu
19.10.2024 5 z 5

Skvělý díl! Plný napětí, ať už romantického bojového nebo vztahového, které je napnuté k prasknutí. Feyre ještě včas rozeznala, kdy je na čase začít jednat a Rhys? To napětí mezi nimi? Laškovné poznámky, provokace, láska, něha? Rozhodně si mě získal i když byl od začátku hrozný hajzlík. A Cassian? Hrozně moc jsem zvědavá co bude dál. A Lucien to samé. Postavy mi hrozně přirostly k srdci, líbí se mi, jak se Feyre učí být vílou a učí se používat vílí schopnosti, protože přeci každá víla nějaké má. První věc, která se mi od doby, co se Feyre zrodila byla, jestli bude mít křídla. Těším se na další díl a na další kroky jednotlivých postav. Kniha plná napětí, není nudná pasáž, kterou bych smad četla s nechutí, ne! Ani jedna jediná. Od za začátku až do konce jsem hltala každou stránku, každé slovo.

Tebby
17.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Nechápala jsem to. Opravdu jsem nechápala, proč jsou Dvory tak strašně opěvované. A proč panuje takový souboj mezi oblíbeností Rowana a Rhysanda.
No, teď už to chápu. Nemohla jsem se odtrhnout. Ale fakt jakože nemohla. Knihu mám olepíkovanou jako žádnou jinou. Na některých stránkách dokonce 4 lepíky, jen aby mi neunikla žádná myšlenka.
Neskutečně mě bavilo, jak spolu Feyre a Rhys komunikovali. To, jak jí pomáhal a jak se jí nakonec vyznal. Četla jsem to několikrát a určitě se k tomu ještě mnohokrát vrátím.
Když se dostali na Hybern, cítila jsem na sobě, jak některé věty přeskakuju, chtěla jsem vědět, jak to dopadne, bohužel ne úplně z nadšení, ale chápu, že byla potřeba rozehrát hru pro další díly. Trochu mě ale překvapilo, že ten přemýšlivý Rhys nezvážil možnost, co by se stalo, kdyby se něco pokazilo.
Tamlinovy pohnutky pořád nechápu a asi ani nepochopím. Čím dál víc se mi protiví, ale chápu, že je potřeba víc než jeden záporák.
Lucienovi do dalších dílů přeji, aby konečně přestal být podpantoflák.
#TeamRhys#: Tady jsi, hledal jsem tě. 5*****

LadyLane
12.10.2024 5 z 5

Toto čo bolo. Originálne, drzé, vtipné a nápadité. Odvážne, dráždivé, napínavé a podmanivé. Dychberúce opisy miest, mágie a bojov.
...a teraz mi povedzte, čím zabaviť dieťa na ďalších 600 strán:)

KellyH
08.10.2024 4 z 5

Jsem ráda, že jsem přestála první díl, který jsem kolikrát chtěla odložit, zatímco ten druhý jsem málem nepustila z ruky, rozhodně ne posledních 250 stránek. Rhysand a spol. byli fakt hodně příjemná společnost.

Dizzy3
06.10.2024 5 z 5

Bezkonkurenční díl i kniha.. je jedno kolikrát už jsem ho četla, prostě vždycky mě to dostane a budu se k němu vracet.. má to takovou chemii a magii, z které mám vždy husinu, že jsem vážně na lepší knížku nenarazila..

teepe
02.10.2024 5 z 5

Perfektní, jediné co mě mrzí, že nejvíce děje je nadupáno až v posledních 200 stranách. Romantická linka je skvělá. 5* a to rozhodně nejsem věkovka, na kterou je kniha cílená

Monique66
21.09.2024 5 z 5

Skvělé pokračování našlapaného prvního dílu. Když přežijete pomalý začátek, tak jak to u této autorky bývá, čeká vás smršť druhé části knihy a ta za to stojí.